ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

سیستان نوسازی ۸۶۵۳ واحد مسکونی در بافت های فرسوده استان سیستان و بلوچستان نوید بخش تغییر چهره این مناطق است و در تداوم این مسیر کاهش آسیب‌ ها، افزایش نشاط اجتماعی و توسعه پایدار محقق خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از استان سیستان و بلوچستان، بافت‌های فرسوده مناطقی از شهرها هستند که به دلیل قدمت زیاد، طراحی غیراستاندارد و استفاده از مصالح نامناسب، در برابر بلایای طبیعی، به‌ویژه زلزله، بسیار آسیب‌پذیرند، این مناطق نه تنها به دلیل ضعف در زیرساخت‌ها، بلکه به علت تراکم بالای جمعیت و دشواری دسترسی برای نیروهای امدادی در زمان بحران، تهدیدی جدی برای جان و مال ساکنان خود محسوب می‌شوند.

نوسازی و مقاوم سازی بافت‌های فرسوده به عنوان یکی از مهم‌ترین راهکارهای افزایش ایمنی و تاب‌آوری شهری در برابر زلزله، اهمیت دو چندانی پیدا می‌کند.

از منظر کارشناسان نوسازی این بافت‌ها با هدف ارتقای استانداردهای ایمنی و بهبود کیفیت ساخت و ساز، یکی از گام‌های اساسی در کاهش خسارت احتمالی حوادث و بلایای طبیعی از جمله زلزله است و مزیت‌های فراوانی به همراه دارد از یک سو ساختمان‌های مقاوم‌شده در برابر زلزله، ایمنی بیشتری برای ساکنان فراهم می‌آورند و از سوی دیگر، ارتقای زیرساخت‌های شهری در این مناطق، شرایط زندگی را بهبود می‌بخشد به علاوه کاهش تراکم جمعیت در مناطق پرخطر، دسترسی به خدمات امدادی را تسهیل کرده و در مواقع بحران، سرعت واکنش نیروهای امدادی را افزایش می‌دهد.

در این میان برای نوسازی بافت‌های فرسوده یکی از سیاست‌های ابلاغی دولت، اجرای ضوابط تشویقی نوسازی محلات هدف و بافت‌های ناکارآمد شهری بوده و مشوق‌های مناسبی در خصوص توانمند سازی و ایجاد انگیزه حفظ بافت‌های باهویت قدیمی، فرسوده و تاریخی در نظر گرفته شده است که تسهیل در ضوابط معماری، افزایش تراکم ساختمانی و همچنین ارائه کاربری مسکونی و غیر مسکونی جزء حمایت‌های شهرسازانه (کالبدی) شهرداری‌ها در قالب این بسته تشویقی است.

همچنین املاک واقع در بافت‌های ناکارآمد در قالب مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران و همچنین تایید کمیسیون ماده ۵ از مشوق‌های مختلف از جمله احداث یک طبقه مازاد، کاهش ضریب تامین پارکینگ مورد نیاز به ۷۵ درصد، عدم احتساب مساحت بالکن و تراس در محاسبه تراکم ساختمانی، امکان پیشروی طولی با رعایت مسائل همسایگی و کاهش حد نصاب تفکیک برخوردار می‌شود.

تسهیلات و وام‌های کم بهره بانکی یکی دیگر از مشوق‌های ۱۹ گانه ارائه شده در بافت‌های ناکارآمد شهری است که متقاضیان با ورود به سایت اینترنتی www.facility.udrc.ir و درج مشخصات فردی و ملک خود واقع در این بافت‌ها از مزایای این طرح بهره مند شوند.

مشوق‌های نوسازی در بافت فرسوده استان

 معاون مسکن و ساختمان اداره‌کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: نوسازی هشت هزار و ۶۵۳ واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده این استان در حال انجام است.

ابوالفضل مهدیار افزود: برای متقاضیان نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده تسهیلات بانکی از محل طرح نهضت ملی در کمترین زمان توسط بانک‌های عامل پرداخت و ۵۰ درصد تخفیف در هزینه‌های صدور پروانه‌های ساختمانی توسط شهرداری‌ها ارائه می‌شود.

مهدیار ادامه داد: در راستای نوسازی و ایمن سازی منازل مسکونی بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی و محلات حاشیه شهر، تسهیلات و بسته‌های تشویقی ویژه‌ای به متقاضیان تعلق می‌گیرد.

معاون مسکن و ساختمان اداره‌کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: همچنین با توجه به هماهنگی و تدبیر انجام شده تخفیف ۵۰ درصدی در هزینه‌های مجوزهای نظام مهندسی به متقاضیان در استان تعلق می‌گیرد.

معاون مسکن و ساختمان اداره‌کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان ادامه داد: بسته تشویقی در زمینه حذف کسری پارکینگ و استفاده از فضاهای باز حتی معابر برای جبران کسری پارکینگ در نظر گرفته شده است.

مهدیار افزود: همچنین درخواست افزایش طبقات مسکونی و تراکم، پیشروی در ساخت برای نوسازی این واحدها به متقاضیان تعلق می‌گیرد که با تداوم این امر ساخت مسکن در استان افزایش می‌یابد.

او تصریح کرد: یکی از سیاست‌ها و برنامه‌های دولت در توسعه مسکن آحاد مردم اجرای برنامه‌های بازآفرینی شهر به منظور نوسازی و بهسازی محلات هدف از جمله بافت فرسوده و سکونتگاه‌های غیر رسمی و محلات حاشیه شهری است که جهت تحقق این برنامه‌ها تشویقات و تخفیفات زیادی به متقاضیان داده می‌شود.

