ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اهمیت احیا و بهسازی بافت‌های تاریخی گفت: دولت امسال نزدیک به یک هزار میلیارد تومان جهت بازآفرینی بافت‌های تاریخی کشور اختصاص داده است.

 

به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از  پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی ،  دکتر محمدسعید ایزدی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران  گفت : صندوق یکم نیز یکی دیگر از منابعی است که برای خرید مسکن در این بافت‌ها تشکیل شده و تسهیلاتی را با سود تک‌رقمی ۸ درصد به متقاضیان پرداخت می‌کند.

به گفته وی، این تسهیلات به زوجین ۱۲۰ میلیون تومان و برای شهرهای بزرگ بین ۸۰ میلیون تومان، ۱۲۰ تومان و ۱۶۰ میلیون تومان اختصاص یافته که ۸۰ درصد خرید مسکن را پوشش می‌دهد.

 دکتر ایزدی پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه برای نوسازی، مقاوم‌سازی و ودیعه مسکن را از دیگر اهرم‌های تشویقی دولت جهت بازآفرینی و احیای زندگی در بافت‌های تاریخی بیان کرد.

مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران، اقدام دیگر دولت را جهت ترغیب مردم به مشارکت در بازآفرینی بافت‌های تاریخی، راه‌اندازی نهاد توسعه گر بیان کرد و گفت: این نهاد به‌منظور ترغیب بخش خصوصی و پیوند بین منابع دولتی و بخش خصوصی ایجاد شده است.

 دکتر ایزدی افزود: در حال حاضر شهرهای کشور از مسائل اجتماعی اقتصادی بسیار جدی رنج می‌برند که از جمله آن‌ها فقر شهری، عدم ایمنی واحدهای مسکونی مستقر در آن‌ها، ناکارآمدی نظام حمل و نقل و بحران هویت است.

به گفته وی، بازآفرینی و توجه به بافت‌های تاریخی، ناکارآمد و سکونتگاه‌های غیررسمی از مسائل اولویت‌دار و اصلی است که مورد تأکید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته است.

وی تلاش جدی برای کارآمدی طرح‌های توسعه شهرها و هماهنگی فعالیت‌های جزیره‌ای دستگاه‌های دخیل و عدم همراهی‌ها آن‌ها را از راهکارهای احیای زندگی در این مناطق بیان کرد.

مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران اضافه کرد: با تصویب سند بازآفرینی شهری، هم‌راستا کردن منابع و تلاش برای انجام کارهای وسیع در دستور کار جدی دولت و وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته است.

 دکتر ایزدی گرگان را از نمونه‌های بی‌بدیل ایران‌شهرهای کشور خواند و ادامه داد: بازخوانی ادبیات گذشته و تطابق آن با شرایط کنونی می‌تواند گرگان را پایلوت بازآفرینی شهرهای کشور قرار دهد و آن را به جهانیان معرفی کند.

وی با تأکید بر استفاده از توان بخش خصوصی و نقش بسیار مهم تشکل‌های غیردولتی (سمن‌ها) در بازآفرینی شهرها، افزود: تنها با مشارکت این بخش است که می‌توان کارهای بزرگ را در این مناطق انجام داد.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی برای شرکت در جلسه ستاد استانی بازآفرینی شهری و بازدید و بررسی بافت‌های تاریخی، بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی استان گلستان سفری یک‌روزه به گرگان داشت.