ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

 

عضو هیات مدیره شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران گفت: نگاه دولت به مجموعه بافتهای فرسوده، احیا هویت تاریخی بافت و نیز استفاده مجدد از ابنیه واجد ارزش تاریخی در این بخش متمرکز است که بتوانیم با توجه به نیازهای جدید از کالبد قدیمی شهرها استفاده کنیم.

 

 به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا دکتر مجید روستا عضو هیات مدیره شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران ، در مراسم افتتاح پروژه های احیا بافت فرسوده شهری بیرجند در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در سیاست های جدید دولت، محور بافت ، مسکن و پروژه های کالبدی نیست بلکه محور سازمان اجتماعی شهر و افرادی هستند که در این محلات زندگی می کنند.

وی ادامه داد: لذا تمامی سیاست های ما حول محور نوسازی و بهسازی شهری در جهت ارتقا فرهنگ شهری، ارتقا کرامت انسانی و دسترسی ساکنان به حقوق شهری در دست انجام است.

وی گفت: در خصوص نوسازی و بهسازی در حوزه های توسعه خدمات عمومی، توسعه قلمرو عمومی و نوسازی مسکن برنامه هایی در دستور کار قرار دارد.

وی بیان کرد: در ارتباط با سکونتگاه های غیر رسمی توسعه خدمات و زیرساخت های اجتماعی از طریق مشارکت های مردمی انجام می شود.

دکتر روستا، محدوده های هدف برنامه نوسازی را چهار گونه محله ذکر کرد و افزود: بافت های فرسوده میانی، بافت هایی هستند که بیشتر در مراکز شهر قرار دارد و فاقد ابنیه ارزش میراث فرهنگی و تاریخی هستند که نزدیک به 64 هکتار از عرصه های شهری کشور را در بر می گیرند.

وی سکونتگاه های غیر رسمی را از دیگر محدوده های هدف برنامه نوسازی برشمرد و گفت: این سکونتگاهها یا حاشیه نشینی حدود 46 هزار هکتار از عرصه های شهری کشور را به خود اختصاص می دهند.

به گفته این مسئول روستاهای واقع در حریم شهرها یکی دیگر از محدوده های هدف برنامه نوسازی است که در جریان توسعه شهری وارد پهنه شهری شده اند.

وی افزود: بافت های تاریخی به عنوان یکی دیگر از محدوده های هدف برنامه نوسازی است که نزدیک به 15 هزار هکتار از عرصه های شهری کشور را به خود اختصاص می دهند.

چندی قبل مدیر دفتر بافت فرسوده شهری شهرداری بیرجند گفته بود: با توجه به 164 هکتار بافت فرسوده در این شهر، مقاوم سازی و تبدیل تهدیدهای بافچت به فرصت نیازمند عزم جدی مسئولان است.

محمد تبریزی افزود: نوسازی بافت های فرسوده در سومین استان زلزله خیز ایران به ویژه شهر بیرجند از حساسیت ویژه ای برخوردار است.

در خراسان جنوبی شش شهر مصوب بیرجند، قاین، نهبندان، بشرویه، فردوس و سرایان بافت فرسوده دارند و وسعت بافت های فرسوده استان 425 هکتار است.

همچنین 180 هکتار سکونتگاه های غیر رسمی در استان وجود دارد.