به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران، زهرا اسکندری درباره این جلسه توضیحاتی ارایه کرد و گفت: پیرو همکاری دبیرخانه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با سازمان اجتماعی کشور، امسال برای اولین بار، بودجه و برنامه ریزی برای محور حاشیه نشینی به دبیرخانه ستاد ملی محول شد.
اسکندری ادامه داد: انتخاب پروژهها بر اساس نتایج مطالعات دفاتر تسهیلگری و مطالعات توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی و انطباق آن با ظرفیتها و امکاناتی که دستگاهها برای انجام پروژهها در اختیار داشتند، انجام و در نهایت پروژهها در سه محور حمایتهای اجتماعی، توانمندسازی اقتصادی و سرزندگی و احیاء هویت محلهای دسته بندی شد.
او با بیان این که تاکنون موافقت نامه سه دستگاه توسط سازمان برنامه و بودجه و سازمان اجتماعی کشور مورد تصویب قرار گرفته، افزود: قرار است سازمان بسیج مستضعفان 10 هزار نفر را با الویت 26 محله در 8 استان و 22 استانی که دفاتر تسهیلگری دارند، تحت پوشش خدمات حوزه سلامت در رشته های دندانپزشکی و چشم پزشکی قرار دهد .
اسکندری آموزش و پرورش را دستگاه دیگری برشمرد که شرکت بازآفرینی را در این امر یاری می کند و گفت: قرار است وزارت آموزش و پرورش با همکاری دفاتر تسهیلگری، گروههای بازمانده از تحصیل و کودکانی که ترک تحصیل کرده اند را شناسایی کند تا کودکان حداقل دوره دبستان را تمام کنند، این اقدام از مهمترین پروژههای تعریف شده از محل این ردیف است .
به گفته مدیرکل ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی نیز از جمله دستگاههای فعال در اجرای پروژههای اجتماعی به شمار می رود، او در این باره توضیح داد: فعالیت حوزه هنری دستهبندیهای مختلف دارد اما تمرکز آن بر تشکیل گروههای هنری و توانمندسازی جوانان با استفاده از کارهای هنری برای اشتغالزایی است. در این راستا سعی بر این است تا راهکارهای بیشتری به منظور استفاده از هنر جهت افزایش توانمندیهای اقتصادی پیدا کنیم.
به گفته او تشکیل گروههای هنری جوانان و نوجوانان در 26 محله هدف، تولید کتابچههایی درباره ظرفیتهای فرهنگی و تاریخی محلات هدف، مستندسازی از طریق تهیه ویدئوهای مشارکتی که توسط خود نوجوانان و جوانان ساخته خواهد شد و نمایش فیلم از دیگر فعالیتهای حوزه هنری سازمان تبلغیات اسلامی به شمار میرود.
اسکندری در ادامه سازمان فنی و حرفهای را از دیگر نهادهای همکار در این زمینه بر شمرد و گفت: این سازمان علاوه بر این که خدمات در دست اقدام خود را انجام میدهد، یکسری آموزشهای تخصصی بر اساس نیازسنجیهایی که دفاتر تسهیلگری انجام دادهاند، برای جوانان و نیز زنان سرپرست خانواری که سازمان بهزیستی معرفی کرده است برگزار می کند و حدود 4 هزار نفر تحت پوشش قرار می دهد، اکنون موافقتنامه سه دستگاه ابلاغ وکار شروع شده است.
اسکندری اظهار کرد: اثربخشی این برنامه زمانی آشکار می شود که به فعالیت های ستادهای بازآفرینی شهری در سطح شهرستانها و استان پیوند بخورد و باعث هم افزایی اقدامات شود.
لازم به ذکر است 26 محله در هشت استان سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان رضوی، کردستان، هرمزگان، تهران، البرز و کهگیلویه و بویراحمد به عنوان پایلوت برنامه اقدام مشترک سازمان اجتماعی کشور و دبیرخانه ستاد ملی بازآفرینی شهری در نظر گرفته شده است که توسط مدیریت محلی و با هماهنگی و پیگیری دبیرخانه ستاد بازآفرینی استان به اجرا خواهد رسید.