ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

راهبرد اصلی ما برای نوسازی بافت‌های فرسوده جهش و شتاب بخشی به این امر است، برای این منظور باید مردم را پای کار بیاوریم و مردمی‌سازی با تدوین مشوق‌های مختلف مالی، اداری و شهرسازانه میسر می‌شود.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران اولین جلسه از سلسله نشست‌های بررسی عملکرد اقدامات مرتبط با بازآفرینی شهری به ریاست محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در محل این شرکت برگزار شد.

در این نشست معاونین و مدیران ادارات بازآفرینی ادارات کل راه و شهرسازی استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، البرز، تهران، زنجان، قزوین، گلستان،گیلان و مازندران به بیان عملکرد، تجربیات در حوزه اجرای بسته‌های تشویقی و نیز معضلات پیش روی خود در حوزه بازآفرینی شهری پرداختند.

در این جلسه آئینی با اشاره به اینکه هدف از برگزاری این جلسه بررسی آخرین وضعیت بازآفرینی استان‌هاست و باید به شکل ماهانه برگزار شود، تصریح کرد: وظایف ادارات بازآفرینی بسیار گسترده و چندوجهی است و هدف این است با در میان گذاشتن و انتقال تجربیات و تشریک مساعی، زمینه بهبود و تسریع بازآفرینی و نوسازی بافت‌های فرسوده فراهم شود.

او با اشاره به این که تامین خدمات روبنایی و زیربنایی و بهسازی معابر یکی از رویکردهای شرکت بازآفرینی شهری ایران به شمار می‌رود، عنوان کرد: این امر با دو هدف پای کار آوردن سایر دستگاه‌های عضو ستاد بازآفرینی شهری پایدار و نیز تشویق مردم به نوسازی صورت می‌گیرد. زمانی که معابر و خیابان‌ها بهسازی و آسفالت شوند، محله چهره زیبایی داشته باشد و خدمات زیر بنایی و روبنایی مورد نیاز مردم تامین شود، باعث بالا رفتن مرغوبیت محلات شده و نوسازی و ساخت و ساز نیز از توجیه لازم برخوردار می‌شود و سرمایه‌گذاران به نوسازی در این محلات تمایل پیدا می‌کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر این که هدف غایی ما خروج شهروندان از بدمسکنی است، اظهارکرد: خوشبختانه در دولت سیزدهم هدف‌گذاری به سمت نوسازی بافت‌های فرسوده سوق پیدا کرد و در گام  نخست ساخت سالانه 150 هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده در دستور کار قرار گرفت که این بدان معناست باید ماهانه 12 هزار و 500 واحد پروانه ساختمانی صادر شود که اکنون با این عدد فاصله داریم.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به این که از ابتدای سال جاری استان‌های تهران، خراسان جنوبی، آذربایجان شرقی، مازندران و البرز به ترتیب بیشترین آمار صدور پروانه‌های ساختمانی را دارند، عنوان کرد: راهبرد اصلی ما برای نوسازی بافت‌های فرسوده جهش و شتاب بخشی به این امر است و تجربیات قبلی نشان از این دارد با مداخله مستقیم دولت این جهش ایجاد نمی‌شود؛ برای این منظور باید مردم را پای کار بیاوریم و مردمی‌سازی با تدوین مشوق‌های مختلف مالی، اداری و شهرسازانه میسر می‌شود. همان طور که بعد از تصویب بسته تشویقی 19بندی کالبدی و ابلاغ آن از سوی وزیر راه و شهرسازی در شهرهایی که این مصوبه را اجرا کردند شاهد رشد صدور پروانه‌های ساختمانی بودیم و در شهر تهران این رشد 3 برابری شده است.

آئینی با بیان این که عدم اجرای این مصوبه به معنای ترک فعل است، گفت: از ماه آینده کمیته بازرسی متشکل از نمایندگان استانداری و ادارات کل راه و شهرسازی جهت نظارت بر اجرای این مصوبه به شهرداری‌ها اعزام خواهند شد. البته در حوزه بافت‌های فرسوده همکاری خوبی با برخی شهرداری‌ها از جمله شهرداری تهران داریم و از ادارات بازآفرینی راه و شهرسازی استان‌ها  انتظار می‌رود تعامل خوبی جهت همکاری‌های دو جانبه با شهرداری‌ها برای کاهش بافت‌های فرسوده و سقف‌های لرزان ایجاد کنند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از برگزاری رزمایش جهادی تبیین مشوق‌های نوسازی مسکن در آذرماه خبر داد و گفت:  طی این رزمایش چند روزه که با هدف ارتقای میزان آگاهی مردم از حقوق‌شان در حوزه نوسازی مسکن برگزار خواهد شد، همکاران ما در ستاد و استان به همراه گروه‌های داوطلب بسیجی و جهادی به شکل چهره به چهره با ساکنان این بافت‌ها گفت و گو خواهند کرد و بسته تشویقی شهرسازانه 19بندی و نیز سایر بسته‌های تشویقی و نیز تسهیلات و حمایت‌های دولت و شهرداری‌ها را برای ساکنان این بافت‌ها با مشارکت شهرداری‌ها تبیین خواهند کرد.