ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ضمن دیدار با شهردار نی‌ریز بر شتاب دادن به بازآفرینی محلات هدف شهر نی‌ریز تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران به نقل از‌ پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با حامد فرغت شهردار نی‌ریز دیدار و گفت‌وگو کرد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در این دیدار از شهردار نی‌ریز خواست جلسات ماهانه ستاد بازآفرینی شهری پایدار تشکیل مستمر تشکیل شود و گفت: با انجام اقدام ترویجی باید تلاش کنیم تا همه دستگاه های عضو ستاد بازآفرینی پیگیر موضوع باشند، پای کار بیایند و با اقدام مشترک کار دنبال شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: برگزاری این جلسات، پیگیری و نظارت بر مصوبات آن تاثیر مهمی در شتاب بخشی به نوسازی بافت‌های فرسوده دارد. باید با شناسایی محلات کم برخوردار و  برنامه‌ریزی برای آن‌ها، سطح خدمات محلات کم برخوردار به سطح متوسط محلات برخوردار همان شهرها ارتقا یابد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به این که شهرداری‌ها باید نسبت به ارایه تسهیلات و ترویج بسته‌های تشویقی شهرسازانه اقدام کنند، تصریح کرد: بسته تشویقی شهرسازانه 19 بندی درخصوص سیاست‌های تشویقی کالبدی متضمن نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری، با هدف افزایش کیفیت زندگی شهروندان ساکن در این بافت‌ها و همچنین پیشبرد اهداف قانون جهش تولید مسکن ابلاغ شده است.

شهردار نی‌ریز در حاشیه این دیدار به خبرنگار روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: نی‌ریز یکی از شهرهای قدیمی استان فارس به شمار می‌رود و زادگاه میرزا احمد نی‌ریزی بزرگترین کاتب قرآن و بزرگترین نسخ نویس ایرانی است، این شهر در فاصله 200 کیلومتری شرق شیراز قرار دارد و یک شهر تاریخی به شمار می‌رود.

او به پروژه‌ای در حوزه بازآفرینی شهری اشاره کرد و توضیح داد: مطالعات پروژه بازآفرینی بافت تاریخی- مذهب شهر نی‌ریز  مشتمل بر یک کاروانسرای تاریخی متعلق به اوایل عهد قاجار، حمام و بازار تاریخی، صحن شهدا و امامزادگان نی‌ریز از سه ماه پیش آغاز شده است و به دنبال بازآفرینی این مسیر تاریخی- مذهبی هستیم که در توسعه شرایط اجتماعی، اقتصادی و مذهبی شهر تاثیرگذار است.

او ادامه داد: در جلسه‌ای که با دکتر آئینی داشتیم این مطالعات مورد بحث و بررسی قرار گرفت و دکتر آئینی در این خصوص راهکارهایی فنی و حقوقی ارایه کردند. امیدواریم با به کار بستن این راهکارها ظرف چند ماه آینده عملیات اجرایی این پروژه را که شامل تملک، مرمت و بازآفرینی این بافت مذهبی-تاریخی است را با همکاری اداره‌کل راه و شهرسازی استان و شرکت بازآفرینی شهری ایران شروع کنیم و این قول را می‌دهم که تا پایان دولت سیزدهم این پروژه را به سرانجام برسانیم.

او با اشاره به این که نی‌ریز از معدود شهرهای استان فارس است که بافت فرسوده مصوب دارد، تصریح کرد: مساحت طرح تفصیلی نی‌ریز حدود هزار و 200 هکتار است 80 هکتار  از این میزان بافت فرسوده است که در سال 1393 به تصویب کمیسیون ماده پنج رسیده است. جمعیت  شهر نی‌ریز هم مطابق آخرین سرشماری نفوس و مسکن 49 هزار و 580 هزار نفر است که تخمین زده می‌شود اکنون این تعداد به بیش از 60 هزار نفر رسیده باشد.

او با اشاره به اینکه شهردار، دبیر ستاد بازآفرینی شهری در نی‌ریز است، توضیح داد: جلسات ستاد بازآفرینی شهر نی‌ریز به طور مرتب برگزار می‌شود و تاکنون خروجی خوب و همکاری مناسب دستگاه‌های اجرایی مرتبط را به دنبال داشته است.

 او افزود: متاسفانه از اسفند 1401 به دلیل تغییر بیمه کارگری ساختمانی و افزایش بیش از حد بیمه ساختمانی، ساخت و ساز در شهرهای کوچک با کاهش مواجه شده است و به طبع آن بافت‌های فرسوده نیز این افت را تجربه کردند. بنابراین نیازمند اصلاح این مصوبه در مجلس هستیم و امیدوارم نهادهای نظارتی هر چه سریع‌تر به این موضوع ورود پیدا کنند.

فرغت ادامه داد: با این وجود برای تشویق شهروندان به ساخت و ساز در بافت‌های فرسوده فعالیت‌هایی انجام شده است از جمله با همکاری اداره کل راه و شهرسازی همایشی در این خصوص برگزار شد و مدیرکل راه و شهرسازی استان دراین خصوص اطلاع‌رسانی کرد.

او با بیان این که در شهرهایی با مقیاس نی‌ریز نمی‌توان با نسخه‌هایی که برای کلانشهرها پیچیده شده است کار را پیش برد، گفت:  البته برخی سیاست‌ها مانند اعطای تسهیلات ودیعه مسکن با استقبال خوبی مواجه شد، در برخورد با احتکار زمین نیز مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی تاثیرگذار بود اما رونق ساخت و ساز در بافت فرسوده نی‌ریز نیاز به تغییر ضابطه طرح تفصیلی شهر متناسب با فرهنگ و نیازهای اجتماعی این شهر دارد . اکنون مطالعات بسته تشویقی متناسب با شرایط شهر آماده شده است و آن را در کمیسیون ماده پنج به تصویب خواهیم رساند.

او درباره تخصیص قیر و آسفالت معابر نیز توضیح داد: برای شهرک شهیدان رجایی و باهنر و شهرک امیرکبیر که دو سکونتگاه غیررسمی نی‌ریز به شمار می‌روند، با حمایت شرکت بازآفرینی شهری ایران 500 تن قیر جهت زیرسازی، لبه گذاری و آسفالت معابر محلات هدف توزیع شد . امیدواریم تا قبل از پایان سال بیش از 100هزار متر مربع از معابر این دو شهرک را آسفالت کنیم تا هم مشکل عبور و مرور مردم حل شود و هم ارزش معاملات ملکی افزایش یابد که در نهایت رونق ساخت و ساز در محلات را به دنبال خواهد داشت.