ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با حجت‌الاسلام و المسلمین محمدجواد حاج‌ علی‌اکبری رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور دیدار و گفت‌ و‌گو کرد و خواستار کمک نهاد ائمه جمعه کشور برای پیشبرد جهاد نوسازی مسکن بافت‌های فرسوده شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، آئینی در این نشست به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص بافت‌های فرسوده اشاره کرد و گفت: نوسازی بافت‌های فرسوده یکی از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب به شمار می‌آید و در جلسه‌ای با مسوولان نظام فرمودند: « ... دولت یک ابتکاری بکند در همین مناطق [فرسوده]، این کسانی را که ولو خود دولت نمی خواهد مباشرت بکند و شاید مصلحت هم نیست، اما این کسانی را که سرمایه‌گذاری می کنند، اینها را تشویق کند با صور مختلف بیایند این خانه‌ها را تبدیل کنند به خانه‌های 4 طبقه، 5 طبقه، هم مستحکم باشد، ... امکانات داشته باشد، هم دسترسی داشته باشد، ... با توجه به نیازهای واقعی زندگی مردم و متناسب با فرهنگ و روحیات مردم ...» .

او ضمن تشریح وضعیت موجود محلات هدف بازآفرینی و بافت‌های فرسوده، اظهار کرد: بالغ بر ۲ میلیون ۶۸۰ هزار بنای ناپایدار وجود دارد که ۱۲ درصد ابنیه کشور را تشکیل می‌دهد؛ این مساکن فاقد هرگونه سازه‌‌ای اعم از بتنی یا فلزی هستند که ۱۰ میلیون نفر در این خانه‌ها زندگی می‌کنند و فارغ از مباحث اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، جان آن‌ها در خطر است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این که طی سفرهای استانی و با حضور در محلات هدف تاثیرگذاری نقش امامان جمعه در نوسازی بافت‌های فرسوده در برخی شهرها از جمله مشهد مقدس و کلانشهر اهواز مشهود بود، تصریح کرد: واقعیت این است که با روند گذشته به جایی نمی‌رسیم، لازمه موفقیت در جهاد نوسازی مسکن این است که با یک برنامه تحولی و استفاده از تمام ظرفیت‌های فرهنگی مردم را پای کار آورده و با خود همراه سازیم، باید بتوانیم به عمق خانه‌ها و کوچه‌ها نفوذ کنیم و در این راه دست ائمه جمعه کشور به عنوان معتمدین وزین و یکی از مراجع مورد اعتماد مردم به گرمی می‌فشاریم.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران تشکیل قرارگاه جهاد نوسازی مسکن در شرکت بازآفرینی شهری ایران را در همین راستا توصیف کرد و گفت: فعالسازی محلات معین و بهره‌گیری از ظرفیت داوطلبان ارزشی و مومن، گروه‌های جهادی و متخصصین با پیش‌قدمی و پیشگامی ائمه جمعه می‌تواند نقش مهمی در نهضت نوسازی بافت‌های فرسوده ایفا کند.

محمد جواد حاج‌علی‌اکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور نیز با تشکر از گزارش جامع، منطقی و علمی همراه با راهکارهای عملیاتی از سوی معاون وزیر راه و شهرسازی از آمادگی کامل این نهاد و ائمه جمعه کشور جهت کمک به نهضت نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده خبر داد و اظهار کرد: در هنگام ساخت مسکن باید یادمان باشد که مسکن رکن اساسی شکل‌گیری حیات طیبه است و علاوه بر کالبد باید به مبناهای دینی و ایمانی نیز توجه کرد، ظرفیت‌های مذهبی، فرهنگی و اجتماعی محلات قدیمی شهرها بستر مناسبی برای اعتلای اندیشه‌های دینی است.

او از دبیرستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار کشور خواست با آماده کردن بسته‌های توجیهی و حضور در همایش‌های آتی، زمینه همکاری ائمه محترم جمعه در 880 نقطه شهری کشور در این امر مقدس را فراهم کند.