به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه بافتهای ناکارآمد از ظرفیت بالایی برای تولید مسکن برخوردارند؛ گفت: آمارها نشان میدهد با تخریب هر پلاک فرسوده متوسط حداقل سه واحد جدید تولید میشود به عبارت دیگر نوسازی و ساخت مسکن در بافتهای فرسوده در تامین مسکن مورد نیاز کشور تاثیر مستقیم دارد.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با بیان اینکه 166 هزار هکتار بافت ناکارآمد شهری درکشور شناسایی شده است، اظهارکرد: در بعضی محلات هدف بازآفرینی شهر تهران شاهد تراکم بیش از 600 نفر در یک محله هستم و باید به سمت سبکسازی حرکت کنیم .
آئینی با اینکه نیازمند طرحها و ایدههای جدید هستیم که با اتکای آنها با هزینه و زمان کمتر و بهرهوری بالاتر به اهدافمان در بازآفرینی شهری دست پیدا کنیم، گفت: ما در این محدودهها با دو موضوع اساسی ناپایداری و مقاوم نبودن مساکن در بافتهای ناکارآمد و در خطر بودن جان انسانها مواجهایم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه 60 درصد معابر در محلات هدف بازآفرینی شهری خاکی هستند، اظهارکرد: شرکت بازآفرینی شهری ایران با همکاری شهرداریها توانست با اختصاص 64 هزار تن قیر، یک هزار و 200 کیلومتر طول از معابر خاکی را در بیش از 400 شهر، بهسازی و آسفالت کند.
آئینی با اشاره به اینکه نهضت آسفالت معابر خاکی در کیفیت زندگی مردم و رفع چهره بارز محرومیت در بافتهای ناکارآمد شهری نقش بسزایی دارد، اظهارکرد: با برنامهریزی انجام شده ظرف سه سال آینده هیچ معبر خاکی در محلات هدف بازآفرینی کشور نخواهد بود.
او با بیان اینکه شرکتهای دانش بنیان میتوانند به کمک بازآفرینی محلات کشور بیایند؛ اظهارکرد: در حال حاضر برای آسفالت هر متر مربع در حدود 8 الی 10 کیلو قیر مصرف میشود و شرکتهای دانش بنیان میتوانند با ایدهها و طرحهای جدید راههای مصرف قیر در هر مترمربع را کاهش دهند یا روشهای جایگزین دیگری برای خلاصی از معابر خاکی ارایه کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه محلات حاشیهنشینی نیاز به فرهنگسرا، مدرسه، مراکز درمانی و بهداشتی و ... دارند، گفت: همچنین با ایده و طرحهای نو و دانش بنیاد میتوان، نیازهای این مناطق را با سرعت بالا و کاهش هزینه برطرف کرد.
او بر ساخت پروژههای چند منظوره برای استفاده ساکنان مناطق تاکید کرد و گفت: با ساخت پروژههای چند منظوره فرهنگی – آموزشی و غیره میتوان به نیازهای مختلف ساکنان حاشیهنشینی پاسخ داد و در این رابطه شرکتهای دانش بنیان نیز میتوانند به کمک مناطق حاشیه نشینی بیایند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با یادآوری اینکه 2 میلیون و 700 هزار بنای ناپایدار در بافتهای فرسوده شناسایی شده است، گفت: میتوان با ایدهها و طرحهای جدید بناهای ناپایدار را نوسازی و مقاوم کرد.
آئینی افزود: در حدود 110 هزار واحد مسکونی در بافتهای فرسوده در حال تولید و ساخت است که حدود 77 هزار واحد با حمایت دولت و از طریق اعطای تسهیلات بانکی ارزان قیمت بوده است. باید با شیوههای جدید و نوین به سمت ساخت مسکن در ابعاد مختلف در کمترین زمان با بهترین مصالح حرکت کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به نقش اصلی مردم در نوسازی و بازآفرینی شهری اظهارکرد: باید با شیوههای نوین اقتصادی به سمت مردمیسازی حرکت کنیم تا مشارکت مردم در بازآفرینی با شیوههای جدید، مفهوم واقعی پیدا کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به سخنان وزیر راه و شهرسازی در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: دکتر بذرپاش وزیر محترم راه و شهرسازی، بدرستی وزارت راه و شهرسازی را پیشران اقتصادی اعلام کرد که با پنج صنعت ساختمان و مسکن، ریلی، هوایی، دریایی و حمل و نقل سر و کار دارد و میتواند در پویا شدن این صنایع تاثیر گذار باشد .
آئینی در پایان گفت: برگزاری چنین نشستها و اندیشههایی میتواند سبب تحول و شتاببخشی خدماترسانی به ولی نعمتان انقلاب که در محدودههای بازآفرینی شهری ساکن هستند، منجر شود.