ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

 

 

مديرشهرسازي و معماري اداره کل راه و شهرسازی هرمزگان گفت: بافت تاریخی و قدیمی شهرهای کشورکه در اغلب موارد هسته اولیه و اصلی آن شهرها را تشکیل می دهد از یک طرف جزء میراث فرهنگی و تاریخی آن شهرها محسوب شده و حفظ ، بهسازی کالبدی و توانمندسازی عملکردی آنها اجتناب ناپذیر می باشد و از طرف دیگر اغلب این بافت ها با گذشت زمان و عدم توجه و نگهداری مناسب، دچار فرسودگی و اضمحلال کالبدی و عملکردی می گردند.

 به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری  ایران به نقل از روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان هرمزگان  دکتر ابراهیم رستم گوراني  مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان هرمزگان در جلسه ستاد بازآفرینی شهری بندرعباس گفت  : بسياري از شهرهاي ما داراي بافت فرسوده و همچنين سكونتگاههاي غيررسمي هستند. عدم توجه به اين بافت ها علاوه بر مشكلات كالبدي مي تواند زمينه ساز مشكلات اجتماعي، فرهنگي و امنيتي گردد.

وی بیان داشت: درحال حاضر 8 شهر در استان هرمزگان داراي بافت هاي فرسوده هستند كه محدوده هاي آنها مصوب شده است.بعضي از اين شهرها از جمله بندرعباس، ميناب و حاجي آباد داراي طرح هاي مصوب هستند. اما به دليل مسائل و مشكلاتي زمينه اجرايي اين طرح ها فراهم نشده است. ورود مفهوم بازآفريني در راستاي رفع مشكلات و معضلات اين محلات ميتواند زمينه اجرايي اين طرح ها را با حمايت جامعه محلي فراهم نمايد.

دکتر گوراني اضافه كرد: تجربه نشان داده مداخله در بافت هاي فرسوده بدون مشاركت ساكنان امري محال به نظر مي رسد. در اين راستا توجه به نيازها، خواسته ها و همكاري و همراهي ساكنان از اهميت زيادي برخوردار است.

مديرشهرسازي و معماري اداره کل راه و شهرسازی هرمزگان ادامه داد، امروزه ساكنان به اين نتيجه رسيده اند كه وجود خدمات جهت گذران زندگي در اين محلات از اولويت هاي اساسي است. خدماتي مانند بهداشت، آموزش، خدمات فرهنگي، مذهبي، ورزشي و پارك ها و فضاي سبزميتواند در راستاي تكامل برنامه ها و طرح هايي كه جهت اين بافتها انجام شده و با مشاركت ساكنان شهرهاي استان وارد عمل شده در حاليكه به فرموده رهبر معظم انقلاب، با عنوان اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل نامگذاري شده، بتوانيم در دولت پرتلاش تدبير و اميد، رويكردهايی از جمله ایجاد محور اصلی در محلات، رویکرد مشارکت جویانه، اولویت بخشی به ایمن سازی محلات، اصالت بخشی و هویت بخشی به محلات، مكانيابي خدمات مورد نياز محلات در راستاي توسعه پايدار محله اي، اين بافت ها عملياتي کرد.

دکتر گوراني همچنين درخصوص شهر بندرعباس عنوان داشت: بندرعباس با مساحت 7113 هكتار داراي 1372 هكتار بافت فرسوده، 53 هكتار بافت تاريخي و 1700 هكتار سكونتگاه غيررسمي مي باشد. لذا با توجه به اينكه 43 درصد كل شهر بندرعباس را محدوده بافت فرسوده و سكونتگاههاي غيررسمي تشكيل ميدهد، اهميت توجه به بحث بازآفريني در بهسازي و نوسازي بافت شهر بندرعباس پرواضح است.

به گفته وی، در اين راستا مديريت شهري بندرعباس اقدامات قابل توجهي همچون بازآفريني سيماي شهري بازار قديم بندرعباس، پياده راه سازي خيابان حافظ، طرح بهسازي و ساماندهي محدوده ساحلي (بوستان ولايت تا بوستان ورزش)، طرح بهسازي راه گه ايسيني، محور دلگشا (كه جزئي از بافت تاريخي مصوب بندرعباس مي باشد) و ... را آغاز نموده است.

دکتر گورانی گفت: رويكرد بازآفريني شهري در شهرهاي استان كه توجه ويژه اي به بهسازي و نوسازي با رويكرد مشاركت جويانه نه تنها در كالبد كه در وضعيت اجتماعي و اقتصاد را مدنظر دارد. توجه به اين مفهوم ميتواند تحولات زيادي را در اين حوزه فراروي مديريت شهري شهرهاي استان قراردهد. لازمه اين كار توجه به اصل مشاركت شهروندان و نيازهاي آنها در اين بافت هاست.

وی افزود: از ديگر اقدامات صورت گرفته و در دست تهيه ميتوان به دفتر نوسازي محله و تسهيلگري در محلات چاهستانيها، تپه الله اكبر و محله بهشت زهرا، فرهنگسراي محلات (سراي محله تپه الله اكبر) و برگزاري همايشات از جمله همايش نقش و عملكرد دفاتر تسهيلگري در نوسازي محله توسط شهرداري بندرعباس اشاره كرد.