
به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، عبدالرضا گلپایگانی در جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به افزایش اعتبارات مربوط به پروژههای راه و شهرسازی استان اظهار کرد: این افزایش اعتبار در شرایط محدودیتهای کلان ملی، دستاوردی قابل توجه به شمار میرود، با وجود این افزایش اعتبارات، همچنان این رقم در کنار مشکلات و چالشهای موجود در شهرستانها، چندان قابل توجه نیست، بنابراین، همکاری جدی مردم و خیران استان به ویژه در زمینههای عمرانی و اجتماعی، میتواند نقش مؤثری در حل مشکلات داشته باشد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران افزود: اگر این منابع مالی به بهترین شکل مدیریت شود، امکان اجرای پروژههای حداکثری و مؤثر وجود دارد و میتواند بخشی از مشکلات را کاهش دهد.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ایجاد نهادهای مدیریتی ملی برای ساماندهی بافتهای فرسوده به موضوعی کلیدی در شهرسازی تبدیل شده است، این موضوع به شکل جدی در دهه ۸۰ وارد ادبیات شهرسازی کشور شد.
گلپایگانی تصریح کرد: تعیین بافت فرسوده با سه معیار اصلی در شهرداریها اجرایی و تخفیفاتی برای نوسازی این بافتها ارائه شد، وزارت راه و شهرسازی نیز بهطور جدی به این موضوع پرداخته است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران بیان کرد: در این راستا، ستاد ملی بازآفرینی به ریاست رئیسجمهور تشکیل شده تا نهادها به صورت مشترک و هماهنگتر عمل کنند، این اقدام به دنبال افزایش اثرگذاری و بهرهوری در استفاده از منابع است.
ارتقای هویت شهری در گرو احیای بافتهای فرسوده است
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری عنوان کرد: از استاندار چهارمحالوبختیاری درخواست میکنیم که توجه ویژهای به توزیع اعتبارات در حوزه بازآفرینی و بافتهای فرسوده داشته باشند تا مشکلات به نحو بهتری مدیریت شوند.
گلپایگانی گفت: بافتهای فرسوده که بیشتر مراکز اصلی شهرها را تشکیل میدهند، نیازمند توجه ویژهای هستند، توجه به این موضوع به ارتقای هویت شهری ارتباط دارد و میتواند نقش مهمی در بهبود زندگی شهری ایفا کند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اضافه کرد: بهبود وضعیت مراکز شهرها به ویژه در محدودههای مرکزی به ایجاد حس تعلق و هویت فرهنگی شهر کمک میکند.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهارکرد: پروژههای مشابه موفق در شهرهایی همچون تهران نشاندهنده اهمیت پیشرفت در این حوزه است که مشارکت مردم در این پروژهها به عنوان کلید موفقیت شناسایی شده است.
گلپایگانی افزود: طرح پیادهراه خیابان ملت در شهرکرد میتواند به احیای هویت تاریخی این شهر کمک کند، این خیابان به عنوان مرکز خرید و معاش در گذشته شناخته میشده و بهسازی آن، بهعنوان ابزارهای قدرتمند به جذب گردشگر و تقویت اقتصاد شهری کمک میکند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: برای افزایش مشارکت شهروندان، پیشنهاد میشود یک دفتر ویژه راهاندازی شود تا کسبه و ساکنان با مسئولان گفتوگو کرده و نگرانیهای خود را مطرح کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: نگرانیهایی درباره ترافیک و رفتوآمد در این استان وجود دارد، مسئولان باید راهکارهایی برای جبران مشکلات ترافیکی در نظر بگیرند تا آسایش مردم حفظ شود.
گلپایگانی با بیان اینکه پیشنهاد میشود که ردیفهای اعتباری و حمایتهای مالی از سوی دولت به شهرداریها ارائه شود، تصریح کرد: برای انجام پروژهها باید نیازها و خواستههای واقعی مردم در نظر گرفته شود تا حس تعلق و ارزشگذاری به آنها افزایش پیدا کند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران بیان کرد: هدف نهایی این است که با همکاری تمام ارکان مدیریت شهری، پروژههای موفق بتوانند به عنوان الگوهایی برای سایر شهرها معرفی و موجب افتخار برای چهارمحالوبختیاری شوند.
گلپایگانی با بیان اینکه متوسط ساختوساز در کل کشور حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد است، تاکید کرد: کاهش صدور پروانههای ساختوساز، موانع مالی و رکود اقتصادی از جمله دلایل اصلی این کاهش آمار است، مشکلات مالی مردم تأثیر زیادی بر روند ساختوساز داشته و به کاهش فعالیتها در این زمینه منجر شده است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران تصریح کرد: باید به نکته مثبت در خصوص جمعیت حاشیهنشین اشاره کرد، چهارمحالوبختیاری دارای کمترین میزان حاشیهنشینی در بین استانهای کشور است که این موضوع به فرهنگ غنی مردم و تلاش شهرداران در مدیریت شهری باز میگردد.