به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران روز گذشته در سفر به استان هرمزگان از وجود 46 محله کمتر برخوردار در این استان خبر داد و گفت: در استان هرمزگان 46 محله کمتر برخوردار وجود دارد که در 29 محله هنوز دستگاههای حمایتی ورود پیدا نکردهاند و انتظار میرود تا دستگاههای مرتبط هر چه زودتر برای کم کردن مشکلات معیشتی، بهداشتی و اشتغال این محلات پیش قدم شوند.
محمد آئینی در نشست ستاد بازآفرینی پایدار استان هرمزگان که با حضور استاندار، مدیرکل راه و شهرسازی و مسوولان شهری استان برگزار شد، شرکت کرد و با بیان این که درگذشته تلاشهای بسیار خوبی در حوزه نوسازی و بهسازی استان انجام شده، گفت: نیاز است تا پروژههای اقدام مشترک مجددا مورد بازنگری قرار گیرد و نیازمندیها به روز شوند، تلاش بر این است در دولت سیزدهم با سرعت بخشیدن به نوسازی و بهسازی محلات هدف بازآفرینی شهری، این محلات به متوسط سرانه خدمات و امکانات زیر بنایی و رو بنایی سایر محلات همان شهر نزدیک شوند.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: با نگاه مثبتی که در مسولان ستاد بازآفرینی استان وجود دارد استان هرمزگان میتواند استان پایلوت بازآفرینی شهری در بسیاری از زمینهها باشد.
او با تاکید بر این که در نظر است واجدین شرایطی که در نهضت ملی مسکن ثبت نام کردهاند در همان محلات خانهدار شوند، اظهار کرد: واقعیت این است که بخش قابل توجهی از این ساکنان محلات هدف در منازلی زندگی میکنند که سقف آنها لرزان است و در صورت وقوع حوادث غیرمترقبه مانند زلزله، احتمال بروز فاجعه وجود دارد و انتظار این است که شهرداریها زمان صدور پروانه در این مناطق را به یک ماه کاهش دهند.
آئینی با تاکید بر مشارکت مردم در نوسازی منازل، بیان کرد: این امر از توان دولت و شهرداری به تنهایی خارج بوده و علاوه بر تدوین بسته تشویقی شهرسازانه، مالی و تسهیلکننده، نیازمند مشارکت مردم در این بخش هستیم .
او با اشاره به این که به همت وزیر راه و شهرسازی و بر اساس مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران اکنون در حال تدوین بسته تشویقی شهرسازانه هستیم، اظهارکرد: پروانه ساخت واحدهای مسکونی محلات هدف بازآفرینی شهر بندر عباس باید به صورت رایگان از سوی شهرداری صادر شود.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار ادامه داد: همچنین به منظور سنددار کردن و رفع هرگونه اختلاف ثبتی و ملکی در محلات هدف بازآفرینی، هیات حل اختلاف مرکب از یک نفر قاضی به انتخاب رئیس محترم قوه قضائیه، مدیرکل راه و شهرسازی و رییس ثبت اسناد در این مناطق تعیین وضعیت میکنند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به پرداخت تسهیلات نوسازی در محدوده و محلات هدف بازآفرینی شهری گفت: تمام امکانات، تسهیلات و تخفیفات در نظر گرفته شده برای نهضت ملی مسکن در محلات هدف بازآفرینی شهری نیز جاری است با این تفاوت که در بافتهای فرسوده نیاز به قرمز شدن فرم «ج» نیست.
آئینی با بیان اینکه سقف تسهیلات نوسازی در محدوده و محلات هدف بازآفرینی شهر بندرعباس و سایر شهرهای استان هرمزگان از 120 میلیون تومان به 350 میلیون تومان برای هر واحد افزایش یافته است، افزود: این تسهیلات با نرخ سود ۹.۵ درصد پرداخت میشود و به گونهای است که تا ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات با نرخ سود یک درصد و ۱۵۰ میلیون تومان دیگر با نرخ ۱۸درصد در اختیار سازندگان قرار میگیرد.
دبیر ستادملی بازآفرینی شهری پایدار با بیان این که سهم محلات هدف بازآفرینی و محلات فرسوده در قالب یک میلیون واحد مسکونی که قرار است ساخته شود سالی 150 هزار واحد است، تصریح کرد: بر این اساس در طول چهار سال آینده 600 هزار واحد مسکونی در این مناطق ساخته خواهد شد و سهمیه استان هرمزگان از این 150 هزار واحد3 هزار و 120 واحد است و در شهر بندرعباس این میزان حدود 2 هزار واحد است.
مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در پایان سخنان خود پرداخت تسهیلات کمک ودیعه اسکان موقت در سطح شهرهای استان هرمزگان را مبلغ 45 میلیون تومان به صورت قرض الحسنه و بازپرداخت 36 ماهه اعلام کرد.
گفتنی است، افتتاح خانه محله تپه الهاکبر شهر بندرعباس، بازدید از پروژه 350 هکتاری بندرعباس، بافت تاریخی بندرعباس محله سورو و مجتمع درمانی در حال ساخت محله چاهستانیها، زمین ورزشی در حال ساخت قایم واقع در محلات هدف بازآفرینی شهری این استان، از برنامههای معاون وزیر راه و شهرسازی در این سفر بود