مهندس عبادالله فتح الهی رئیس سازمان نوسازی شهر تهران از ارائه تسهیلات نوسازی ۵۰ میلیون تومانی قرضالحسنه در بافت فرسوده استان خبر داد و گفت: متقاضیان با برخورداری از این نوع تسهیلات هیچگونه سودی پرداخت نکرده و یک وام ۵۰ میلیون تومانی قرضالحسنه دریافت میکنند.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی ، مهندس عباداله فتحالهی رئیس سازمان نوسازی شهر تهران در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی درباره جزئیات ارائه تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی نوسازی بافت فرسوده در تهران بیان کرد: یکی از تصمیمات خوبی که دولت در خصوص ارائه تسهیلات نوسازی در بافت فرسوده اتخاذ کرده و شهرداری نیز به دنبال آن ضمن حمایت از این تصمیم در این روند مشارکت کرده است ارائه بستههای مالی است که بتواند در بخش ساخت و ساز بافت فرسوده رونقی به وجود آورد.
مهندس فتحالهی در ادامه با بیان اینکه شهرداری تهران به تازگی دو رویکرد جدی را با هماهنگی دولت محترم در استان آغاز کرده است گفت: رویکرد اول ضدتورمی است و درحقیقت با هدف کنترل تورم در بخش مسکن اتخاذ شده است. بنابر این رویکرد با توجه به الگوهای مختلف ساخت (قطعه، تعداد واحد تولیدی و مشخصات فنی)، ۲۵ تا ۴۰ درصد هزینه ساخت برای مالکان بافت فرسوده پایین آورده شده است.
وی همچنین تزریق نقدینگی در روند ساخت و ساز در مناطق فرسوده و ناکارآمد را رویکرد دوم این سازمان اعلام کرد و گفت: همانطور که میدانید دولت برای ساخت و ساز هر واحد مسکونی در بافت فرسوده تهران ۵۰ میلیون تومان تسهیلات ارائه و حدود ۹ تا ۱۰ درصد سود آن را نیز تعدیل کرده است، براساس این رویکرد شهرداری تهران نیز متعهد به پرداخت ۱۰ درصد باقیمانده نرخ این تسهیلات شده است. این اقدام تنها ایجاد رونق در ساخت و ساز بافت فرسوده را دنبال میکند.
رئیس سازمان نوسازی شهر تهران در این خصوص تأکید کرد: در حقیقت متقاضیان با برخورداری از این نوع تسهیلات هیچ سودی پرداخت نمیکنند و یک وام ۵۰ میلیون تومانی قرضالحسنه دریافت میکنند چراکه نیمی از این سود از سوی دولت و نیم دیگر از سوی شهردای پرداخت میشود. به تصور من تمامی مالکان بافت ناکارآمد باید از این فرصت تاریخی در کشور که به تازگی به وجود آمده است بهره ببرند.
این مقام مسئول میانگین مساحت ساخت در استان تهران را حدود ۷۰ متر مربع اعلام کرد و افزود: در این شرایط شرکت عمران و بهسازی شهری ایران نیز میزان ۲۰ میلیون تومان وام ودیعه به مالکان ارائه کرده تا در زمان ساخت بتوانند به کمک این پول در مکان دیگری ساکن شوند.
مهندس فتحالهی همچنین اضافه کرد: این اقدام به صورت رسمی از ۲۳ خردادماه سال جاری آغاز و در سیستم اتوماسیون شهرداری تهران نیز راهاندازی شده است. بدین منظور هر کسی که شرایط ثبت نام و دریافت پروانه را داشته باشد پس از نامنویسی به بانک عامل معرفی خواهد شد.
به گفته وی در حال حاضر تنها بانک مسکن در ارائه چنین تسهیلاتی فعالیت میکند.