تخصیص ۳۲۴ هزار میلیون ریال برای بازسازی ۵۱ واحد مسکونی

معاون مسکن و ساختمان اداره‌کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: امسال ۳۲۴ هزار میلیون ریال برای بازسازی ۵۱ واحد مسکونی واقع شده در بافت فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی شهرهای زاهدان و زابل تخصیص یافت.

مهدیار افزود: این میزان اعتبار از محل تملک دارایی سرمایه‌ای، شرکت بازآفرینی شهری ایران، کمک به سکونتگاه‌های غیررسمی، بافت فرسوده و بهسازی و نوسازی تخصیص داده شد.

 وی ادامه داد: کاهش فقر شهری با رویکرد توانمندسازی ساکنان محدوده‌های بافت فرسوده و پیشگیری از بازتولید فقر در این محدوده‌ها، ارتقای تاب آوری شهری و تجهیز و مقاوم سازی شهرها در مواجهه با سوانح، ارتقای هویت، حس تعلق مکانی و حفاظت از ارزش‌ها در محدوده‌ها و محله‌های هدف، تحقق حکمروایی شهری در برنامه بازآفرینی شهری در راستای ارتقای انسجام اجتماعی ساکنان و مالکان محله‌ها از اهداف بازآفرینی شهری در بافت‌های فرسوده است.

معاون مسکن و ساختمان اداره‌کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: در این راستا برای هر سازنده مسکن در بافت‌های فرسوده پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات لحاظ شده است.

وی افزود: هر متقاضی که علاقه مند به ساخت و ساز مجدد منازل مسکونی خود در این بافت‌ها باشد می‌تواند از تسهیلات بانکی مذکور استفاده کند.

مهدیار تاکید کرد: علاقه مندان برای دریافت این تسهیلات باید در سایت بازآفرینی شهری به نشانی saman.mrud.ir یا همان سایت طرح جامع طرح‌های حمایتی مسکن مراجعه کنند.

او بیان کرد: افراد پس از مراجعه به این سایت وارد گزینه تسهیلات ساخت - بافت فرسوده شده و بخش خود مالکی بافت فرسوده را انتخاب کرده و فرم‌ها را تکمیل می‌کنند.

معاون مسکن و ساختمان اداره‌کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: از طریق این سایت افرادیکه فرم‌های مورد نیاز را تکمیل کرده‌اند برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی می‌شوند.

طرح تشویقی ۵۰ درصد تخفیف دریافت پروانه بافت فرسوده

رئیس اداره بازآفرینی شهری اداره‌کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: ساکنان مناطق بافت‌های فرسوده شهرهای استان که قصد ساخت و ساز و نوسازی منازل مسکونی خود را دارند می‌توانند از طرح تشویقی ۵۰ درصد تخفیف دریافت پروانه بافت فرسوده بهره‌مند شوند.

سهیلا رضایی افزود: در راستای نوسازی و ایمن‌سازی منازل مسکونی بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی و محلات حاشیه شهر تسهیلات و بسته‌های تشویقی ویژه‌ای توسط شهرداری‌ها در محدوده‌های هدف بازآفرینی شهری به متقاضیان تعلق می‌گیرد.

او ادامه داد: این اقدام در راستای اجرای بند ب ماده ۵۲ قانون هفتم توسعه در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس اداره بازآفرینی شهری اداره‌کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه بسته تشویقی در زمینه حذف کسری پارکینگ و استفاده از فضاهای باز حتی معابر برای جبران کسری پارکینگ در نظر گرفته شده است، افزود: با توجه به مدنظر قرار گرفتن افزایش طبقات مسکونی و تراکم در نوسازی واحدها در بافت‌های فرسوده استان پیش‌بینی می‌شود ساخت مسکن در این مناطق گسترش یابد.

تخفیف ۱۰۰ درصدی عوارض پروانه ساخت و بسته‌های تشویقی در بافت‌های فرسوده سیرکان

رضایی از اعمال تخفیف ۱۰۰ درصدی عوارض پروانه ساخت و بسته‌های تشویقی در بافت‌های فرسوده سیرکان خبر داد و گفت: ساکنان مناطق بافت‌های فرسوده شهر سیرکان که قصد ساخت و ساز و نوسازی منازل مسکونی خود را دارند می‌توانند از طرح تشویقی ۱۰۰ درصد تخفیف دریافت پروانه بافت فرسوده بهرمند شوند.

او با بیان اینکه طرح بازآفرینی شهری با هدف ارتقا کیفیت زندگی شهروندان در نظر گرفته شده است، گفت: بازآفرینی شهری، فرآیندی است که تنها به مباحث کالبدی و فیزیکی شهر محدود نمی‌شود بلکه نگاه همه جانبه‌ای به محلات مختلف و توسعه اقتصادی، زیست محیطی، اجتماعی و فرهنگی آنها دارد.

رئیس اداره بازآفرینی شهری اداره‌کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: همچنین ساکنان سایر مناطق بافت‌های فرسوده شهرهای استان نیز می‌توانند از طرح تشویقی ۵۰ درصد تخفیف دریافت پروانه و خدمات نظام مهندسی بافت فرسوده بهره‌مند شوند.

وی افزود: در راستای نوسازی و ایمن‌سازی منازل مسکونی بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی و محلات حاشیه شهر تسهیلات و بسته‌های تشویقی ویژه‌ای توسط شهرداری‌ها در محدوده‌های هدف بازآفرینی شهری به متقاضیان تعلق می‌گیرد.

sestan884

sestan884

sestan886