ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

معاون وزیر راه و شهرسازی با انتقاد از این موضوع که بانک مرکزی 60 درصد سهمیه پرداخت تسهیلات مسکن بافت فرسوده را به بانک‌های خصوصی داده است، گفت: در جلسه‌ای که با نوبخت داشتیم از سهمیه پرداخت 100 هزار فقره از 300 هزار فقره تسهیلات بافت فرسوده به بانک مسکن موافقت شد.

 به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری به نقل از خبرگزاری فارس دکتر محمد سعید ایزدی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به اینکه در قالب بسته‌های خروج از رکود مجموعه پیشنهاداتی ارائه شده است،‌گفت: در جلسه‌ای که با نوبخت رئیس سازمان مدیریت برنامه‌ریزی داشتیم مقرر شد پرداخت 100 هزار فقره از 300 هزار فقره تسهیلات بانکی ساخت مسکن در بافت فرسوده را به بانک مسکن بدهند.

 دکتر ایزدی با اشاره به اینکه از 300 هزار فقره تسهیلات مسکن بافت فرسوده 5 هزار سهمیه به بانک مسکن داده شده بود، اظهار داشت: طبق پیشنهادی که بانک مسکن به بانک مرکزی ارائه کرده، قرار شد تا سهمیه بانک مسکن از 5 هزار فقره به 100 هزار فقره افزایش یابد.

مدیر عامل سازمان عمران و بهسازی شهر ایران با تأکید بر اینکه در جلسه مزبور نوبخت بر این موضوع تأکید کرد،‌گفت: یکی از راهکارهای مهم خروج مسکن از رکود،‌ به رونق افتادن ساخت و ساز در بافت‌های فرسوده است که خوشبختانه دولت نیز با این موضوع موافق است.

 دکتر ایزدی در پاسخ به این سؤال که چرا بانک‌ها در پرداخت تسهیلات برای ساخت مسکن در بافت فرسوده رغبتی نشان نمی‌دهند، گفت: مشکل این است که بانک مرکزی سهمیه 60 درصد پرداخت تسهیلات در بافت فرسوده را به بانک‌های خصوصی داده است و این بانک‌ها نیز حاضر نیستند در این خصوص ورود کنند.

وی ادامه داد: بانک‌های خصوصی در این خصوص می‌گویند، به جای اینکه خود را 12 سال درگیر اعطای تسهیلات با نرخ سود 21 درصد کنیم می‌توانیم منابع خود را در قرارداد‌های 6 و یا 9 ماهه با نرخ سود بالاتر از 21 درصد صرف کنیم.

وی تصریح کرد: معلوم است که بانک‌های خصوصی هیچ انگیزه‌ای برای اعطای تسهیلات ساخت و ساز در بافت فرسوده نشان نمی‌دهند و تنها راه این است که سهمیه اعطای تسهیلات تغییر کند.

 دکتر ایزدی خاطر نشان کرد: پس بانک مرکزی باید این سهمیه 60 درصد اعطای تسهیلات را به بانک مسکن که یک بانک تخصصی است تعمیم دهد چرا که این اقدام نه مصوبه شورای پول و اعتبار و نه مجوز دولت را می‌خواهد بلکه تنها با موافقت بانک مرکزی امکان پذیر است.