به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، غفوری در خصوص تسهیلات ارایه شده جهت نوسازی بافتهای فرسوده در سال گذشته نیز آماری ارایه و تصریح کرد: سال گذشته 5 هزار و 650 میلیارد تومان تسهیلات از سوی شرکت و بانکها در اختیار متقاضیان نوسازی در بافتهای فرسوده قرار گرفت و بالغ بر بیش از 17 هزار واحد تسهیلات دریافت کردند و در مجموع 40 هزار واحد متقاضی دریافت تسهیلات هستند .
او افزود: برای سال 1402 تا کنون 900 میلیارد تومان آورده بانک تخصیص یافته که پیش نویس قرارداد عاملیت آن با بانک مسکن در حال نهایی شدن و مبادله است.
او ادامه داد: بر اساس برنامه 1402 شرکت بازآفرینی شهری ایران باید نوسازی 200 هزار واحد مسکونی راهبری و حمایت کند که از این تعداد 150 هزار واحد نیاز به تسهیلات دارند و اعطای آن به 22.5 همت اعتبار نیاز دارد.
غفوری با اشاره به ب بند تبصره بودجه سال 1402 گفت: بر اساس بند ب که سال گذشته در قالب بند د به تصویب رسیده بود، براي ساماندهي سكونتگاههاي غيررسمي واقع در محدوده و خارج از محدوده شهرها و تامين زيرساختهاي لازم در اين مناطق اعم از مسجد، مدرسه، پاسگاه و كلانتري، روشنايي معابر، ايستگاههاي راديويي و تلويزيوني، زيرساخت هاي بهداشتي، زير ساخت تأمين آب و برق و ساير تأسيسات شهري مورد نياز، شوراي برنامه ريزي و توسعه استانها مكلفند از محل عوارض ماده (39) قانون ماليات بر ارزش افزوده، سهم اين مناطق را بر اساس جمعيت ساكن، تعيين و صرف محروميتزدايي و بهسازي همان مناطق کنند. این موضوع در برخی استانها عملیاتی شده و اعتبار مربوطه را نیز دریافت کردهاند .
او یکی دیگر از ظرفیتهای بودجه سال جاری را بند ث برشمرد و گفت: بر اساس این بند شهروندان تشویق میشوند در راستای طرح کلید به کلید واحدهای فرسوده خود را با واحدهای نوسازی یا زمین با 40درصد تخفیف معاوضه کنند. پیش نویس آییننامه اجرایی این بند تدوین و در مرحله ارسال و تصویب در هیات وزیران قرار دارد.
او بند ی تبصره 11 قانون بودجه را یکی دیگر از ظرفیتهای قانون بودجه برشمرد که کمک بسزایی در نوسازی بافتهای فرسوده دارد. غفوری در این باره توضیح داد: بر اساس این بند به وزارت راه و شهرسازي اجازه داده ميشود، حسب ضرورت زمينها و املاك در اختيار سازمان ملي زمين و مسكن در حريم و محدوده هر يك از شهرها را به موضوع بازآفريني بافت هاي فرسوده و حاشيههاي شهرها اختصاص دهد.
به گفته مدیرکل طرح برنامه و بودجه شرکت بازآفرینی شهری ایران بند س تبصره 11 از دیگر ظرفیتهای بودجه سال جاری به شمار میرود. او در این باره توضیح داد: بر اساس این طرح وزارت راه و شهرسازي مكلف است مطابق مصوبات شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران مورد تأييد آن وزارتخانه و بر اساس سرانه مصوب، زمين مورد نياز براي احداث پاسگاه، كلانتري، پايگاه و حوزههاي مقاومت و سالنهاي فرهنگي ورزشي بسيج در طرحهاي مسكن مهر، مسكن ملي و طرحهاي بازآفريني شهري در مناطق كم برخوردار را به صورت رايگان در اختيار دستگاههاي ذي نفع قرار دهد.
او ادامه داد: همچنین بر اساس بند م تبصره 11 قانون بودجه به وزارت راه و شهرسازي اجازه داده ميشود، اراضي در مالكيت خود را در سكونتگاههاي غيررسمي كه قبل از سال ۱۳۹۴ به تصرف اشخاص درآمده و بر اساس طرحهاي مصوب شهري ساخت و ساز صورت گرفته و در حال بهره برداري است، به مالكان اعياني واگذار کند.