ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از آغاز فرآیند تدوین الگوی نوسازی محله سیروس در منطقه ۱۲ تهران خبر داد و گفت: هدف، ارائه مدلی موفق و قابل تعمیم در دیگر بافت‌های ارزشمند شهری است.

 به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران عبدالرضا گلپایگانی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اقدامات شرکت بازآفرینی شهری ایران در محله تاریخی سیروس گفت: در حال حاضر ۲ هکتار از ۴۰ هکتار این محله (معادل ۵ درصد از مساحت کل آن) در اختیار شرکت قرار دارد که با وجود محدودیت وسعت، می‌توان از آن به عنوان نمونه‌ای الگوساز در فرآیند بازآفرینی شهری بهره برد.

گلپایگانی با بیان اینکه محله سیروس بخشی از بافت واجد ارزش منطقه ۱۲ و از محلات اصیل تهران است، گفت: این محدوده در محدوده حصار ناصری و حتی درون حصار طهماسبی قرار داشته و امروز نیازمند مداخله‌ای هوشمندانه با لحاظ تمامی ابعاد اجتماعی، اقتصادی و کالبدی است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تنوع ترکیب جمعیتی این محله، از جمله حضور مالکان قدیمی، مستأجران و کارگران شاغل در صنایع مختلف بازار و تبدیل برخی فضاهای محله به انبار بر لزوم تحلیل دلایل کاهش سکونت‌پذیری و بهره‌برداری غیرفعال از فضاهای مسکونی تأکید کرد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران افزود: برای تحقق این الگوی نوسازی، قرارداد همکاری با مشاور منعقد شده و مجموعه‌ای از پیشنهادها برای آغاز طرح ارائه شده است که می‌تواند در صورت موفقیت، در سایر بافت‌های شهری نیز به‌کار گرفته شود.

گلپایگانی همچنین از احتمال مشارکت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در اجرای این طرح خبر داد و گفت: پیشنهاد ارائه‌شده از سوی بنیاد مسکن نیز در دست بررسی است و امکان دارد در ادامه مسیر به عنوان یکی از شرکای اجرایی به پروژه بپیوندد.

معاون وزیر راه و شهرسازی در پایان خاطرنشان کرد: مطالعات انجام‌شده در این زمینه با رویکردی خلاقانه و همه‌جانبه به مسائل پیچیده این بافت پرداخته است و می‌تواند افق تازه‌ای در بازآفرینی شهری گشوده و الگویی برای دیگر شهرهای کشور فراهم کند.