ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران‌ گفت: بازآفرینی شهری عامل حیات اجتماعی و رونق اقتصادی به بافت های فرسوده شهری است.

 به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران محمد آئینی در سی و چهارمین جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان تهران که با حضور علیرضا فخاری، استاندار تهران، عابد ملکی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران، محبت خواه مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران و دیگر اعضای ستاد برگزار شد، ضمن تبریک میلاد حضرت علی(ع) و دهه فجر با اشاره به اینکه اصل ستاد بازآفرینی شهری پایدار مساعدت‎، همکاری و همیاری با مردم است، اظهار داشت: باید استان تهران به عنوان پیش‌ران و پیش قراول حوزه بازآفرینی فعال‌تر شود و کارها سرعت بیشتری بگیرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی به لزوم تشکیل مستمر جلسات ستاد‌های بازآفرینی شهری پایدار استان تهران، اشاره کرد و افزود: بیش از ۲۷ دستگاه عضو ستاد بازآفرینیشهری پایدار فرا قوه‌ای هستند، از این رو تشکیل مستمر جلسات زمینه بهبود اقدامات را فراهم خواهد کرد، در همین زمینه ستادهای بازآفرینی شهرستان‌ها نیز باید فعال شوند.

معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان‌کرد: از ستادهای بازآفرینی شهری پایدار انتظار می‌رود تا با تشکیل جلسات و پیگیری اقدامات مؤثر در حوزه مسکن، سطح پایداری، نوسازی و مقاوم سازی ارتقا یابد.

آئینی گفت: با توجه به وضعیت بافت‌های فرسوده در استان تهران باید کمک کنیم تا نوسازی بناهای ناپایدار شتاب بگیرد.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با بیان اینکه ستادها بازآفرینی شهری پایدار با تلاش و تشریک مساعی باید خدمات رو‌بنایی و زیر‌بنایی ارائه شده در این بافت‌ها را به میزان متوسط محلات توسعه یافته همان شهر ارتقاء یابد، اظهارکرد: با توجه به حضور اقشار کم درآمد در این بافت‌ها در حوزه معیشت، اشتغال و بهداشت با مشکل مواجه هستند که ستادهای بازآفرینی شهری پایدار از طریق نهادهای حمایتی باید در این محلات ورود پیدا کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه شرکت بازآفرینی شهری ایران درسطح محلات هدف بازآفرینی شهری در کل کشور بیش از 1500 پروژه بازآفرینی شهری تعریف کرده است، گفت: تاکنون بیش 1200 پروژه بازآفرینی شهری به اتمام رسیده است و 315 پروژه در حال اجرا می‌باشد.

او با اشاره به اینکه محدوده بافت‌ها‌ی فرسوده از ظرفیت بالایی در خصوص تامین مسکن برخوردارند، گفت: 750 هزار نفر در بناهای ناپایدار در محلات هدف بازآفرینی شهری در استان تهران زندگی می‌کنند.

 معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح‌کرد؛ براساس گزارشات بدست آمده با تخریب هر پلاک فرسوده در بافت‌های فرسوده 5 واحد مسکن جدید در شهر تهران تولید می‌شود.

آئینی با اشاره به اینکه محلات ‌فرسوده شهری دارای هویت و فرهنگ هستند، اظهارکرد: مردم ساکن در محلات هدف بازآفرینی شهری به تنهایی توانایی فنی‌، اجرایی و مالی برای نوسازی واحدهای فرسوده خود را ندارند، ضروریست تا سازندگان و توسعه گران به این محلات ورود پیدا کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه سازندگان و توسعه‌‌گران انگیزه لازم برای نوسازی بناهای فرسوده را ندارند، اظهارکرد: ‌سازندگان، انبوه‌سازان و توسعه‌گران نیازمند بسته‌های تشویقی موثری هستند. که خوشبختانه در قوانین موجود حوزه بازآفرینی شهری به این موضوع توجه شده است

آئینی عنوان داشت: ارائه بسته‌های تشویقی، تسریع در ارائه انشعابات، تشویق سرمایه گذاران به حضور در بافت‌های فرسوده و مشارکت مردم در این حوزه ضروری است و نیاز به پیگیری اقدامات اثربخش در این زمینه داریم.

معاون وزیر راه و شهرسازی  با بیان اینکه هم اکنون شهرداری‌ها برای صدور پروانه ساختمانی مکلف هستند تا ۵۰ درصد تخفیف بدهند که می‌توانند  ۱۰۰ درصد‌ را هم تخفیف دهند گفت: قانون‌گذار این حق را برای سازندگان و مالکان در محلات فرسوده  قائل شده که از حداقل ۵۰ درصد در عوارض پروانه و تراکم ساخت بهره ببرند.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به اینکه زمان صدور پروانه ساختمانی به طور متوسط بیش از 6 ماه در شهرستان‌ها و در شهر تهران بیش از 8 ماه طول می کشد، گفت: شهرداری‌ها طبق قانون، باید ظرف دو هفته برای متقاضیان در محدوده بافت‌های ناکارآمد شهری پروانه ساخت صادر کنند. و این امر نیازمند اراده قوی و تلاش مضاعف در‌ قرارگاه جهادی در شهرداری‌ها می‌باشد.

