به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران؛ چهارمین نشست مجمع کمیسیون های معماری و شهرسازی شهرستانهای استان تهران به میزبانی مجموعه مدیریت شهری اسلامشهر با حضور محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی، جعفر بندی شربیانی رئیس کمیسیون های مجمع معماری و شهرسازی شهرهای استان تهران، فرماندار شهرستان اسلامشهر و معاونین معماری و شهرسازی شهرداری های استان تهران در سالن آمفی تئاتر شهرداری این شهرستان برگزار شد.
جعفر بندی شربیانی رئیس کمیسیون های مجمع معماری و شهرسازی استان تهران در تشریح اهداف برگزاری این مجمع عنوان کرد: با توجه به اینکه ما در بسیاری از مواقع شاهد وجود و بروزچالش ها و مشکلات متعددی درحوزه شهرهای استان تهران هستیم بنا را بر آن داشتیم تا با توجه به اینکه بسیاری از این مشکلات در بین شهرهای استان تهران مشترک است مجامع مختلفی را از سال نخست دوره ششم با رویکردهای متناسب و بر مدار چالش های موجود تشکیل دهیم تا بتوانیم با هدفگذاری های اثربخش گامی در حل این موانع کنیم.
او افزود: از برگزاری سه اجلاسیه قبل تا کنون چندین موضوع در حوزه معماری و شهرسازی با حضور مسئولین ملی و چهره های محلی مطرح و پیگیری برخی موضوعات با اهمیت صورت گرفته و یکی از نکات مهمی که در برگزاری این جلسه در شهرستان اسلامشهر مطرح شد کلیدواژه "سفیران نوسازی" بود.
شربیانی با اشاره به طرح پیشنهاد "سفیران نوسازی" که از سوی محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی مطرح شد این نگاه را دستاوردی مهم در ایجاد یک نگاه تازه عنوان کرد و یادآور شد: همه اعضای شوراهای اسلامی شهرهای استان تهران از حالا به بعد باید بعنوان "سفیران نوسازی" شهرها محل فعالیت خود در حوزه بافت فرسوده و ناکارآمد باشند چرا که موضوع بافت های فرسوده معضلی است که میتواند چالش ها و بحران های اصلی و اساسی دربروز بلایای طبیعی در استان تهران باشد.
او تاکید کرد: چنین تفکر نو و ویژهای نیازمند توجه بالا و محور قراردادن این نام برای پیشبرد اهداف مجمع بسیار موثر خواهد بود و ما تلاش خواهیم کرد تا بتوانیم با این نگاه تازه و با تعریف مسئولیت های مدنی جدید به رفع چالش هایی که تهران و شهرستان های تابعه آن درگیر هستند بپردازیم.
عضو شورای شهر تهران با ابراز خرسندی از حضور معاونین معماری و شهرسازی شهرداری های استان تهران در این اجلاسیه بیان داشت: قطعا حضور این افراد میتواند هم در حوزه ریل گذاری و سیاست گذاری در مباحث شهری در کنار حوزه اجرا وعملیات به راهکارهای عملیاتی رسیده و تبدیل به خدمت صادقانه برای مردم در حل معضلات حاشیه نشینی، سکونت گاه های غیر رسمی، بافت های فرسوده و امثالهم بشود.
اعضای شورای اسلامی شهرها سفیر نوسازی شوند
در ادامه محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، نیز با حضور در چهارمین اجلاس روسای کمیسیونهای شهرسازی و معماری شهرهای استان تهران که با محوریت چالشهای بازآفرینی شهری و صیانت از حریم شهرها در اسلامشهر برگزار شد، بر استفاده از ظرفیتهای قانونی مغفول مانده برای شتاب بخشی به جریان نوسازی در بافتهای فرسوده تاکید کرد.
او با اشاره به این که در استان تهران بیشترین درصد واحدهای ناپایدار وجود دارد، تصریح کرد: ساکنان محلات هدف بازآفرینی شهری از مشکلات متعدد کالبدی و اجتماعی رنج میبرند اما مهمترین مشکلی که در ۱۰ سال اخیر مورد غفلت قرار گرفته است، تابآوری است؛ تعداد زیادی از شهروندان در بافتهای ناکارآمد زیر سقفهای لرزانی زندگی میکنند که در اثر وقوع یک زلزله بر سر ساکنانش آوار میشوند و جان ساکنان این محلات در خطر است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به این که رویکرد دولت سیزدهم ارتقای کیفیت زندگی و جلب رضایت ساکنان این بافتهاست، عنوان کرد: در سطح کشور قریب ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناپایدار وجود دارد که حدود ۱۰ میلیون نفر از جمعیت شهری در این محدودهها ساکن هستند؛ در استان تهران نیز حدود یک میلیون نفر در بناهای ناپایدار زندگی میکنند و درصد نوسازی هم چندان قابل قبول نیست.
آیینی ادامه داد: از اعضای شورای اسلامی شهرها میخواهم که خود را سفیر نوسازی بدانند و برای شتاب بخشی به جریان نوسازی و مقاومسازی بافتهای فرسوده پیش قدم شده و به حذف سقفهای ناامن و لرزان کمک کنند.
دبیرستاد ملی بازآفرینی شهری با اشاره به این که بازآفرینی یک مفهوم پویا و کیفی است، عنوان کرد: در استان تهران حدود ۱۶ هزار و ۱۳۷ هکتار بافت ناکارآمد وجود دارد که شامل ۷ هزار و ۸۵۰ هکتار بافت فرسوده میانی، ۲ هزار و ۲۷۲ هکتار بافت فرسوده تاریخی و ۶ هزار و ۱۲ هکتار نیز سکونتگاه غیررسمی میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که ۹۵ درصد عملکرد استان در حوزه نوسازی متعلق به شهر تهران است، گفت: طی دو سال اخیر در استان تهران ۳۲ هزار پروانه نوسازی صادر شده است که ۲۹ هزار و ۶۶۱ مورد آن متعلق به شهر تهران بوده است. از شهرداریهای سراسر استان می خواهم که به طور جدیتر به موضوع نوسازی و بازآفرینی ورود پیدا کنند.
آیینی در پایان یادآور شد: در قانون حمایت از احیا، نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد ظرفیتهای بسیار خوبی برای نوسازی بافتهای فرسوده وجود دارد که متاسفانه مغفول واقع شده و نیاز است تا مجدا این قانون خوانده و احیا شود.
گفتنی است این مجمع با عنوان " بازآفرینی شهری و مسئله تداخلات حریم" برای نخستین بار در حوزه سیاست گذاری و اجرا برگزار شد و نمایندگانی از ۴۴ شهر استان تهران در این مراسم حضور داشتند.