ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

جلسه ستاد بازآفرینی هرمزگان جلسه ستاد بازآفرینی استان هرمزگان با هدف بررسی روند اجرای پروژه‌های بازآفرینی و چالش‌های موجود در بافت‌های فرسوده استان با حضورعبدالرضا گلپایگانی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران و اعضای ستاد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، گلپایگانی در این نشست با اشاره به اهمیت راهبردی استان هرمزگان در سیاست‌های کلان کشور گفت: بندرعباس به عنوان بزرگ‌ترین شهر صنعتی و بندری در حوزه خلیج فارس، دارای ظرفیت‌هایی ذاتی و بی‌بدیل است که در اقتصاد دریا محور نقش کلیدی ایفا می‌کند. این شهر امروز به عنوان مهم‌ترین دروازه اقتصادی کشور، ایران را به آب‌های آزاد جهان متصل کرده و از جایگاه ویژه‌ای در چشم‌انداز توسعه ملی برخوردار است.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر ضرورت بهره‌گیری هوشمندانه از این ظرفیت‌ها اظهار داشت: باید با مدیریت منابع، بستر شکوفایی این ظرفیت‌ها را فراهم کرد. بازآفرینی شهری یعنی زنده کردن و تقویت ارزش‌های فرهنگی و کالبدی موجود که گاه در غبار فراموشی پنهان شده‌اند.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری در ادامه با بیان اینکه مردم نقش اصلی را در فرآیند نوسازی ایفا کرده‌اند، گفت: از سال ۱۳۵۷ تاکنون جمعیت کشور بیش از دو برابر شده اما عمده فضای سکونتی توسط خود مردم ساخته شده است. دولت تنها با فراهم‌سازی بستر و برداشتن موانع می‌تواند این جریان را هدایت و تسریع کند.

گلپایگانی نقش دولت و نهادهای حاکمیتی را در این مسیر «تسهیل‌گر» توصیف کرد و گفت: اگر موانع ساخت‌وساز قانونی برداشته شود، مردم خود به نوسازی محلات اقدام خواهند کرد. وی تاکید کرد که عقب‌ماندگی نظام برنامه‌ریزی در برابر رشد جمعیت، زمینه‌ساز پیدایش سکونتگاه‌های غیررسمی شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین بر لزوم ارتقای هویت محلات تاکید کرد و افزود: نام، هویت و تصویر ذهنی از یک محله، مقدمه نوسازی آن است. محلاتی که اعتبار اجتماعی بالاتری دارند، روند نوسازی در آن‌ها سریع‌تر پیش می‌رود. از سوی دیگر تامین سرانه‌های خدماتی و ایجاد شبکه‌های دسترسی مناسب، مؤلفه‌هایی کلیدی برای موفقیت بازآفرینی هستند.

در بخش دیگری از این نشست، گلپایگانی از تخصیص ۷۰ درصدی قیر رایگان برای معابر خاکی محلات هدف در هرمزگان خبر داد و گفت: در قالب برنامه‌ای سه‌ساله تلاش داریم تا هیچ کوچه‌ای در این محلات بدون آسفالت باقی نماند. وی از شهرداری‌ها خواست با آمادگی کامل برای زیرسازی معابر، از این فرصت استفاده کنند.

گلپایگانی همچنین با اشاره به الزامات برنامه هفتم توسعه گفت: باید سالانه چهار درصد از بافت‌های فرسوده کشور کاهش یابد و برای تحقق این هدف، همکاری همه‌جانبه دستگاه‌های عضو ستاد بازآفرینی شهری ضروری است.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری در پایان با تاکید بر اهمیت توجه به بافت‌های تاریخی در طرح بازآفرینی خاطرنشان کرد: هر شهر متناسب با ویژگی‌های فرهنگی و تاریخی خود باید سیاست‌های بومی تدوین و اجرا کند. شرکت بازآفرینی شهری آمادگی دارد در شهرهایی که دارای محدوده‌های تاریخی گسترده هستند، به ‌طور ویژه وارد عمل شود.

گفتنی است ۱۱ شهر استان هرمزگان دارای بافت فرسوده هستند که در این میان، ۴۳ درصد از سطح شهر بندرعباس را این نوع بافت‌ها تشکیل می‌دهد. همچنین شهرهای میناب و بندرلنگه نیز با چالش‌های جدی در این زمینه مواجه‌اند.