معاون عمرانی استانداری کرمانشاه با اشاره به زندگی 410 هزار نفر در بافتهای فرسوده و حاشیه استان، گفت: این تعداد 35 درصد جمعیت شهری استان را شامل میشود.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از خبرگزاری ایسنا، مجتبی نیک کردار معاون عمرانی استانداری کرمانشاه در اولین جلسه ستاد "بازآفرینی شهری پایدار" استان کرمانشاه، فقر و اعتیاد را از مهمترین مشکلات مناطق حاشیه نشین و بافت فرسوده عنوان کرد و افزود: متاسفانه معضلات اجتماعی در این مناطق شهر آمار بالاتری دارد و این امر توجه بیشتر مسئولین به رفع مشکلات این مناطق را میطلبد.
نیک کردار با اشاره به تجربه 18 ساله دولتهای مختلف در بحث ساماندهی بافتهای ناکارآمد و فرسوده، گفت: از سال 1375 بحث ساماندهی این بافتها در دستور کار قرار گرفت و در حال حاضر با مطالعات و اقدامات انجام شده این بافتها به پنج بخش تاریخی، روستایی که در دل شهر ادغام شده، میانی مسئلهدار، حاشیه نشینی و کاربریهای ناسازگاری که در بافت های شهری هستند تقسیم بندی شدهاند که رفع مشکلات هر یک از بخشها راهکارهای خاص خود را میطلبد.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه با اشاره به تشکیل ستاد بازآفرینی شهری پایدار در کشور، گفت: بر اساس ابلاغ این ستاد باید تا سال 1404 شاخصهای توسعه بافتهای فرسوده و ناکارآمد به میانگین شاخصهای شهری برسد.
وی تصریح کرد: به همین جهت حدود 9 سال فرصت داریم تا شاخص این مناطق را به شاخصهای شهری برسانیم و باید دستگاههای مختلف توجه داشته باشند که 35 درصد جمعیت شهری در این بافتهای مسئلهدار ساکن هستند و باید حداقل 35 درصد اعتبارات دستگاههای خود را به این مناطق اختصاص دهند. هر چند با توجه به مشکلات عدیدهای که در این بافتها وجود دارد باید بیش از اینها اعتبار به این مناطق اختصاص یابد.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه با اشاره به تشکیل ستاد استانی بازآفرینی شهری پایدار در استان گفت: این ستاد در شهرستانهای استان نیز به تازگی آغاز به کار کرده و بخشی از هدف آن احیاء و بهسازی بافتهای ناکارآمد شهری و ارتقاء حقوق شهروندی و کیفیت زندگی در این مناطق است.
وی تصریح کرد: فعالیت این ستاد در راستای توانمندسازی مناطق مسئله دار به لحاظ فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و کاربری و زیرساختی است.
نیک کردار اظهار کرد: در راستای تحقق اهداف ستاد نیاز داریم تا مردم این مناطق را پای کار بیاوریم، زیرا بدون حضور مردم نمیتوان پروژهها، طرحها و برنامهها را پیش برد.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه پرداخت سالانه 300 هزار فقره وام مسکن جهت ساماندهی بافتهای فرسوده و ناکارآمد در نظر گرفته شده است، گفت: از این میزان سهم استان کرمانشاه سالانه 8850 فقره وام است که قطعا با این تسهیلات تا حدی میتوان در راستای بهبود و ساماندهی این بافتها اقدام کرد.
نیک کردار به سفر پیش روی هیات دولت به استان اشاره کرد و افزود: قطعا یکی از دغدغههای ما در این سفر مسائل بافتهای فرسوده و ناکارآمد است و تلاش ما این است تا در این زمینه اعتبار ویژه بگیریم.