ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

محمد آئینی معاون زیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در بیست و سومین نشست شورای نوسازی مسکن با اشاره به آغاز «پویش نه به معابر خاکی» گفت: هدف از اجرای این پویش ایجاد فضایی در کشور برای توجه به معابر خاکی محلات هدف است.

به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران آئینی با اعلام این خبر گفت: به منظور تشویق شهرداران جهت اجرای پروژه‌های بهسازی و آسفالت معابر خاکی به ازای ورود هر پروانه نوسازی در بافت‌های فرسوده به سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری، 10 تن قیر اختصاصی مازاد بر سهمیه استان در اختیار شهرداری‌ها قرار می‌گیرد.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به اینکه بسته‌های تشویقی نوسازی بافت‌های فرسوده تاثیرات بسیاری در بازآفرینی محلات فرسوده شهرها دارد، اظهار کرد: شهرداری‌های سراسر کشور شرکای راهبردی بازآفرینی شهری هستند و ثبت پروانه‌های ساختمانی در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری می‌تواند تاثیری مضاعف بر روند نوسازی مسکن و ایجاد انگیزه داشته باشد، بنابراین از شهرداران انتظار می‌رود با ثبت پروانه‌های ساختمانی در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری، این سامانه را به روز کنند.

در این جلسه  منصور استادی مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار شرکت بازآفرینی شهری ایران گزارشی از وضعیت بارگذاری اطلاعات نوسازی مسکن در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری ارایه کرد وگفت: تعداد واحد در پروانه‌های صادره در سال جاری  47 هزار و 473 واحد بوده و استان‌های تهران، خراسان رضوی، اصفهان، مازندران و آذربایجان شرقی بیشترین ورود اطلاعات را به سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری داشته‌اند.

او با اشاره به این که 737 شهر مصوب در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری وجود دارد، تصریح کرد: اکنون 72 درصد شهرهای مصوب اطلاعات مربوط به صدور پروانه را بر روی سامانه بارگذاری می‌کنند و از شهرداری سایر شهرها نیز می خواهم که هر چه زودتر نسبت به این کار اقدام کنند.

 در ادامه جلسه بهزاد شاکرمی مدیرکل راه و شهرسازی استان لرستان گزارشی از وضعیت بازآفرینی شهری در این استان ارایه کرد و گفت: استان لرستان 28 هزار و 200 هکتار مساحت  و 12 شهرستان دارد که یک میلیون و 650 هزار نفر در آن ساکن‌اند. میزان بافت فرسوده استان 807 هکتار، بافت تاریخی 343 هکتار و سکونتگاه غیر رسمی هزار و 43 هکتار است. همچنین شهرهای خرم آباد، بروجرد و دورود بیشترین میزان بافت‌های فرسوده استان را به خود اختصاص داده‌اند.

به گفته شاکرمی تمام شهرهای استان بسته تشویقی بومی خود را طراحی کرده‌ و اجرا می‌کنند.

  او در ادامه آماری در خصوص پروانه‌های مسکونی صادره در محلات هدف بازآفرینی شهری ارایه و عنوان کرد: از سال 1400 تا 1403 برای هزار و 527 واحد، پروانه صادر شده است.

در ادامه محمد آئینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران و معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ارایه گزارش استان لرستان گفت: چنانچه تمام شهرداری‌ها با ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها همکاری کنند شاهد اتفاقات خوبی در حوزه بازآفرینی شهری خواهیم بود و باید از فرصت به وجود آمده در لرستان برای رفع محرومیت استفاده کنیم.

گفتنی است بیست و دومین شورای نوسازی مسکن شرکت بازآفرینی شهری ایران با حضور شهرداران و مدیران ادارات کل راه و شهرسازی استا‌ن‌ها به شکل وبیناری برگزار شد.