نشست بررسی ضرورت های تدوین سند بازآفرینی شهری پایدار استان کرمانشاه برگزار شد
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران به نقل از اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل راه و شهر سازی استان کرمانشاه دراین جلسه که با حضور خانم دکتر عرفانیان مديرکل دفتر مطالعات کاربردي و امور ترويجي و مهندس مصطفایی مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفزینی شهری پایدار شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران ، مهندس بهادری مدیرکل محترم راه وشهرسازی استان مدیرکل محترم میراث فرهنگی استان فرماندار محترم کرمانشاه شهرداران مناطق کرمانشاه و شهرهای تابعه و سایر مدیران شهری اساتید دانشگاهیان و صاحب نظران برگزار شد ؛ خانم عرفانیان مدیرکل دفتر مطالعات کابردی و امور ترویجی شرکت عمران و بهسازی شهری ایران ضمن توضیح سند ملی محورهایی همچون فقر شهری شامل فقر درآمدی فقر بهداشتی و خدمات روبنایی و زیربنایی را تشریح نمودند و در فرازی بسیار مهم اظهار داشتند ما در بحث تاب آوری شهری به مقاوم سازی ساختمان ها پرداخته ایم درحالیکه تجارب حوادث اخیر در کشور نشان داده که اساسا شهرهای ما دارای تاب آوری بسیار پایینی هستند
در ادامه مهندس مصطفايي به تشريح ساختار ستاد ملي و ستادهاي استاني پرداخته و بر لزوم تشكيل منظم ستادهاي شهرستاني به رياست فرماندار شهرستان و دبيري شهرداري بدليل نگاه عملياتي و اجرايي آنها، تاكيد نموده ايشان افزودند اين ستادها داراي ظرفيت بسيار بالايي جهت تعيين نقش دستگاه ها در راستاي پيشبرد اهداف بازآفريني مي باشند. اصلاح ساختار اداري و تغيير رويكرد دستگاه ها از پروژه محوري به برنامه محوري بويژه درحوزه بازآفريني شهري پايدار از ديدگاه ايشان ضروري عنوان شده و بر نقش مهم و ويژه نهادهاي محلي در اجراي برنامه باز آفريني اشاره گرديد.
سپس رنجبر فرماندار محترم كرمانشاه با تشريح تجارب موفق آن فرمانداري در محلاتي از شهر كرمانشاه، بعنوان پايلوت كه با كمك شوراي تامين استان و تقسيم وظيفه بين دستگاه ها انجام گرفته به ضرورت تدوين قوانين و ضوابط محكم با يك سيستم منسجم اجرايي تاكيد كردند. ايشان همچنين استمرار در كار را شرط لازم براي موفقيت در حوزه اجراي برنامه هاي توانمندسازي دانستند.
مهندس بهادری مدیر کل راه و شهرسازی استان با اشاره به لزوم دستيابي به عدالت اجتماعي و كرامت انساني در سند چشم انداز جمهوري اسلامي ايران در افق 1404 به آمار بالاي ساكنين در بافت هاي فرسوده و ناكارآمد شهري كه از اين حقوق اساسي محروم گرديده اند اشاره نموده و علت آن ناكارآمدي برنامه ريزي هاي شهري گذشته عنوان گرديد. لذا هزينه هاي هنگفتي براي بازآفريني آنها به ما تحميل گرديده است. براين اساس چنانچه هم اكنون نيز اقدام عاجل صورت نگيرد در آينده مي بايستي هزينه هاي چند برابري اقتصادي و اجتماعي را متحمل گرديم.
همچنين به وضعيت غيرقابل توجيه در سه شهر اسلام آباد غرب، جوانرود و صحنه اشاره كه بالغ بر نيم جمعيت آنها در بافت هاي ناكارآمد سكونت دارند كه به نوعي در وضعيت بحران قرار گرفته اند. سپس با جمع بندي مطالب ارائه شده، وجه مشترك تمامي ديدگاه ها، لزوم برنامه ريزي منسجم با تقسيم وظايف دستگاه ها و اصل اساسي مشاركت مردم و ساكنين در فرآيند بازآفريني عنوان گرديد. همچنين تعيين شهر كرمانشاه بعنوان يكي از شهرهاي پايلوت كشور جهت تهيه طرح بازآفريني فرصت خوبي فراروي مديران شهري استان عنوان شده و در اين راستا اداره كل راه و شهرسازي استان كار را به شكل اساسي آغاز و پيگيري خواهد نمود و از تمامي انديشمندان، مديران و صاحب نظران خواسته شد تا با ارائه ديدگاه ها و راهكار اين اداره كل را در تهيه سند، برنامه ريزي و بازآفريني شهرهاي استان ياري نمايند. در خاتمه اظهار اميدواري شد در آينده اي نزديك ستاد استاني بازآفريني به رياست استاندار محترم و با حضور آ دكتر ايزدي معاون وزير و مديرعامل شركت عمران و بهسازي شهري ايران تشكيل گردد.