ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

معاون وزیر راه و شهرسازی خبر داد: به زودی مناطقی نوسازی و بازآفرینی شده‌اند از لیست محدوده‌های هدف بازآفرینی شهری خارج شده و جشن خروج از بافت برای آن‌ها گرفته می‌شود.

به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه سرعت نوسازی از فرسودگی پیش گرفته است، گفت: هم اکنون آمار نوسازی مسکن از مرز 288 هزار واحد عبور کرده و این بدان معناست رکورد تولید مسکن در بافت‌های فرسوده طی این دو سال و نیم شکسته شده است.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به این که در دو سال اخیر 104 هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده  نوسازی و به بهره برداری رسیده است، اظهار کرد: هنگام ارایه آمار از کاهش بافت‌های فرسوده باید به این نکته توجه کرد که ممکن است طی سال‌های اخیر مناطق جدیدی به محدوده‌های هدف بازآفرینی شهری اضافه شده باشد اما مناطق نوسازی شده هنوز از لیست محلات هدف خارج نشده است. بنابراین به زودی مناطقی که به طور کامل نوسازی شده‌اند از لیست محدوده‌های هدف خارج شده و جشن خروج از بافت برای آن‌ها گرفته می‌شود.

آئینی در این خصوص محله چوگیای شیراز را مثال زد و گفت: این محله چهره نوساز به خود گرفته و از حالت فرسودگی خارج شده است، در واقع حرکت‌ بسیار ارزشمندی در محله چو‌گیا شبیه محله جولان همدان رخ داده است و انتظار می‌رود تمام محلات فرسوده در کشور با الگو برداری از آن در این مسیر حرکت کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این که در نوسازی بافت‌های فرسوده کمیت و کیفیت همزمان مورد توجه قراردارد، تصریح کرد: در نوسازی واحدهای مسکونی نکته مهم کیفیت واحدهای در دست احداث است. در جایی که هدف نوسازی و نجات جان انسان‌هاست ساخت  بناهای بی‌کیفیت بی معناست. در این راستا همکاری خوبی با سازمان نظام مهندسی داریم و کیفیت ساخت و ساز از سوی بازرسان مورد بررسی قرار می‌گیرد.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به همکاری خوب مجموعه وزارت راه و شهرسازی با شهرداری‌ها توضیح داد: وزیر راه و شهرسازی همواره بر همکاری با شهرداری‌ها تاکید دارد و از شهرداری‌ها به عنوان شرکای راهبردی وزارت راه وشهرسازی یاد می‌کند . خوشبختانه در دولت سیزدهم همکاری و ارتباط تنگاتنگی بین شرکت بازآفرینی شهری ایران و شهرداری‌های سراسر کشور به خصوص در زمینه اجرای بسته تشویقی 19 بندی کالبدی وجود دارد.

آئینی افزود:  خوشبختانه در دولت سیزدهم با همکاری خوب وزارت راه وشهرسازی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شاهد اتفاقات خوبی در حوزه بافت‌های فرسوده تاریخی خواهیم بود. همچنین بسته تشویقی مخصوص بافت‌های فرسوده تاریخی در دست تدوین است و به زودی ابلاغ خواهد شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی، با اشاره به تسهیلات درنظر گرفته شده برای نوسازی بافت‌های فرسوده عنوان کرد: تا کنون بانک‌های عامل همکاری خوبی در این زمینه داشته‌اند؛ هر چند ممکن است در برخی از شعب بانک‌ها پرداخت تسهیلات بافت‌های فرسوده با کندی انجام شود اما پرداخت این وام همچنان ادامه دارد.

 به گفته آئینی چندی پیش هم در جلسه شورای نوسازی مسکن شرکت که با دعوت از سید محسن فاضلیان عضو هیات مدیره و معاون امور اعتباری بانک مسکن برگزار شد، تسهیلات 150 میلیون تومانی بافت فرسوده به صورت پنج ساله تقسیط شد.

او در این باره توضیح داد: 150 میلیون تومان از وام بافت فرسوده که با سود صفر درصد در اختیار متقاضیان نوسازی مسکن قرار می‌گرفت باید بعد از اتمام دوره ساخت به شکل یکجا به بانک برگردانده می‌شد و این موضوع مشکلات بسیاری را برای وام گیرندگان ایجاد کرده بود بنابراین به منظور رفاه حال وام گیرندگان و بر اساس مصوبه هیات مدیره بانک مسکن مقرر شد این وام به صورت پنج ساله تقسیط شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ادامه داد: کار در محلات هدف فقط به بازآفرینی شهری و نوسازی مسکن محدود نمی‌شود و شرکت بازآفرینی شهری ایران تاکنون با انعقاد تفاهمنامه‌های مختلف با سازمان فنی و حرفه‌ای کشور کلاس‌های آموزشی بسیاری جهت توانمندسازی ساکنان این بافت‌ها برگزار کرده است.

او با اشاره به تفاهمنامه دیگر در این زمینه توضیح داد: تفاهمنامه همکاری مشترک بین شرکت بازآفرینی شهری ایران و شورای عالی استان‌ها اواخر خرداد ماه به امضا رسید. موضوع این تفاهمنامه، همکاری درخصوص محرومیت زدایی و زدودن چهره فقر از محدوده‌ها و محلات هدف بازآفرینی شهری کشور، توانمندسازی خانواده‌ها و تسهیل در امر نوسازی مسکن در محلات مزبور در جهت ارتقای سطح آگاهی‌های ساکنان این محلات از طریق بهره‌گیری از توان و ظرفیت طرفین است.

آئینی افزود: همچنین با ستاد مردمی‌ طرح ملی محرومیت‌زدایی و توانمندسازی 2020 محله کم برخوردار کشور تفاهمنامه همکاری مشترک امضا کردیم که همکاری در تهیه پایگاه اطلاعاتی محلات هدف جهت تشکیل بانک اطلاعاتی مورد نیاز و همکاری در تهیه و اجرای پروژه‌های محرک توسعه و اثرگذار در محلات هدف بر اساس اولویت و مطالعات مصوب طرح‌های بازآفرینی شهری از جمله مفاد این تفاهمنامه به شمار می‌رود.