شهرساز برجسته کشور مدیریت شهری خودرو محور را بزرگترین مشکل فعلی حوزه شهرسازی در کشور اعلام کرد و گفت: قطعا اندیشه ایرانشهری بهترین راهکار برونرفت از این مشکلات خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی دکتر مظفر صرافی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی درخصوص چالشها و مشکلات فعلی حوزه شهرسازی در کشور بیان کرد: ما در حال حاضر با مشکلاتی در شهرهایمان مواجه هستیم که همه ناشی از به کار بردن همان راهحلهایی است که برای برطرف کردنشان به کار بردیم. ما برای رفع چالشها و افزایش کیفیت زندگی شهری اقداماتی را انجام دادیم که نه تنها مشکلات را تشدید بلکه هدفهای اولیه را نیز به ضد خود تبدیل کرد.
دکتر صرافی در ادامه شهرسازی و مدیریت شهری خودرو محور را یکی از بزرگترین مشکلات این حوزه در حال حاضر دانست و گفت: درگذشته تصور میکردیم که جابهجایی مردم به وسیله خودرو بهتر است به همین دلیل در شبکههای شهری شرایطی را فراهم کردیم تا خودرو بتواند راحتتر حرکت کند ولی جالب این است که وقتی به این اتفاق به صورت تجمیعی و در طی زمان نگاه میکنیم، میبینیم که به ضد خود بدل شده و جلوی جابهجایی را نیز گرفته است.
وی در این خصوص افزود: وقتی شما یک بزرگراه را دوطبقه میکنید، معتقدید که فضای بیشتری را برای رفتوآمد خودرو ایجاد کردهاید ولی واقعیت این است که با افزایش خیابان، ماشین نیز زیاد شده و در حقیقت این مسئله مشکلی را حل نکرده است.
شهرساز برجسته کشور در ادامه تغییر در الگو، وسیله، تعداد و طول سفر را راهحلهای مناسب برای رفع این مشکل اعلام کرد و گفت: با افزایش خودرو و خیابان آلودگی هوا نیز افزایش یافته و کیفیت زندگی کاهش مییابد و در نتیجه وظیفه ما در مقابل جامعه جهانی به خطر خواهد افتاد.
دکتر صرافی در اشاره به مفهوم حقیقی ایرانشهر و کمک بزرگ این ایده در رفع مشکلات فعلی بیان کرد: ما باید در ریشههای تمدن و فرهنگ خود جستجو کرده و بیابیم که اقوام گذشته ما با وجود عبور قبایل وحشی و غارتگر از کشور چگونه موفق به حفظ فرهنگ و سنت خود شدهاند. یافتن این راز برای ماندگاری، بقا و احیای سنتهای پیشینیان همان مفهوم حقیقی ایرانشهر خواهد بود.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود ضوابط بسیار ولی همچنان شاهد این همه بیانضباطی و بینظمی در سطح شهرها هستیم گفت: ما در شهرهایمان هویت نداریم، ما روح اتفاقاتی را که شهر را ایرانی اسلامی میکرده است از آن گرفتهایم. در قوانین و مقررات امروز به جای توجه به کیفیت زندگی و ایجاد هویت برای شهروندان به مسائل فیزیکی و ظاهر ساختمانها توجه شده است.
این شهرساز برجسته با تأکید بر این که در طرحها و قوانین امروز به محتوی زندگی شهری توجه نشده و تنها سیمای آن مورد اهمیت قرار میگیرد گفت: مشکل ما آن است که طرحهای شهری ما کالبد را تنظیم کرده و به کاربر و محتوا نمیپردازند.