
به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا، عبدالرضا گلپایگانی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر لزوم بازنگری در سیاستهای جاری در مواجهه با بافتهای تاریخی و فرسوده، اظهار کرد: وضعیت فعلی محله فیضآباد کرمانشاه نمونهای روشن از ناکارآمدی سیاستهای حفاظت مطلق از میراث تاریخی است.
گلپایگانی افزود: این محله علیرغم برخورداری از ارزش تاریخی، در وضعیتی نامطلوب به سر میبرد و بافت آن نیازمند بازآفرینی متناسب با شرایط واقعی ساکنان است.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار خاطرنشان کرد: بافتهای تاریخی بخشی از هویت شهرها هستند و باید بهگونهای حفظ شوند که هم امکان نوسازی فراهم باشد و هم زندگی در آنها ادامه یابد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به برخی سیاستهای میراث فرهنگی تصریح کرد: مدل حفاظت مطلق، باعث شده است مناطقی همچون فیضآباد نه تنها از مسیر نوسازی بازمانند، بلکه مردم نیز از شرایط موجود ناراضی باشند. اگر این بافتها بهعنوان میراث ملی قلمداد میشوند، باید ابزار و امکانات لازم برای نگهداری آنها نیز در اختیار ساکنان قرار گیرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به وضعیت کلانشهر کرمانشاه بیان کرد: این شهر حدود ۲ هزار هکتار بافت ناکارآمد شامل بافت تاریخی، فرسوده و سکونتگاههای غیرمجاز دارد و نزدیک به ۲۸۰ هزار نفر در حاشیه شهر زندگی میکنند.
او این وضعیت را نگرانکننده دانست و خواستار اقداماتی جهادی برای مقابله با آن شد.
گلپایگانی با بیان اینکه آمار حاشیهنشینی در ایران پایینتر از میانگین جهانی است، تاکید کرد: وجود همین میزان از سکونت در حاشیه نیز پذیرفتنی نیست و باید برای کاهش آن چارهای اساسی اندیشید.
او عوامل مؤثر بر گسترش حاشیهنشینی را در تغییرات اقلیمی، مهاجرتهای اجباری ناشی از جنگ، افت فعالیتهای کشاورزی و تأثیرات ناشی از تحریمها دانست و عنوان کرد: تحریمهای ظالمانه منجر به کاهش توان اقتصادی مردم و در نتیجه، موجب رشد حاشیهنشینی در کشور شده است.