ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در نشست خبری طرح ساماندهی بافت اطراف حرم شاهچراغ .ع. و بافت فرسوده شیراز در محل وزارت راه و شهرسازی اظهار داشت: بازآفرینی محلات هدف در سه محور بافت‌های تاریخی، بافت‌های فرسوده و حاشیه‌نشینی دسته‌بندی می‌شود.

به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران‌، عبدالرضا گلپایگانی‌ با اشاره‌ به‌ اینکه بافت‌های تاریخی خود در دو دسته جداگانه بافت‌های پیرامون حرم‌های مطهر در شهرهای مشهد، قم، شیراز، شهرری و آستانه اشرفیه و همچنین شهرهای تاریخی و محدوده‌های تاریخی طبقه‌بندی می‌شوند.

گلپایگانی با بیان اینکه در فواصل سال‌های 1385 و 1386 و بعد از زلزله مهیب بم، موضوع توجه به بافت‌های فرسوده و مقاوم‌سازی و پایدار‌سازی بافت های ناکارآمد شهری در دستور کار وزارت راه و شهرسازی و شهرداری ها قرار گرفته است.

مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ضرورت توجه به ساماندهی و توانمند‌سازی به اسکان‌های غیررسمی و بافت‌های حاشیه‌نشینی را بسیار با اهمیت خواند و گفت: بازنگری طرح‌های توسعه که در سال‌های گذشته برای شیراز ، مشهد و اردبیل صورت پذیرفته که در این طرح‌ها، رویکردهای اقدام در بافت تاریخی تغییر کرده و رویکردی نوین در وزارت راه و شهرسازی و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به سمت بازآفرینی سوق داده شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: نگاهی که در دهه ۷۰ و ۸۰ در مواجهه به بافت‌ها مطرح بود، یک نگاه کالبدی صرف و در واقع نگاه ازبیرون به بافت‌های تاریخی بود که فقط تخریب و نوسازی را دنبال می‌کرد و با نیت خیرخواهانه بعضاً منجر به نادیده گرفتن ارزش‌های زیست محیطی و تاریخی شد و آسیب های جدی به هویت  و کالبدی و فضاهای تاریخی زد.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریج کرد؛ در یک نگاه اجمالی می‌توان گفت به طور مثال پروژه‌ای که در شیراز یا مشهد مصوب شده بود، آسیب‌های جدی به ارزش‌های تاریخی و میراث تاریخی پیرامون حرم‌ها وارد کرد.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار یادآور شد: رویکردی که در چند سال اخیر در موضوعات شهرسازی حاکم شده، موضوع بازآفرینی با توجه جدی به ارزش‌های ذاتی این بافت‌ها و محدوده ها است و بازگشت احیاءو حفظ  هویت بافت های تاریخی در دستور کار قرار دارد.

گلپایگانی با تاکید بر اینکه نهادهای مدنی و رسانه‌ها در شیراز و مشهد برای بازنگری طرح‌های بازآفر‌ینی در بافت‌های تاریخی  شیراز و مشهد بسیار موثر بوده‌اند، گفت: در گذشته شهردار خوب کسی بود که  فقط بزرگراه بسازد، اما امروز شهرداری که به محدوده های بافت فرسوده و باغات و بناهای تاریخی‌ همت می‌گماردند، جزو شهرداران پیشرو قلمداد می‌شوند. همچنین نگاه میراث فرهنگی نیز از حفاظت صرف به حفاظت فعال تغییر کرده و اینکه چگونه می‌توان میراث را به زندگی مردم بازگرداند.

nashast ksbare 7

nashast ksbare 9

nashast ksbare 8