ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

جلسه شورای نوسازی مسکن این هفته شرکت بازآفرینی شهری ایران با حضور شهرداران و مدیران ادارات کل راه و شهرسازی استا‌ن‌ها که به شکل وبیناری در این جلسه حضور داشتند و با موضوع « بازآفرینی هوشمند شهری« برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران محمدآئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در این جلسه با اشاره به این که امیدواریم در آینده نزدیک و با استفاده از هوش مصنوعی به ساخت سالانه 500 هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده برسیم؛ عنوان کرد: در این دوره  تلاش شد تا برگزاری نشست‌های تخصی به استان‌ها واگذار شود و در این مدت بیش از 140 نشست تخصصی در ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها، 84 نشست توسط دبیرخانه‌های انتقال تجارب بازآفرینی شهری و پنج نشست تخصصی نیز توسط شرکت بازآفرینی شهری برگزار شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با یادآوری این که هم اکنون بیش از 700 شهرداری به طور جدی به حوزه بازآفرینی شهری ورود پیدا کرده‌اند، تصریح کرد: در این بین نباید از نقش مهم بخش خصوصی غافل شد، بخش خصوصی از امکانات بیشتری برای استفاده از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی برخوردار است و انتظار می‌رود با استفاده از هوش مصنوعی در حوزه بازآفرینی شهری این امر شتاب بیشتری بگیرد.

آئینی در این باره تصریح کرد: در بازآفرینی شهری همواره کیفیت بر کمیت ارجح است و استفاده از فضای هوش مصنوعی کمک مهمی به ارتقای کیفیت بازآفرینی می‌کند. هوش مصنوعی می‌تواند هم در تهیه طرح‌های کارآمد و با کمترین نقطه ضعف و هم در اجرا در بازآفرینی شهری موثر واقع شود؛ امیدوارم استفاده از هوش مصنوعی فتح بابی برای تحول کیفی در حوزه بازآفرینی شهری باشد.

در ادامه جلسه محمد حسین اژدری عضو هیات مدیره شرکت نوسـازان منطقه جنـوب شـرق تهـران با اشاره به این که این سازمان با مشارکت تعدادی از بانک‌ها شکل گرفت و به عنوان بازوی عملیاتی و اجرایی شهرداری تهران در حوزه نوسازی و بازآفرینی شهری تهران به شمار می‌رود، اظهار کرد: برای شتاب بخشی به نوسازی بافت‌های فرسوده نیاز است با کمک شرکت بازآفرینی شهری ایران و سازمان نوسازی شهرداری تهران بستر مشارکت و حضور جدی بخش خصوصی در بافت‌های فرسوده و بافت فرسوده تاریخی فراهم شود تا شاهد روند جدی در نوسازی این بافت‌ها باشیم.

او ادامه داد: جهت تسریع در نوسازی بافت‌های فرسوده هوشمندسازی در فرآیند بازآفرینی را در دستور کار قرار دادیم و در این راستا با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور و مشارکت سایر ذی‌نفعان طرح ایجاد پنجره واحد بازآفرینی شهری را مطرح کردیم و پیش‌بینی بر این است با راه‌اندازی این پنجره واحد شاهد فصل نوینی در بازآفرینی شهری خواهیم بود. همچنین تلاش بر این است انجمن صنفی توسعه گران را راه اندازی کنیم که قطعا در پیشبرد اهداف بازآفرینی شهری تاثیر مثبتی خواهد داشت.

در این جلسه منصور استادی مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار شرکت بازآفرینی شهری ایران از صدور 300 هزار پروانه ساخت و ساز در بافت‌های فرسوده از سال 1400 تاکنون خبر داد و گفت: بر اساس اطلاعات  بارگذاری شده بر روی سامانه ستاد ملی تعداد واحدهای وارد شده از ابتدای سال 1403 تا کنون 46 هزار و 120 واحد و تعداد واحد در پروانه‌های صادره در این مدت 27 هزار و 697 واحد بوده است.

محمد مهدی نوروزیان سرپرست دفتر راهبری و هدایت طرح‌های بازآفرینی شرکت بازآفرینی شهری ایران نیز گزارشی از روند اجرای بسته‌های تشویقی ارایه کرد و گفت: هم اکنون 697 شهر مشمول اجرای بسته تشویقی 19 بندی هستند که از این تعداد 626 شهر این بسته را اجرا می‌کنند، 324 شهر مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی و 302 شهر نیز بسته بومی مختص شهر خود را تصویب کرده و اجرا می‌کنند. در مجموع 94 درصد از مساحت بافت‌های ناکارآمد شهری تحت پوشش این بسته تشویقی قرار دارد.