
عضو هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهري ايران ميزان تسهیلات پرداختي نوسازی مسکن از سوي دولت به مالکان بافتهای فرسوده در شهر تهران در سالهاي 88 تا 93 را 52 هزار فقره تسهیلات اعلام كرد.
به گزارش خبرنگار روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران، دكتر مجید روستا عصر شنبه دوم بهمن ماه در گفتوگو با برنامه شناسا رادیو ایران، با عرض تسلیت به مناسبت شهادت آتشنشانان فداكار و تعدادی از مردم در حادثه ساختمان پلاسکو، گفت: شورای شهر تهران نیز تصویب کرده است که شهرداری تهران صد درصد تخفیف برای صدور مجوزهای لازم مانند پروانه ساختمان و مجوز برای ساختوساز در بافتهای فرسوده در نظر بگیرد که 50 درصد را شهرداریها عهدهدار خواهند بود و مابقي را دولت جبران خواهد کرد.
عضو هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهري ايران افزود: دولت در زمينه تخفيفهاي شهرداريها به مالکان بافتهای فرسوده، مبلغ یک هزار و 100 میلیارد تومان به شهرداریهای سراسر کشور بدهکار است. دولت از بدهی خود شانه خالی نکرده و از طریق سازمان مدیریت و برنامهریزی در حال پرداخت بدهی خود به شهرداریهاست.
روستا با تاكيد بر نگاه ويژه به بافتهای فرسوده، به ضعف جذب منابع مالی دولت در بحث نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده اشاره كرد و افزود: وصل کردن نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده به منابع شهرداریها و منابع دولت خطای استراتژیک است.
وی اضافه کرد: با این شرایط نمیتوانیم نوسازي سالانه 10 درصد از بافتهاي فرسوده سراسر کشور و یا حلوفصل آن طی دو برنامه توسعه را به دولت تکلیف کنیم. این موضوع منطبق بر يك برنامهریزی واقعگرا نیست. از طرف دیگر اساس مسئله نوسازي بافتهاي فرسوده، بعد کالبدی وساختمانسازی و خانهسازی نیست بلكه موضوع مربوط به خدمات، امینت اجتماعی و رفاه برای سرانهها و عرصههای عمومی در بازآفرینی شهرها است.
دكتر روستا با عنوان این مطلب که «در تدوین نظام برنامهای کشور یک غفلت در نوسازی عرصههای بافتهای فرسوده در گذشته رخ داده و سالیان سال ادامه داشته است»، گفت: 130 هزار هکتار از شهرهای کشور از عرصههایی است که مردم در شرایط بدمسکنی و با حداقل استحکام بنا و حداقل شرایط ایمنی و زیستپذیری شهری در آنها ساكن هستند.
وی با اشاره به اینکه دولت نه تنها در ایران بلكه در دیگر کشورها نيز نمیتواند با منابع اندک خود ورودي موفقيتآميز به عرصه نوسازي بافتهاي فرسوده داشته باشد، تصریح کرد: اول باید نظام بانکی کشور تلکیف و مسئولیت خود را نسبت به نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده کشور پذیرا باشد. لازم است بازار سرمایه به مسئله ورود پیدا کند؛ واگرنه نمیتوان ادعا کرد كه حتی با 10 برنامه توسعه ديگر نيز به هدفمان در زمينه نوسازي بافتهاي فرسوده دست پيدا ميكنيم .
روستا با تاكيد بر استفاده از تجربههاي جهاني جهت بهرهگيري از ظرفیت شرکتهای خصوصی و ايجاد زمينه براي ورود نهادهای توسعهگر به حوزه نوسازي بافتهاي فرسوده، گفت: دولت باید نقش مداخلهگر خود را از این عرصه خارج کند و با ايفاي نقش حمایتگر و تسهیلگر، بستر ورود سرمایهگذاران را فراهم آورد تا توسعهگران با منابع مالی خود وارد این عرصه شوند.
عضو هیات مدیره شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی در خاتمه به گامهاي حمايتگرايانه دولت در راستاي سياستهاي بازآفرینی شهری و نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده اشاره كرد و گفت: یکی از این سیاستها فراهم آوردن زمینه حضور توسعهگران است که در اين راستا بستهاي حمایتی در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی مصوب شده و دستورالعمل اجرایی آن نيز تدوين شده است. اين دستورالعمل به شورای عالی اقتصاد و وزیر راه و شهر سازی ارجاع شده است تا از این طریق بتوانیم از ظرفیتهای بخش خصوصی و نهادهای توسعهگر استفاده کنیم.