]
رئیس اداره عمران و بهسازی شهری استان تهران با اشاره به هدف اصلی این برنامه های توانمندسازی نهادسازی ، ظرفیت سازی وایجاد حساسیت در مدیریت شهری خواستار ایجاد ظرفیت در نمایندگان محلی برای پیگیری مطالبات و خواسته های ساکنین این محلات شد .
با حضور نمایندگان وزارت کشور ، معاونت اجتماعی ناجا ، سازمان آموزش فنی و حرفه ایی ، وزارت بهداشت ، سازمان بهزیستی کشور ، رئیس اداره عمران و بهسازی شهری استان های تهران ، البرز و آذربایجان غربی ، نمایندگان دبیرخانه ستاد ملی بازآفرینی شهری و شرکت و همچنین نمایندگان موسسات مهرآفرین ، ژیار ، کاردوک و فرهیخته - در تاریخ 10/06/95 جلسه بررسی و ارائه گزارش پیرامون مدل های بومی و محلی و ساختار مدیریتی برنامه های توانمند سازی اجتماعی و اقتصادی 95در محل در سالن اجتماعات شرکت عمران و بهسازی شهری ایران تشکیل گردید.
به گزارش روابط عموم شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران ، در ابتدا این نشست مهندس مصطفایی مدیر کل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار ضمن تشکر از برگزاری جلسه با اشاره به اهمیت موضوع بر لزوم هماهنگی و تعامل تمامی دستگاههای ذیربط و توجه ویژه در سطح استانی و ملی تاکید کردند.
آنگاه موسسه مهرآفرین پناه عصر به ارائه مدل عملیاتی در سکونتگاه های غیررسمی در شهرهای کرج و شهریار پرداختند در این خصوص به ارائه توضیحات مختصری از جمله رویکرد یادگیری و اقدام مشارکتی ، ارگان های ذی ربط با موضوع ، گروه توسط مددکار اجتماعی تشکیل شده ، پخش پکیج بهداشتی به شرکت کنندگان کارگاههای آموزشی و واگذار کردن و کناره گیری گروه و انجام ادامه فرایند توسط افراد محلی توضیحاتی ارائه نمودند.
سپس مهندس تارانتاش رئیس اداره عمران و بهسازی شهری استان تهران با اشاره به این موضوع که هدف اصلی این برنامه های توانمندسازی نهادسازی ، ظرفیت سازی وایجاد حساسیت در مدیریت شهری بوده است، ایجاد ظرفیت در نمایندگان محلی برای پیگیری مطالبات و خواسته های ساکنین این محلات از مدیریت محلی و استمرار آن را لازم دانستند.
موسسه ژیار با ارائه مدل پروژه توسعه مشارکت و نهادسازی درخصوص توانمندسازی، نهادسازی و اجرای پروژه های مشارکتی در نایسر سنندج به مواردی از قبیل : جایگاه حقوقی ،سـطــوح برنامهریزی ،ارکان پروژه ،پروژه ها واولويتبندي پروژهها بر مبناي ارزيابي امكانات اجرايي و تحققپذيري در راستاي تامين اهداف و....پرداخت.
موسسه توانمندسازی فرهیخته با معرفی و نحوه اجرای الگوی توانمندسازی اجتماع محوردر محلات محروم شهر اردبیل به ارائه توضیحاتی در خصوص فرایند اجرایی برنامه ،معیارهای انتخاب محلات و نمرات آنها ،کارگاههای آموزشی برگزار شده برای محلات هدف،چالشها و مشکلات برنامه در طی اجرا، روش های تامین و تخصیص منابع ظرفیت سازی در سطح ملی و همچنین روش های تعمیم برنامه پرداختند .
در پایان نیز موسسه دانش پژوهان کاردوک با ارائه مدل توانمندسازی با رویکرد توسعه کسب و کارهای خرد مواردی از قبیل سیاستگذاری و تصویب اقدامات لازم برای اجرایی نمودن مدل ،تأمین منابع مالی لازم ،انتخاب مناطق هدف ،انتخاب عامل اجرای ملی و پایش و نظارت بر اجرای مدل را توضیح دادند.
در ادامه موارد ذیل در قالب سوال و پیشنهاد توسط حاضرین جلسه مطرح گردید :
*نحوه مشارکت دادن ساکنین و اهالی این محلات و همچنین تجارب محلی در تعریف و اجرای این مدل ها
* نحوه اندازه گیری میزان تحقق و نحوه نهادینه شدن این مدل
*نحوه انتخاب محلات هدف ،اعتماد سازی ، تعمیم و پایدار سازی این مدل ها
* نحوه تامین و تخصیص منابع مالی در سطح ملی و محلی
در ادامه مهندس مصطفایی بر لزوم تشکیل جلسه مشترک با وزارت بهداشت ، ارائه مدل در شورای اجتماعی وزارت کشور ، برگزاری جلسات ستادهای شهرستانی و استانی برای تصویب برنامه های مذکور ، تعریف ساختار مالی و غیرمالی مشخص و به تفکیک هر دستگاه و...تاکید نمودند و با اشاره به این موضوع که هدف اصلی این برنامه ها نهادسازی مبتنی بر اجتماعات محلی بوده است به مواردی از قبیل لزوم تشکیل ستادهای شهرستانی / استانی ، جلسات مشترک با سایر دستگاههای حاضر در جلسه و نهایی کردن مدل های ارائه شده توسط موسسات تاکید نمودند. و موارد ذیل را بعنوان مصوبات جلسه مطرح نمودند.
- مقرر گردید موسسه فرهنگی مهرآفرین طی جلسه مشترکی با شورای اجتماعی وزارت کشور به ارئه مدل پرداخته و نظرات و پیشنهادات آنها را اخذ گردد.
- مقرر گردید در اسرع وقت جلسات ستادهای شهرستانی و سپس استانی برای تصویب برنامه های توانمندسازی اجتماعی – اقتصادی و حمایت از اجرایی نمودن یافته های موسسات تشکیل گردد.
- مقرر گردید موسسات و دستگاههای حاضر آیین نامه تشکیل و فعالیت هسته های مدیریت محلی تهیه شده توسط موسسه ژیار بررسی و در اسرع وقت اظهار نظر کنند.
- مقرر گردید ساختار مالی و مدیریتی مدل ها به تفکیک دستگاههای ذیربط توسط موسسات تهیه و ارائه گردد.
- مقرر مدل توانمندسازی با رویکرد توسعه کسب و کارهای خرد ارائه شده توسط موسسه توانمندسازی کاردوک پس ازجلسه با وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی و بررسی آن و اخذ نظرات و پیشنهادات نهایی گردد.
- مقرر گردید موسسات برنامه ظرفیت سازی نهادی و تسهیل گری اجتماعی برنامه ها و مدل های توانمندسازی اجتماعی و اقتصادی با توجه به تجارب محلی به دبیرخانه ستادملی بازآفرینی ارائه گردد.