به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در نشست با شهرداران شهرهای استان زنجان ( زنجان- ابهر- خرمدره و خدابنده) با اشاره به اینکه شهرداران در حوزه باز آفرینی شهری نقش اثرگذاری دارند، بیان کرد: اساسا مسوولیت اجرای طرحهای تفضیلی و طرحهای توسعه شهری و نوسازی شهری بر عهده شهرداریها است.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با تاکید بر اینکه برای توسعه برنامههای بازآفرینی شهری پایدار نیازمند همکاری شهرداریهای کشور هستیم، ادامه داد: همکاریهای بین بخشی میتواند اثر بخشی بهتری را به دنبال داشته باشد.
رئیس هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه در این راستا پیشنویس تفاهمنامهای با ادارات کل راه شهرسازی ابلاغ شده که بر مبنای آن محورهای همکاری و تعاملات دو جانبه با شهرداران شتاب بگیرد، اظهارکرد: انتظار بر این است ادارات کل و شهر سازی با شهرداران در محدوده بازآفرینی شهری تفاهمنامه همکاریهای مشترک را مبادله کنند.
آئینی با اعلام اینکه هدف از تبادل این تفاهم نامه، نوسازی مسکن است و در این راستا شهرداریها بیش از گذشته پیشقدم شوند،گفت: روابط عمومیهای شهرداریها و ادارات کل راه و شهرسازی استانها در امر اطلاعرسانی مبادله تفاهم نامه همکاری به جد تلاش و پیگیری داشته باشند.
او در بخش دیگر از سخنان خود از شهرداران خواست تا با استفاده از بخشهای مدیریتی و هستههای بازآفرینی شهری مجموعه خود، موضوع نوسازی و بازآفرینی شهری را در سطح محلات فرسوده به صورت گفت وگویهای دو طرفه و چهره به چهره با مردم و ساکنین و سرمایهگذاران و سازندگان در این بافتها ترویج دهند ودرسرعت بخشی وکاهش مدت زمان صدور پروانه ساخت در بافتهای فرسوده به یکماه و اعمال حداکثر تخفیفات موضوع ماده 16 قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن ( مصوب 25/02/1387) و اجرای کامل بسته تشویقی کالبدی 19 بندی ابلاغی توسط وزیر راه و شهرسازی نهایت تلاش را داشته باشند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که در سطح ملی حدود 30 درصد جامعه هدف از بستههای تشویقی و تسهیلات مطلع میباشند، بیان کرد: اطلاعرسانی لازم در خصوص بستههایتشویقی اهمیت زیادی دارد اما آنگونه که باید و شاید اطلاع رسانی دقیقی انجام نگرفته است.
آئینی افزود: ادارات کل راه و شهرسازی باید از اقدامات شهرداران در حوزه بازآفرینی شهری حمایت همه جانبه داشته باشند، در سطح کشوری نیز تفاهم نامههایی با گروههای جهادی، بسیج سازندگی و غیره مبادله شده است تا تحت نظر شهرداری آموزشهای لازم را فرا گرفته و سپس در محلات فعالیت داشته باشند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری از شهرداران خواست نسبت به روزرسانی و ثبت آمار پروانههای ساخت صادر شده و همچنین کلیه اقدامات در قالب بازآفرینی در محلات بافتهای ناکارآمد شهری در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری اهتمام و جدیت داشته باشند.
او از شهرداران خواست تا نسبت به شناسایی و احصاء نیازهای خدماتی( روبنایی، زیربنایی)محلات هدف اهتمام ورزند تا سطح خدمات محلات کم برخوردار به سطح متوسط محلات برخوردار همان شهرها ارتقا یابد و جلسات ستادهای بازآفرینی شهرستانی را به طور مرتب برگزار کرده و در ادامه پیگیر مصوبات این جلسات از ستادهای استانی باشند.