
به گزارش خبرنگار روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران در این نشست، طرح توجیهی زمین ۹۵۰۰ متری محله سیروس که از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ارایه شده بود، مورد بررسی قرار گرفت. سهرابی با تشریح ابعاد مختلف این طرح اظهار داشت: این پروژه با هدف تامین واحدهای مسکونی متنوع متناسب با متراژ خانههای موجود، ارتقای کیفیت فضایی در کنار کارآمدی اقتصادی، ایجاد حس تعلق و هویت محلی و همچنین تقویت نظارت اجتماعی و کاهش آسیبهای اجتماعی از طریق آرایش کالبدی و چیدمان عملکردی، تدوین شده است.
عبدالرضا گلپایگانی نیز در این دیدار با تاکید بر اهمیت برنامهریزی منسجم در ساماندهی اسکانهای غیررسمی تصریح کرد: با همکاری بنیاد مسکن و شهرداریها میتوان جریان نوسازی بافتهای فرسوده را بهصورت زنجیرهای هدایت کرد و الگوهای قابل تکرار در این زمینه ارایه داد.
او با اشاره به تجارب بینالمللی در زمینه ساخت مسکن برای اقشار کمدرآمد افزود: هرچند برخی معتقدند واحدهای کوچک متراژ با فرهنگ ایرانی همخوانی ندارد، اما میتوان با احداث این واحدها و واگذاری آنها از طریق اجاره، نیاز گروههای فاقد توان خرید مسکن را پاسخ داد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر اینکه نوسازی صرف در محلاتی چون سیروس کارآمد نیست، اظهار کرد: بسیاری از ساختمانهای این محله به کاربریهایی همچون انبار یا سکونت کارگران مجرد تغییر یافته و این امر معضلات اجتماعی متعددی را به دنبال داشته است؛ بنابراین باید به دنبال تغییر چهره محله باشیم.
دبیر ستاد بازآفرینی شهری پایدار با بیان اینکه در فرهنگ شهری ایران، «محله بازار» دارای کارکردهای متنوع اجتماعی و اقتصادی بوده است، افزود: امروز در منطقه ۱۲ تهران تنها بازار داریم و خبری از «محله بازار» نیست.
گلپایگانی با اشاره به لزوم اجرای برنامهای نوین در محله سیروس گفت: شرکت بازآفرینی شهری ایران مطالعاتی در این خصوص انجام داده که میتواند در اجرای این پروژه به بنیاد مسکن یاری رساند.
او تاکید کرد: تامین مسکن برای اقشار کمدرآمد مستلزم تدوین الگوهای ویژه است و باید گامهای موثری در این مسیر برداشته شود.
گفتنی است در پایان این جلسه، طرح پیشنهادی بنیاد مسکن مورد واکاوی قرار گرفت و مقرر شد در جلسات آینده مورد ارزیابی و تصویب نهایی قرار گیرد.