ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

 

گردهمایی تخصصی کارگروه منطقه‌ای بهسازی مناطق نابسامان شهری آسیا و اقیانوسیه با هدف ترویج و گسترش رویکردهای  اجتماعی – اقتصادی باززنده سازی سکونتگاه‌های نابسامان و غیررسمی و بافت‌های فرسوده هشتم تا دهم آذر در تهران برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از  پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، سومین نشست تخصصی کارگروه منطقه‌ای بهسازی مناطق نابسامان شهری آسیا و اقیانوسیه (RSUWG)  هشتم تا دهم آذر در تهران برگزار می‌شود. این نشست یکی از کارگروه‌های تخصصی است که کشورهای عضو اجلاس وزرای مسکن و شهرسازی منطقه آسیا و اقیانوسیه برگزار می‌کنند.

به موجب برنامه اجرایی سئول که در پنجمین اجلاس وزرای مسکن و شهرسازی منطقه آسیا و اقیانوسیه تصویب می‌شود کشورهای عضو باید طی نشست کارگروه تخصصی بهسازی مناطق نابسامان شهری که در آذرماه سال جاری در ایران برپا می‌شود به تبادل اطلاعات و تجربیات خود در این زمینه بپردازند.

با توجه به برنامه اجرایی سئول چهار مضمون جانبی در این نشست به بحث گذاشته می‌شود که عبارتند از بهترین نمونه‌های عملکردی، شاخص‌های شناسایی بهسازی مناطق نابسامان شهری، شاخص‌های بهسازی مناطق نابسامان شهری و کمیته علمی مجازی.

در سومین نشست تخصصی کارگروه منطقه‌ای بهسازی مناطق نابسامان شهری آسیا و اقیانوسیه، شیوه‌های بهسازی این مناطق و راهکارهای ایجاد پل میان خط مشی و اجرا (سیاست‌ها و اجرای آن‌ها) در مورد بررسی قرار می‌گیرد.

در سومین نشست تخصصی کارگروه منطقه‌ای بهسازی مناطق نابسامان شهری هشت هدف اصلی در نظر گرفته شده است که عبارتند از: 

۱. ترویج و گسترش رویکردهای اجتماعی – اقتصادی باززنده سازی سکونتگاه‌های نابسامان و غیررسمی و بافت‌های فرسوده؛

۲. بهره‌گیری از نقش پروژه‌های محرک توسعه برای ایجاد توسعه و غنای فضای شهری در منطقه آسیا و اقیانوسیه؛

۳. تشریح و تفسیر توصیه‌هایی در راستای سیاست‌های توسعه‌دهنده برای ترویج و گسترش فرصت‌های برای در سکونتگاه‌های غیررسمی و نابسامان و ایجاد شهرهای فراگیر و همه شمول و فارغ از تبعیض در مناطق آسیا و اقیانوسیه؛

۴. یافتن راهکارهای ممکن و قابل اجرا برای حذف شکاف و فاصله بین خط مشی و اجرا (سیاست‌ها و اجرای آن‌ها) در زمینه باززنده‌سازی شهری از طریق بررسی بهترین نمونه‌های عملکردی و درس‌ها و تجربیاتی که از منطقه آسیا – اقیانوسیه فرا گرفته شده است؛

۵. مشارکت در اجرای برنامه اجرایی سئول در راستای بیانیه‌ها و برنامه‌های اجرایی APMCHUD به ویژه برنامه کارگروه ۲ برای بهسازی سکونتگاه‌های غیررسمی و نابسامان و ایجاد فرصت‌های برابر برای ساکنان این سکونتگاه‌ها؛

۶. تبادل اطلاعات در زمینه شناسایی و بهسازی سکونتگاه‌های غیررسمی و نابسامان؛

۷. بررسی راه‌ها و شیوه‌های موثر تبدل اطلاعات از طریق کمیته علمی مجازی؛

۸. توجه به نتایج نشست سازمان ملل متحد در مورد تصویب دستور کار توسعه پس از ۲۰۱۵ برای تشریح توصیه‌هایی در زمینه دستور کار شهری جدید در کنفرانس مسکن و توسعه پایدار شهری ملل متحد (هبیتات ۳).

نخستین اجلاس وزرای مسکن و توسعه شهری آسیا و اقیانوسیه در سال ۲۰۰۶ میلادی در شهر دهلی‌نو کشور هند برگزار شد و برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گرفت تا دبیرخانه یکی از کشورهای عضو هر دو سال یکبار عهده‌دار برپایی این گردهمایی شود. در این دو سال هم کشورهایی که اعضای هیئت رئیسه این برنامه هستند موظفند برای بررسی میزان پیشرفت برنامه‌های مشترکی که درباره آن‌ها تصمیم‌گیری شده است دور هم جمع شوند.