ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران که همراه وزیر راه و شهرسازی به استان اصفهان سفر کرده بود در همایش شهرداران و دبیران ستادهای بازآفرینی شهری این استان عنوان کرد: استان اصفهان با ورود اطلاعات پروانه‌های نوسازی در 59 شهر ،بیش از 7 هزار واحد در حال ساخت دارد . او همچنین مصوبه شورای پول و اعتبار مبنی بر تعریف تسهیلات مرمت و مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی در بافت‌های فرسوده را عامل ایجاد رونق و تازگی در بافت‌های تاریخی فرسوده برشمرد.

به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، در این نشست که با حضور مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری و شهرداران شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر به صورت حضوری و سایر شهرداران به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، آئینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی  شهری ایران بر اجرای بسته 19 بندی شهرسازانه تاکید کرد.

رئیس هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران ضمن تشریح ضرورت نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده گفت: در استان اصفهان ۱۰۴ شهر بافت فرسوده مصوب دارند و در مجموع 16 هزار و 313 هکتار بافت ناکارآمد در این استان شناسایی شده است که شامل 4 هزار و 851 هکتار بافت تاریخی، حدود 7 هزار هکتار بافت فرسوده میانی و 4 هزار و 454 هکتار سکونتگاه غیررسمی می‌شود. همچنین 261 هزار و 272 واحد مسکونی ناپایدار در استان اصفهان وجود دارد.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار بر اهمیت ورود جدی شهرداری‌ها به عنوان شرکای راهبردی وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد و گفت: هیچ نهاد و سازمانی نظیر شهرداری‌ها نمی‌تواند در نوسازی، بهسازی و ساماندهی بافت‌های ناکارآمد شهری موفق‌ و کارآمد باشد. برای سهولت همکاری بین شرکت و شهرداری‌ها متن تفاهمنامه‌ای بین شهرداری‌ها و ادارات کل راه و شهرسازی تنظیم شده که لازم است  شهرداری‌ها در قالب امضای این تفاهمنامه تعامل خود را با ادارات کل راه و شهرسازی ارتقا دهند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به راه اندازی «سامانه ‌ستاد بازآفرینی شهری» گفت: تا کنون 438 شهر  بزرگ کشور اطلاعات خود را در حوزه صدور پروانه در این سامانه ثبت کرده‌اند و از باقی شهرها انتظار می‌رود هر چه زودتر نسبت به بارگذاری اطلاعات خود در این سامانه اقدام کنند.

او تصریح کرد: از شهرداری‌ها درخواست داریم نسبت به کاهش زمان صدور پروانه‌های ساختمانی اهتمام ورزند و این زمان را در گام اول به دو ماه کاهش دهند. همچنین بر اساس ماده 16 قانون حمایت از نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده شهرداری‌ها می‌توانند در بافت‌های فرسوده 50 تا 100 درصد تخفیف ارایه کنند که امتیاز ویژه‌ای محسوب می‌شود. کاهش زمان برقراری انشعابات نیز از دیگر مواردی است که دستگاه‌های خدمات‌رسان باید در دستور کار خود قرار دهند.

او در ادامه به تشریح بسته تشویقی 19 بندی شهرسازانه پرداخت و گفت: بسته ۱۹بندی تشویقی نوسازی بافت‌های فرسوده به منظور شتاب‌بخشی به نوسازی مسکن در این بافت‌ها تدوین و مصوب شده و از شهرداران تمامی شهر‌ها خواستند تا نسبت به ترویج و اجرای این مصوبه اقدام کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: نوسازی بافت‌های فرسوده و اجرای بسته ۱۹بندی تشویقی کالبدی یکی از رویکرد‌هایی است که دولت سیزدهم برای کاهش سقف‌های لرزان و به منظور افزایش تولید مسکن اتخاذ کرده است زیرا بافت‌های فرسوده شهری به جهت دارا بودن ظرفیت‌های بالقوه و خدمات روبنایی و زیربنایی مناسب‌ترین مکان برای تولید مسکن هستند.

 معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این که استان اصفهان  بیش از ۴ هزار هکتار بافت تاریخی دارد، عنوان کرد: یکی از مشکلات نوسازی در این استان ایجاد رونق در بافت تاریخی است، برای این منظور شورای پول و اعتبار برای اولین بار سر فصلی با عنوان تسهیلات مرمت و مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی در بافت‌های فرسوده را تصویب کرده است که این موضوع می‌تواند کمک شایان و قابل توجهی برای مالکان این محلات باشد.

او افزود: در حوزه بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری در 59 شهر که اطلاعات خود را در سامانه وارد کردند تاکنون بیش از 7 هزار و 300 واحد مسکونی در دست ساخت است اما ظرفیت استان بسیار بالاتر از این عددهاست و لازم است شهرداری‌ها به جایگاه و رتبه مطلوب خود در کشور برسند.

در پایان این نشست مقرر شد شهرداران نسبت به اجرایی کردن مصوبه شورایعالی معماری و شهرسازی در خصوص ضوابط تشویقی شهرسازانه در بافت ناکارآمد شهری اقدام و با اطلاع‌رسانی گسترده زمینه جلب مشارکت مردمی و سایر ذینفعان را فراهم کنند. همچنین مقرر شد شهرداران ظرف دو هفته محلات مشمول و غیر مشمول را به دبیرخانه کمیسیون ماده پنج ارسال و کمیسیون مربوطه در اسرع وقت نسبت به بررسی و تصویب محلات مشمول بسته تشویقی  اقدام کنند.