به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران عضو شورای شهر سمنان با اشاره وسعت بالای بافتهای فرسوده در شهر سمنان، اظهارکرد: مهمترین مشکل در سمنان این است که بافت فرسوده تحت تاثیر بافت تاریخی قرار گرفته و میزان ساخت و ساز و نوسازی واحدهای مسکونی ناپایدار روند مطلوبی ندارد.
او ادامه داد: البته ما در مجموعه شورای شهر و شهرداری سمنان برای بافت تاریخی ارزش بسیاری قایل هستیم اما واقعیت این است که این بافت در برخی مناطق متروکه شده و شاهد شکلگیری انواع آسیبهای اجتماعی در این محلات هستیم بنابراین پیشنهاد ما این است که برخی از این محلات از محدوده بافتهای تاریخی جدا شود تا بتوانیم نسبت به نوسازی، بهسازی و احیای این محلهها اقدام کنیم.
آئینی در این خصوص عنوان کرد: بر اساس بند پنج مصوبه 56 ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با همکاری استانداریها موظفند نسبت به تدوین بسته تشویقی خاص بافتهای تاریخی با تعدیل حرایم این بافتها اقدام کنند و در شهر سمنان نیز این مهم باید انجام شود.
او با تاکید بر این که باید بستههای تشویقی متناسب با شرایط شهر سمنان تدوین شود، عنوان کرد: در این بستههای تشویقی تکالیفی برای شهرداریها در نظر گرفته شده از جمله اعطای تخفیف 50 تا 100 درصدی در صدور مجوزها، کاهش زمان صدور پروانه ساخت به سه ماه، همچنین دستگاههای خدمات رسان موظفند ضمن حفظ انشعابات قبلی انشعابات جدید را خارج از نوبت ارایه کنند. ارایه وامهای ارزان قیمت و بستههای تشویقی شهرسازانه از دیگر مواردی است که میتواند در تشویق شهروندان به نوسازی مساکن فرسوده موثر باشد و باید در این خصوص اطلاع رسانیهای لازم از طریق رسانهها و نیز از طریق ارتباط چهره به چهره به ساکنان این بافتها توسط گروههای جهادی متخصص انجام شود.
گفتنی است در این جلسه بازگشایی و تعریض برخی خیابانها و محورها، احداث مرکز بهداشت و کاهش حرایم بافت تاریخی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و راهکارهایی از سوی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ارایه شد.
گفتنی است در شهر سمنان 46 هکتار سکونتگاه غیررسمی، هزار و 481 هکتار بافت تاریخی و 127 هکتار بافت فرسوده مصوب شده است.