به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از خبرگزاری مهر دکتر محمد علی نجفی، با اشاره به این که در تهران که نزدیک گسل است مقاومت در برابر ۷ ریشتر حداقل است گفت: بافتهای فرسوده مشخص است که مقاومت لازم در برابر زلزله را ندارد به همین جهت ، نوسازی این مناطق شروع شده است.
دکتر نجفی افزود : رئیسجمهور روی نوسازی بافتهای فرسوده خیلی حساس بودند و وقتی من مسئولیت شهرداری تهران را بر عهده گرفتنم از من خواستند برای بافتهای فرسوده کاری کنیم. ما دو جلسه خدمت ایشان داشتیم. حدود دو هفته پیش نیز جلسه دوم خدمت ایشان تشکیل شد. ما طرحی را با همکاری وزارت مسکن و شهرسازی برای بافتهای فرسوده تهیه کرده بودیم و ایشان نیز این طرح را تایید کردند. از این رو خیلی خوشبین هستم در سالهای آینده یک تحولی در حوزه بافت فرسوده در شهر تهران اتفاق بیفتد.
به گفته وی رئیس ستاد مدیریت بحران شهر تهران بر عهده شهردار تهران است. ما از نظر برنامهای آمادگی داریم و از نظر تخلیه محلاتی که ممکن است خسارتهای بیشتری ببیند آماده هستیم. برای هر محله تهران برنامه داریم البته هنوز برای آموزش مردم محله شروع نکردیم تا تخلیه محله به چه صورت باشد.
شهردار تهران گفت : در ۱۰ پارک جنگلی اماکنی برای اسکان آماده کردیم حداقل ۶۰۰ هزار نفر را میتوانیم به راحتی اسکان دهیم. ۵۰ هزار بسته کمکهای اولیه و کمکهای امدادی برای نجات آماده کردیم در زمان بروز بحران به سرعت توزیع کنیم.
دکتر نجفی افزود : حدود ۱۱۰ پایگاه بحران داریم و سولههایی که عدهای هم ایراد میگیرند چرا استفادههای غیر مرتبط میشود. ما آنها را پس می گیریم یکی هم دست صدا و سیما بود پس گرفتیم چرا که مدیریت بحران را باید جدی بگیریم.
وی با بیان این که باید تجهیزات را افزایش دهیم. سال آینده بودجه مربوط به تجهیزات مرتبط با بحران خصوصا زلزله را افزایش خواهیم دادگفت: ما برای هزار مدرسه تهران شناسنامه بحران تهیه کردیم بقیه را هم این کار را میکنیم. با وزیر هم صحبت کردیم از این به بعد کمکهای شهرداری به مدارس به شرطی است که آموزش های مرتبط با شهر و شهروندی و مدیریت بحران جدی گرفته شود. در دبیرستانها حداقل ۱۰ ساعت وقت را در اختیار کارشناسان شهرداری قرار دهند که این موارد را آموزش دهند. خیلی مهم است بچه ها این موارد را آموزش ببینند و این موارد را به خانواه ها منتقل کنند.