ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: واحدهای مسکونی بافت فرسوده از همه خدمات و امتیازات طرح نهضت ملی مسکن بهره‌مند می‌شود.

به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در آیین گشایش دبیرخانه دائمی ستاد بازآفرینی شهری استان همدان افزود: ۱۶۷ هزار هکتار از فضای شهرهای کشور مشمول طرح بازآفرینی شهری می‌شود که ۳۲ هزار هکتار آن مربوط به بافت فرسوده و تاریخی است.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: همه ۱۶۷ هزار هکتار از بافت فرسوده کشور، در حوزه‌های معافیت مالیاتی، فرهنگی، اجتماعی ورزشی و سایر موارد مشمول ضوابط و مقررات مناطق محروم و کمتر توسعه یافته می شود.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار افزود: بر اساس سرشماری نفوس مسکن سال ۱۳۹۵ بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی ناپایدار در کشور وجود دارد و این موضوع یعنی مسکن‌ها سازه مناسب ندارند و در صورت وقوع زلزله مستعد آوار شدن هستند.

مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ادامه داد: این تعداد واحد شامل ۴۹ درصد از کل محدوده بازآفرینی شهری می‌شود که ۱۰ میلیون نفر از جمعیت شهری در این واحدهای مسکونی سکونت دارند.

آئینی با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم تلاش دارد نوسازی مسکن را شتاب دهد، بیان کرد: راهکار جذب سرمایه گذار بخش خصوصی است.

او تصریح کرد: نوسازی و بازسازی محله جولان همدان یک نمونه خوب کشوری هست و یک الگو برای بازآفرینی شهری محسوب می‌شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: مردم را باید با تعریف بسته‌های تشویقی مناسب، به سمت بازآفرینی شهری و نوسازی واحدهای مسکونی ترقیب کنیم.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار افزود: شهرداری‌ها موظفند ۵۰ درصد تخفیف در صدور مجوزها برای این بافت درنظر بگیرند و حداکثر تا سه ماه پروانه ساخت برای نوسازی واحدهای محدوده بازآفرینی را صادر و دستگاه‌های خدمات رسان نیز نباید درخواست مجوز جدید برای واحدهای بافت فرسوده کنند.

آئینی تاکید کرد: در قانون بودجه سال جاری، چهار بند خوب برای توسعه بافت فرسوده تعریف شده است و بند ب تبصره ۱۱ شامل حاشیه نشینی شهری می‌شود که اعتبارات مناسب برای ساخت مدرسه، مسجد، فضای ورزشی و سایر موارد در آن در نظرگرفته شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: بند ث تبصره ۱۱ نیز برای ساکنان مناطق محدوده بازآفرینی شهری مجوز لازم جهت ارائه منابع دولتی با ۴۰ درصد تخفیف را تعریف کرده است.

او با اشاره به اینکه مهمترین موضوع برای نوسازی بافت فرسوده صادر کردن سند برای واحدهای مسکونی این مناطق است، گفت: در طول ۲ سال گذشته بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ کیلومتر معابر خاکی این محدوده در کشور با اعتباری افزون بر یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان آسفالت شده است.

آئینی ادامه داد: امسال نیز بیش از ۷۵۰ هزار تن قیر دیگر با اعتبار یک هزار میلیارد تومان برای آسفالت معابر خاکی این محدوده در نظر گرفته شده است.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار تاکید کرد: تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن بسیار ارزشمند است و ساکنان بافت فرسوده نیز می‌توانند با نوسازی واحدهای مسکونی خود از این تسهیلات استفاده کنند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه مردم باید از این تشویق‌ها آگاه شوند، افزود: ساخت چهار میلیون واحد مسکونی در محدوده بازآفرینی شهری کاری دور از دست نیست و سامانه‌ای در حال راه اندازی است که شهرداری‌ها می‌توانند آمار واحدهای در حال ساخت در محدوده بازآفرینی شهری را به صورت برخط بارگذاری کنند.

آئینی افزود: بر اساس آخرین آمار این سامانه در حال حاضر ۱۶۷ هزار واحد مسکونی در کشور در حال نوسازی است که سهم استان همدان چهار هزار و ۷۰۰ واحد است.

دبیرخانه دائمی ستاد بازآفرینی شهری استان همدان برای نخستین بار در کشور در ساختمانی مجزا با حضور معاون وزیر و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گشایش یافت.

hamadean1