به دنبال تغییر رویکرد و سیاست های مواجهه شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در دولت یازدهم با محدوده ها و محلات ناکارآمد شهری، دفتر راهبری و هدایت طرح ها، با هدفِ همراستاسازی طرح ها و برنامه-های خود با این رویکرد جدید، در سال 1393، اقدام به تدوین شیوه نامه شناسایی محدوده ها و محلات ناکارآمد شهری و تدوین برنامه های توسعه آنها در چارچوب مفهومی بازآفرینی شهری نمود.
مهندس محمد مهدی نوروزیان، مدیر کل دفتر راهبری و هدایت طرحها شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در این راستا گفت: "بر اساس شیوه نامه جدید، در سال 1394، مطالعات بازآفريني پايدار محدوده ها و محلات ناكارآمد شهري در 21 شهر به صورت پایلوت، طي دو مرحله آغاز شد؛ مرحله اولِ این مطالعات در چارچوب مطالعات شهرنگر و تعیین شاخص های موثر ناکارآمدی، با شناسایی مجموعاً 237 محله در سه گونه بافت تاریخی، اسکان غیررسمی و بافت ناکارآمد میانی در 13 شهر، در ستادهای استانی به تصویب رسید. مطالعات مرحله دوم که در مقیاس محله و با تقویت نقش نهادهای محلی و مدنی در عرصه تصمیم سازی و ظرفیت سازی در نهادهای دولتی و مدیریت شهری در عرصه تصمیم گیری، تدوین و اجرای برنامه های ارتقاء کیفیت زندگی و محیطی را مبتنی بر رویکرد اجتماع محور، هدف قرار می دهد، در شهر بیرجند به صورت پیشگام، با تأسیس و راه اندازی نهاد بازآفرینی شهر بیرجند از نیمه سال 94 آغاز شد."
در همین راستا کارشناسان دفتر راهبری و هدایت طرح ها از اقدامات و فعالیت های نهاد بازآفرینی شهر بیرجند بازدید نمودند
دراین بازدید خانم مهندس ملک معاون دفتر راهبری و هدایت طرح های شرکت عمران و بهسازی شهری ایران ضمن آگاهی از مسائل، مشکلات و چالش های موجود نهاد بازآفرینی شهر بیرجند ارشادات و راهنمایی لازم در خصوص اهداف ، رویکردها و سیاست های شرکت عمران و بهسازی شهری ایران ازراه اندازی این نهاد بیان نمودند
در ادامه ، مدیر دفتر نهاد بازآفرینی شهر بیرجند و فعالان محلی ، ضمن ارائه گزارشی از اقدامات و فعالیت های انجام شده در راستای بازآفرینی محله هفده شهریور ، مسائل و موانع موجود و پیش رو ادامه فعالیت این نهاد را مطرح نمودند که رهنمودهایی لازم توسط کارشناسان دفتر هدایت و راهبری طرح های شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در خصوص اقدامات و برنامه¬ها بر اساس نقشه راه و در چارچوب تدوین سند مشارکتی بازآفرینی محله ارائه گردید .
کارشناسان دفتر هدایت و راهبری طرح های شرکت تاکید داشتند؛ باید از انجام اقدامات پراکنده پرهیز شود. و تدوین و اجرای سند بازآفرینی محله هدف بازآفرینی محلات هدف با رویکرد تسهیلگری و توسعه انواع روش های مشارکت و جلب مشارکت حداکثری کنشگران و ذیمدخلان ؛ انجام گیرد .
گفتنی است کارشناسان دفتر هدایت و راهبری طرح های شرکت بهمراه مدیر اداره عمران و بهسازی اداره کل راه و شهر سازی استان خراسان جنوبی و مدیر دفتر نهاد بازآفرینی شهر بیرجند از اقدامات و فعالیت های انجام شده در محلات ته ده، محور 30 متری در حال بازگشایی در محله فرزان، محله 17 شهریور، محله چهار درختی و بازار و محورهای هفت منبران و بهارستان، بازدید نمودند .
در این بازدید، همچنین کارشناسان دفتر راهبری و هدایت طرح ها، در جلساتی جداگانه با مدیر کل اداره راه و شهرسازی استان خراسان جنوبی و مدیر اداره بافت، در خصوص اولویت های برنامه سال 95 استان، مذاکره نمودند.
در پایان، مهندس نوروزیان مدیر کل دفتر هدایت و راهبری طرح های شرکت عمران و بهسازی شهری ایران برا ساس بازدید های انجام شده «مهم ترین اقدامات و فعالیت های شده توسط دنهاد بازآفرینی شهر بیرجند را به شرح زیر اعلام کرد .
- شناسایی معتمدین و افراد تأثیرگذار محلی و فعالسازی آنها در چارچوب فعالیت های نهاد بازآفرینی
- مذاکره با دستگاه های دولتی و جلب حمایت آنها در راستای اهداف نهاد بازآفرینی
- اقدام در جهت کاهش موانع سرمایه گذاری و رفع موانع نوسازی با تدوین و تصویب بسته تشویقی نوسازی در ستاد بازآفرینی شهری شهرستان بیرجند
- فعالسازی ظرفیت نهادهای عمومی و دولتی مانند سازمان هلال احمر و سازمان فنی و حرفه ای در راستای برنامه¬های آموزشی و ترویج در محله 17 شهریور
- فعالسازی ظرفیت های نیروهای تأثیرگذار و فعال محلی در راستای ایجاد کسب و کار و کارآفرینی
- آماده سازی و تجهیز زمین ورزشی برای کودکان
- مذاکره در خصوص تجهیز و آماده¬سازی زمین ورزشی جوانان و فضای سبز محله
- برگزاری گردهمایی کودکان و مادران در چارچوب نقاشی گروهی»