عضو کمیسیون عمران مجلس، حذف موضوع بافتهای فرسوده از برنامه ششم توسعه را مغایر با اهداف برنامه چشم انداز توسعه خواند و گفت: علاوه بر ضرورت توجه ویژه به نوسازی بافتهای فرسوده باید مسئولیت این موضوع دربرنامه ششم به متولی واحدی سپرده شود.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل خبرگزاری خانه ملت ، علینعمت چهاردولی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با تاکید بر ضرورت توجه به بافتهای فرسوده در برنامه ششم توسعه، گفت: بافتهای فرسوده یکی از اساسیترین محورهای فعالیت بخش عمرانی در سراسر کشور است که باید به صورت جدی به آن پرداخته شود.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، بر اهمیت پرداخت به موضوع بافتهای فرسوده تاکید کرد وگفت: با توجه به اینکه در صورت وقوع بلایای طبیعی مانند زلزله، سیل و ... بافتهای فرسوده در معرض بیشترین آسیب و تحمیل هزینه های اقتصادی و انسانی هستند بهتر است علاج حادثه را قبل از وقوع کرد و به موضوع بهسازی و بازسازی بافتهای فرسوده بیشتر اهمیت داد.
وی با اشاره به زلزله آذربایجان شرقی، یادآور شد: متاسفانه مسئولان به خاطر بیتوجهی نسبت به بافتهای فرسوده مجبور شدند چندین برابر هزینه کنند در حالی که اگر از قبل به فکر مقاوم سازی بودند هزینههای کمتری متحمل میشدند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران در مجلس نهم، حذف موضوع بافت های فرسوده را از برنامه ششم توسعه مغایر با اهداف برنامه چشم انداز توسعه خواند و تصریح کرد: بهتر است کمیسیون های عمران، تلفیق، شوراها و اجتماعی مجلس در فصل بودجه ریزی توجه جدی به موضوع بافت های فرسوده داشته باشند.
ضرورت تامین اعتبارات لازم برای بهسازی و بازسازی بافت های فرسوده در برنامه ششم توسعه
وی بر ضرورت تامین اعتبارات لازم برای بهسازی و بازسازی بافت های فرسوده در برنامه ششم توسعه تاکید کرد و افزود: هر چقدر برای بافت های فرسوده هزینه کنیم سود کردهایم لذا با تامین اعتبارات برای بازسازی بافتهای فرسوده، آنها را در برابر بلایای طبیعی مقاوم سازی میکنیم.
چهاردولی با تاکید بر اینکه تامین اعتبارات پروژههای عمرانی درآمد اقتصادی کشور را افزایش میدهد، گفت: توجه به پروژههای عمرانی منجر به بهبود وضعیت اشتغال و پویایی کشور می شود.
این نماینده مردم در مجلس نهم توجه ویژه به زیباسازی مبلمان شهری را در کشور ضروری خواند و افزود: در حالی که کشورهای دنیا به سمت صنعتی سازی ساختمانها و زیباسازی مبلمان شهری میروند ولی متاسفانه کشور ما در این خصوص عملکرد مثبتی نداشته و حتی هیچ ردیف بودجه ای را برای موضوع بافت های فرسوده در برنامه ششم توسعه لحاظ نمی کنند.
ضرورت اختصاص منابع بیشتر به پروژه های عمرانی
عضو کمیسیون عمران مجلس نهم، بر ضرورت اختصاص منابع بیشتر به پروژههای عمرانی تاکید کرد و گفت: متاسفانه اکثر منابع صرف هزینههای جاری کشور شده و به پروژههای عمرانی بیتوجهی میشود در حالی که برای اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی باید هزینههای جاری را کاهش و بودجه عمرانی را افزایش داده و به سمت تولید و صنعت پیش برویم.
نماینده مردم ملایر در مجلس نهم، نبود متولی مشخص و واحد را عامل اجرایی نشدن مصوبات در زمینه بافتهای فرسوده دانست و گفت: از آنجا که نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده وظیفه مشترک شهرداری ها و وزارت راه و شهرسازی است لذا به راحتی از زیر بار وظایف شانه خالی می کنند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، بر ضرورت تعیین متولی واحد و مشخص برای بهسازی و بازسازی بافت های فرسوده در برنامه ششم توسعه تاکید کرد و افزود: متاسفانه به خاطر نبود مدیریت جامع شهری در کشور هیچ گونه هماهنگی در زمینه بافتهای فرسوده بین متولیان وجود ندارد در حالی که تعیین متولی واحد منجر به مقاوم سازی، زیباسازی مبلمان شهری و کاهش هزینهها میشود.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت؛ احمد حکیمی پور نایب رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران در گفت و گویی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه موضوع بافتهای فرسوده حذف شده، گفت: این در تناقض با رویکرد اهداف برنامه چشم انداز توسعه کشور است.
وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه برای موضوع بافتهای فرسوده ردیف بودجه مشخصی در نظر گرفته نشده است و این جای تعجب دارد زیرا طبق سند چشم انداز توسعه قرار بر این است که هر سال ده درصد بازسازی و بهسازی بافتهای فرسوده در کل کشور صورت گیرد که البته عملا در طول دو برنامه قبلی شاهد آن بودیم که در مجموعه ده سال گذشته کمتر از 10 درصد یعنی حدود 7 درصد بازسازی در کل کشور صورت گرفته است./