ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: گام های بلندی در راستای بازآفرینی شهرستان اسلامشهر برداشته خواهد شد.

 به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران محمد آئینی در نشست ستاد بازآفرینی شهری پایدار شهرستان اسلامشهر که با حضور مهدی شریفیان نماینده مردم (اسلامشهر، تهران، ری و شمیرانات) در مجلس شورای اسلامی، حسین حبیبی فرماندار اسلامشهر، بخشداران و شهرداران شهرستان‌های اسلامشهر و چهاردانگه و سایر اعضای ستاد بازآفرینی شهرستان برگزار شد، با بیان اینکه باید موضوع بازآفرینی محلات هدف در شهرستان اسلامشهر با سرعت بیشتری دنبال شود، گفت: ستادهای بازآفرینی شهری پایدار با هدف همکاری تمام دستگاه‌ها و نهادهای مدیریت شهری تشکیل می‌شود تا با تشریک مساعی و هم‌افزایی منابع و وحدت رویه در اجرا بتوانند اقدامات موثری در بافت‌های ناکارآمد شهری انجام دهند.

مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه اعضای ستادهای بازآفرینی شهری پایدار باید به افزایش پایداری مساکن در محلات هدف بازآفرینی شهری توجه بیشتری داشته باشند گفت: خوشبختانه در شهرستان اسلامشهر درصد بناهای ناپایدار از متوسط کل کشور پایین‌تراست، متوسط ناپایداری بناها در کل کشور 49 درصد است و در برخی شهرها به بالای 78 درصد می‌رسد.

او با بیان اینکه حتی یک واحد مسکونی ناپایدار در سطح محلات بافت فرسوده در کشور از اهمیت لازم برای نوسازی و مقاوم سازی برخوردار است، عنوان کرد: وظیفه همگان در ستادهای بازآفرینی شهری پایدار این است که در جهت کاهش واحدهای ناپایدار گام‌های اساسی بردارند و به امر بازآفرینی شهری شتاب بخشند.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با انتقاد از کند بودن امر بازآفرینی در شهرستان اسلامشهر، تصریح کرد: غالبا مالکان در بافت‌های فرسوده توان ساخت و ساز ندارند و از سوی دیگر سازندگان به دلیل موانع موجود در بافت‌های فرسوده کمتر به حضور در این بافت رغبت دارند.

آئینی با اشاره به اینکه بسته تشویقی جامع شهرسازانه می‌تواند بین توسعه‌گران و سازندگان ایجاد انگیزه کند،گفت: سازندگان، انبوه‌سازان و توسعه‌گران نیازمند بسته‌های تشویقی موثری هستند که خوشبختانه در قوانین موجود حوزه بازآفرینی شهری به این موضوع توجه شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بر اساس ماده 16 قانون حمایت از نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده شهرداری‌ها می‌توانند در بافت‌های فرسوده 50 تا 100 درصد تخفیف ارایه کنند، گفت: انتظار ما براین است صدور عوارض پروانه و تراکم ساخت با تخفیف 100 درصدی در اسلامشهر برای متقاضیان در محدوده بافت‌های فرسوده اعمال شود.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با انتقاد از روند طولانی صدور پروانه ساختمانی در محدوده و محلات هدف بازآفرینی شهری از سوی شهرداری‌ها، گفت: صدور پروانه ساختمانی در این محلات و بر اساس ضوابط قانونی و اداری باید در عرض دو هفته صادر شود. می‌توان با تشکیل قرارگاه جهادی مسکن، صدور پروانه ساختمانی در محدوده و محلات هدف بازآفرینی شهری را به یک ماه کاهش داد.

او با اشاره به اینکه مردم و سازندگان باید به این باور برسند که در حوزه بازآفرینی شهری درها به رویشان باز است، اظهارکرد: این امر سبب ورود سازندگان و توسعه گران به بافت‌های فرسوده می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت‌: توسعه‌گران، سازندگان و مالکان واحدهای فرسوده می‌توانند همزمان با استفاده از حمایت‌ها، تسهیلات و تخفیفات در سامانه تسهیلات بافت فرسوده از سامانه تسهیلات ویژه نهصت ملی مسکن نیز استفاده کنند.

 مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره اینکه تسهیلات نوسازی در بافت فرسوده از طریق نهضت ملی مسکن 300 میلیون تومان و خط اعتباری ویژه‌ای 350 میلیون تومان است، عنوان کرد: 150 میلیون تومان از این تسهیلات با سود صفر درصد محاسبه می شود.

 در ا‌دامه دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار اظهارکرد: دستگاه‌های خدمات‌رسان مانند سازمان آب، برق و گاز وظیفه دارند که انشعابات قبلی را حفظ کنند و از طرف دیگر، انشعابات جدید را در ا‌سرع زمان برقرار کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تشریح بسته تشویقی شهرسازانه با بیان اینکه پلاک فرسوده که امکان تجمیع دارند و یا پلاک فرسوده از سه طرف به کاربری‌های عمومی نظیر درمانگاه ، مدرسه ، بانک و غیره متصل باشد این پلاک‌ها حتی کمتر از حد نصاب تفکیک‌( کمتر از ۵۰ متر)‌ باشند، می‌توانند پروانه ساخت دریافت کنند، اظهارکرد: در بافت‌های فرسوده، پلاک‌هایی هستند که حدنصاب تجمیع را دارند که به ۱۵۰ متر می‌رسد و یک طبقه تراکم تشویقی به آن تعلق می‌گیرد. این پلاک‌ها از تسهیلات مربوط به پارکینگ برخوردار شده و امکان درب اضافه هم به آن‌ها داده می‌شود.

آئینی در رابطه با نوسازی در مقیاس محورهای اصلی محلات فرسوده گفت: متقاضیان این گروه باید دارای حد نصاب تفکیک (موجود یا حاصل از تجمیع) طبق طرح مصوب بوده و در جبهه اول محورهای اصلی محله (مطابق طرح‌های توسعه و عمران شهری) مستقر باشند.

 آئینی افزود: سازندگانی که در مقیاس محله محور اقدام به نوسازی می‌کنند علاوه بر اعطای حداکثر یک طبقه تشویقی، امکان تخصیص سطح اشغال مجاز طبقه همکف به کاربری‌های انتفاعی مشروط به تامین ورودی مستقل برای آنان در نظر گرفته شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی اظهارکرد: برای کسانی است که در مقیاس محله‎ای و بلوک شهری اقدام به بازآفرینی شهری می‌کنند، اعطای حداکثر دو طبقه تشویقی نسبت به تراکم مجاز طرح مصوب، امکان تخصیص سطح اشغال مجاز طبقه همکف به کاربری‌های انتفاعی مشروط به تامین ورودی مستقل، امکان تخصیص ۲۰ درصد از فضای باز غیر مسقف مجموعه به منظور تامین بخشی از پارکینگ‌های مورد نیاز، از جمله ضوابط تشویقی نوسازی در مقیاس محله‌ای و بلوک شهری به شمار می‌رود.

آئینی در پایان با اشاره به اینکه قرار‌ است استانداران برنامه جامع اقدام مشترک بازآفرینی شهری را بروز رسانی کنند، گفت: موضوع بازآفرینی شهری کار ویژه یک دستگاه نیست و باید همه دستگاه‌ها و نهادهای ذیربط، رسانه‌های دیداری و شنیداری و بویژه صدا و سیما به کمک ما بیایند.

گفتنی است در این نشست، مهدی شریفیان نماینده مردم (اسلامشهر، تهران،ری و شمیرانات) در مجلس شورای اسلامی، حسین حبیبی فرماندار اسلامشهر، بخشداران و شهرداران شهرستان‌های اسلامشهر و چهاردانگه به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

شایان ذکر است، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران به همراه نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران استانی و محلی از سکونتگاه غیررسمی احمد آباد مستوفی و دو پروژه در حال ساخت سوله مدیریت بحران واقع در محله امام حسین (ع) در اسلامشهر بازدید کرد.