به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران محمد آئینی در ابتدای این جلسه با اشاره به این که بیانات مقام معظم رهبری در خصوص بازآفرینی شهری به راهبرد شرکت بازآفرینی شهری ایران تبدیل شده است، اظهار کرد: ایشان در بخشی از بیانات خود در خصوص نوسازی مسکن فرموده اند «دولت یک ابتکاری بکند در همین مناطق (فرسوده)، این کسانی را که ولو خود دولت نمیخواهد مباشرت بکند و شاید مصلحت هم نیست، اما این کسانی را که سرمایهگذاری میکنند، اینها را تشویق کند با صور مختلف بیایند این خانهها را تبدیل کنند به خانههای 4 طبقه، 5 طبقه، هم مستحکم باشد، ...امکانات داشته باشد، هم دسترسی داشته باشد،... با توجه به نیازهای واقعی زندگی مردم و متناسب با فرهنگ و روحیات مردم« و در جای دیگری گفته اند «... با سیاستگذاری توأم با ابتکار و شجاعت و جرأت وارد میدان شوید...». شرکت بازآفرینی شهری ایران طی سه سال گذشته با الهام از صحبت های ایشان اولویتهای خود را تبیین کرده است.
آئینی با بیان این که در نوسازی بافتهای فرسوده در کنار افزایش تراکم باید استانداردها و نیز تامین خدمات هفتگانه رعایت شود، گفت: بعد از گذشت بیش از سه سال شاهد این هستیم که نوسازی در محلات هدف که همراه با تامین سرانه خدماتی بوده، افزایش داشته و این نشان از مطلوبیت راهبردهای شرکت بازآفرینی شهری ایران دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی آماری در خصوص نوسازی مسکن در سال 1402 ارایه و عنوان کرد: تعداد واحدهای در دست نوسازی در سال 1402 نسبت به سال قبل، در 192 شهر آمار افزایشی داشته است که 53 هزار و 583 واحد با افزایش 50.7 درصدی به 80 هزار و 776 واحد رسیده است. همچنین 73.7 درصد پروانههای نوسازی صادره شامل سه واحد مسکونی و کمتر و 26.3 درصد پروانههای صادره شامل بیش از سه واحد مسکونی بوده است.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار، تهران، خراسان رضوی، اصفهان، مازندران و آذربایجان شرقی را استانهایی خواند که به ترتیب بیشترین میزان نوسازی در بافتهای فرسوده را دارند و افزود: خوشبختانه از زمان راه اندازی سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری ارتباط خوب و هماهنگی با شهرداریهای کشور داریم و از خرداد سال گذشته شهرداریهای 614 شهر در 31 استان اطلاعات خود در زمینه صدور پروانه را بر روی این سامانه بارگذاری میکنند.
آئینی با بیان این که از تمام ابزارهای موجود جهت تحقق اهداف نوسازی مسکن استفاده میکنیم به نوسازی 500 هزار واحد مسکونی در برنامه هفتم توسعه در بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری اشاره و تصریح کرد: شتاب بخشی به نوسازی بافتهای فرسوده در دستور کار دکتر صادق مالواجرد وزیر راه و شهرسازی نیز قرار دارد و معتقدیم در کنار تدوین بستههای تشویقی کالبدی و شهرسازانه و بافت تاریخی، ایجاد اطمینان جهت تامین تسهیلات مالی در بافتهای هدف میتواند بسیار کمک کننده باشد.
او با یادآوری این که قرار است سالانه 100 هزار واحد ساخته شود، اظهار کرد: تجربه گذشته نشان میدهد 60 درصد سازندگان متقاضی دریافت تسهیلات ارزان هستند، پیشنهاد راهبردی ما این است برای متقاضیان واقعی نهضت ملی مسکن که در صف انتظار تحویل مسکن هستند انگیزه ایجاد شود تا بتوانند از واحدهای ساخته شده و آماده در بافتهای فرسوده خریداری کنند.
آئینی با بیان اینکه اجرای بستههای تشویقی کالبدی تاثیر بسزایی در افزایش نوسازی مسکن در بافت فرسوده دارد، عنوان کرد: اکنون 95 درصد از سطح بافت فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی در 697 شهر بسته تشویقی را اجرا میکنند.
همچنین در این جلسه مسعود بیات منش سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی نیز با تاکید بر افزایش هم افزایی سازمانهای مرتبط با بخش مسکن و ساختمان از حاضران در جلسه خواست تا هر چه زودتر برنامههای پیشنهادی خود را جهت تشریح در کمیسیون عمران مجلس ارایه کنند و تمام منابع مالی مورد نیاز، زیرساختها و دیگر موارد را به طور شفاف پیش بینی کنند تا کار با سرعت پیش برود.
گفتنی است در ادامه، مدیران حاضر در جلسه مشکلات و پیشنهادات خود در راستای راهبردهای دولت چهاردهم در حوزه مسکن را عنوان کرده و به بحث و بررسی در این خصوص پرداختند. از جمله
ملکی، سرپرست شرکت عمران شهرهای جدید با بیان این که 6 هزار واحد را آماده بهره برداری کردهایم، عنوان کرد: چنانچه منابع مورد نیاز تامین شود میتوانیم طی دو ماه آینده واحدهای نیمه تمام مسکن مهر را تکمیل کنیم. در پروژه نهضت ملی مسکن نیز لیست پروژههای اولویتدار بالای 50 درصد پیشرفت فیزیکی را برای بانک ارسال کرده و انتظار داریم با تامین منابع این پروژهها را به اتمام برسانیم.
محمدرضا اسماعیلی مدیرعامل صندوق ملی مسکن نیز با اشاره به اینکه در برنامه هفتم بر ساخت مسکن توسط بخش خصوصی و استفاده از ظرفیتهای مردمی تاکیده شده است، تصریح کرد: مهم ترین محور ساخت مسکن توسط بخش خصوصی شرکت بازآفرینی شهری ایران است و صندوق ملی مسکن میتواند در طرح کلید به کلید شرکت بازآفرینی شهری ایران را یاری کند.
صابر عسکرپور معاون مدیرعامل در امورمالی بانک مسکن نیز با اشاره به این که بانک مسکن ارایه تسهیلات را متوقف نکرده است، توضیح داد: در ماههای گذشته برای 361 هزار واحد مسکونی تسهیلات نهضت ملی مسکن پرداخت کرده ایم و تاکنون 55 هزار واحد به فروش اقساطی رسیده است.