آئینی با اشاره به اینکه شرکت‌های توزیع برق‌، آب و فاضلاب شهری، گاز و مخابرات موظف هستند انشعابات قبلی را بدون گرفتن هزینه‌ای به عنوان نگهداری تا پایان پروژه بازآفرینی شهری حفظ کنند. اظهارکرد: شرکت‌های مذکور موظف هستند‌ در تسریع در روند نصب انشعابات و خارج از نوبت اهتمام داشته باشد که متاسفانه شاهد معطلی بیش از حد در این حوزه هستیم.

 آئینی با انتقاد‌ از اجرا نشدن بسته تشویقی شهرسازانه‌ مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی ایران توسط شهرداری‌ها در استان تهران خواستار پیگری‌های لازم دراین رابطه شد.

 معاون وزیر راه و شهرسازی با ‌اشاره‌ به اینکه شهرداران می‌توانند علاوه بر این مصوبه، بسته تشویقی شهرسازانه‌ متناسب با ‌شرایط شهر خود نیز ‌با توجه‌ به قوانین بالادستی در کمیسیون ماده 5 مصوب کنند، گفت: اعضای شورای شهر‌ شهرستان‌های استان به عنوان سفیران بازآفرینی‌‌ بسته‌های تشویقی که حقوق مردم به شمار می‌آید را ترویج و اطلاع‌رسانی‌کنند.

بازآفرینی شهری یک اصل است و باید به نهضت بازآفرینی شهری و بازسازی توجه جدی شود

علیرضا فخاری استاندار تهران در این نشست با اشاره به تعبیر اولیه بازآفرینی یعنی چگونگی شکل‌گیری بافت‌های فرسوده اظهار داشت: مردم در تامین نیازمندی‌هایشان از جمله در حوزه مسکن جلوتر از دستگاه‌ها هستند، از این‌رو غفلت ما زمینه ساخت و سازهای ناایمن و ناکارآمد را فراهم می‌کند و باید در این حوزه ورود جدی داشته باشیم.

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری تهران، او ادامه داد: برخورداری‌های تهران زمینه مهاجرت را فراهم می‌کند و امروز با احتساب اتباع حدود 18 و نیم تا 19 میلیون جمعیت در تهران داریم و سالی حدود 5 درصد به جمعیت استان اضافه می‌شود که این امر قابل توجه و تامل است.

 استاندار تهران با تاکید بر برگزاری و پیگیری مستمر جلسات ستاد بازآفرینی شهری استان و شهرستان‌ها عنوان کرد: ساخت مسکن در اطراف تهران به جهت تامین زیرساخت‌ها و امکانات عملا پروسه زمان‌بری است و به جای آن تمرکز اقدامات در بافت‌های فرسوده مفیدتر خواهد بود.

 فخاری سپس به لزوم نظم‌دهی، تلفیق اطلاعات و داده‌ها در حوزه بازآفرینی شهری به منظور تدقیق در نظارت‌ها اشاره کرد و گفت: در زمینه برنامه و بودجه حوزه بازآفرینی شهری و ارائه میزان عملیاتی شدن برنامه‌ها توسط دستگاه‌ها و سنجش سطح رضایتمندی مردم، دبیرخانه ستاد فعالانه عمل کند.

 او تاکید کرد: بایستی برای جبران کاستی‌ها در حوزه مسکن بر مبنای توزیع جمعیت، شناور کردن جمعیت، استانداردسازی سازه‌ها و رفع نیازمندهای حوزه شهری و روستایی اقدام کنیم.

 استاندار تهران خاطرنشان کرد: بازآفرینی شهری یک اصل است و در تهران باید به نهضت بازآفرینی شهری و بازسازی توجه جدی شود و برای حفظ هویت محلات در جاهایی که ظرفیت وجود دارد تراکم افزایش یابد.

 فخاری به لزوم تشویق سازندگان در محلات بافت فرسوده اشاره کرد و افزود: دبیرخانه ستاد با نظر مشورتی کارشناسان و افراد صاحب نظر نسبت به ارائه مدل تشویقی برای سازندگان اقدام کنند تا بسته مذکور در اختیار شهرداری‌های استان قرار گیرد و مبنای عمل شود.

گفتنی است، در این همایش خلیل محبت‌خواه مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران، عبداله نوحی فرماندار شهرستان بهارستان‌، سید محمد میرزمانی شهردار گلستان، سید مهدی هدایت مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران و خانم خسروی نماینده سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران به ارائه گزارشات خود پرداختند.