مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اقدامات یکساله این شرکت در حوزه بازآفرینی، میانگین هزینه بازآفرینی یک محله را 85 میلیون تومان اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، هوشنگ عشایری در گفتگو با برنامه «پرسمان» که از رادیو گفتگو پخش شد، به مناسبت هفته دولت اقدامات یک سال اخیر شرکت بازآفرینی شهری ایران را تشریح کرد.
وی در این باره، توضیح داد: سال گذشته همزمان با ایام هفته دولت، برنامه ملی بازآفرینی شهری ایران بر اساس تکلیفِ بند الفِ ماده 59 قانون برنامه ششم توسعه، تدوین شد.
دبیر ستاد برنامه ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به پیگیری دو هدف کیفی و کمی در حوزه بازآفرینی، گفت: در اهداف کیفی، ارتقاء کیفیت زندگی شهروندانِ ساکت در بافت های هدف بازآفرینی شهری و زیست پذیر کردن محلات هدف، دنبال می شود.
عشایری در توضیح محلات هدف بازآفرینی، اظهار داشت: محلات هدف شامل بافت های تاریخی، بافت های میانی، سکونتگاه های غیر رسمی، روستاهای افزوده شده به شهرها و نقاط ناهمگون شهریِ درون شهر که فاقد کارکرد شهری هستند مثل پادگان ها، زندان ها و کارخانه ها، می شود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران درباره اهداف کمی، گفت: در برنامه بازآفرینی شهری، اهداف کمی در پنج بخش تعریف شده است. بر این اساس، سالانه بازآفرینی 270 محله در دستور کار قرار دارد. این اهداف عبارتند از: رساندن خدمات روبنایی محلات به میانگین شهر، توسعه خدمات زیربنایی، ارتقاء فضاهای عمومی شهری، نوسازی و مقاوم سازی مسکن توسط مردم، بخش خصوصی و توسعه گران و ایجاد برنامه نرم افزاری مثل خیابان سازی و پارک سازی.
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، با کمک مردم و بخش خصوصی سالانه 100 هزار واحد مسکونی ساخته می شود.
وی در بخش دیگری از این گفتگو به تسهیلات در نظر گرفته شده برای سازندگان و خریداران اشاره کرد و افزود: وام 9 درصدی برای سازندگان در انتظار ابلاغ دولت است و وام شش درصدی برای خریداران بهمن ماه سال گذشته تصویب و در اختیار مردم گذاشته شده است.
عشایری تاثیرگذاری این اقدامات را در گرو یک فاکتور تاثیرگذار دانست و بیان کرد: این اقدامات زمانی کارکرد مطلوب دارد که بتوان در محلات هدف، توان افزاییِ اقتصادی و اجتماعی ساکنان را ایجاد کرد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران درباره تعامل دستگاه ها و نهادها در بازآفرینی شهری، اظهار داشت: هر محله به طور میانگین حدود 85 میلیارد تومان هزینه برای بازآفرینی نیاز دارد که 40 درصد توسط بخش خصوصی در حوزه نوسازی مسکن، 30 درصد توسط شهرداری ها و 30 درصد را دولت تامین می کند.
به گفته وی، مجریان برنامه بازآفرینی شهری شامل 19 دستگاه دولتی، شهرداری ها در 543 شهر، توسعه گران و تسهیلگران هستند.