ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

مسئول دفتر عمران و بهسازی شهری خراسان‌رضوی از ارائه گزارش بافت ناکارآمد شهری مشهد در جلسه دوم ستاد ملی بازآفرینی پایدار محدوده‌ها و محلات هدف که 13مردادماه به میزبانی وزارت راه و شهرسازی برگزار می‌شود، خبر می‌دهد.

 به گزارش روابط عمومی  شرکت مادر تخصصی  عمران و بهسازی شهری ایران  مهندس محمدعلی منصوری در گفتگو با شهرآرا می‌گوید: در این جلسه که با محوریت بررسی عملکرد استان خراسان‌رضوی برگزار می‌شود، وضعیت سی شهر دارای بافت فرسوده مصوب و چهار شهر دارای سکونتگاه‌‌های غیررسمی‌تشریح خواهد شد تا مسئله اعتبارات برای اجرای طرح‌های پیشنهادی و مصوب، مورد بحث و بررسی قرار گیرد و در اولویت آن‌ها، موضوع سازمان اجرایی حاشیه شهر مشهد، مطرح خواهد بود.

 

* برنامه ششم و ردیف بودجه مستقلی برای حاشیه‌نشینی

مسئول دفتر عمران و بهسازی شهری خراسان‌‌رضوی درباره ساختار گزارشی که قرار است در جلسه مذکور ارائه شود، توضیح می‌دهد: اقدامات انجام‌شده در بخش‌های ستادی، اقدامات، تدوین ضوابط، دستورالعمل‌ها، پروژه‌هایی که تعریف شده‌اند و همچنین اعتبارات جذب‌شده در این گزارش اعلام خواهد شد. ضمن اینکه این جلسه موقعیت مناسبی خواهد بود تا بتوانیم تنگناها و مشکلات موجود در بافت‌های ناکارآمد این استان را نیز مطرح کنیم.

وی با اشاره به تاکید دولت برای سامان‌دهی حاشیه‌نشینی مشهد درباره اقدامات انجام‌شده در این حوزه به‌ویژه در سال گذشته عنوان می‌کند: قرار بود در‌راستای مصوبات این ستاد، اقداماتی به‌صورت فرابخشی انجام شود و ردیف بودجه مستقلی برای این کار در برنامه ششم دیده شود تا سامان‌دهی این مناطق ناکارآمد شهری تسهیل شود.

 مهندس منصوری خاطر‌نشان می‌کند: ازسوی دیگر قرار بود یک ردیف اعتباری شصت‌میلیارد‌تومانی برای سامان‌دهی سکونتگاه‌های غیررسمی‌ کلان‌شهرهای مذهبی شامل مشهد، شیراز و قم در نظر گرفته شود که با توجه به ضریب مساحت این سه شهر، باید چهل‌میلیارد تومان به‌عنوان سهمیه به مشهد تعلق می‌گرفت که هنوز ازسوی دکتر نوبخت، معاون رئیس‌جمهور ابلاغ نشده است.

وی پروژه اجرای کمربند فضای سبز مشهد را از دیگر پروژه‌های سامان‌دهی بافت‌های فرسوده و مناطق حاشیه‌ای این شهر دانسته و در‌خصوص آن توضیح می‌دهد: عملیات مربوط به این پروژه آغاز شده و ۱۰‌میلیارد تومان نیز از اعتبارات ملی برای اجرای آن خارج از وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شده است.

مسئول دفتر عمران و بهسازی شهری خراسان‌رضوی در ادامه گوشه‌چشمی‌ دارد به اعتبار پنجاه‌میلیارد‌تومانی که برای ارتقای وضعیت بهداشتی و درمانی سکونتگاه‌های غیر‌رسمی‌ مشهد مدنظر قرار گرفته و در این‌خصوص توضیح می‌دهد: البته مباحث فرهنگی و اجتماعی هم با هدف «آسیب‌زدایی» مدنظر ما مسئولان امر بوده است که در این راستا، تجهیز مساجد، کتابخانه‌ها، ورزشگاه‌ها و پاسگاه‌های نیروی انتظامی‌ و همچنین برنامه‌های آموزشی و ترویجی در مناطق هدف در‌حال انجام است.

وی در تشریح تصمیمات اخذ‌شده در اولین جلسه ستاد ملی بازآفرینی پایدار محدوده‌ها و محلات هدف، عنوان می‌کند: در این نشست که حدود دو هفته پیش برگزار شد، مباحث کلان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به حجم بالای بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری در استان‌های مختلف کشور، مقرر شد تا در جلسات بعدی، محور بحث بررسی عملکرد و مصوبات ستاد بازآفرینی استان‌ها باشد. البته دلیل مهم دیگری که به اولویت‌ گرفتن استان‌ها در این ستاد انجامید، اعتباربخشی به تصمیمات ستاد‌های بازآفرینی استان‌ها بود که منوط به تصویب در ستاد ملی است و به‌نوعی این تایید، شتاب بیشتری به امور مدیریتی و اجرایی می‌بخشید.

مهندس منصوری  خاطر‌نشان می‌کند: خراسان‌رضوی با توجه به تراکم بافت فرسوده آن حائز اهمیت بود، پس در نوبت اول ارائه گزارش قرار گرفت. همچنین تصمیم بر آن شد تا در شرح عملکردی که از این خطه در ستاد بازآفرینی ارائه می‌شود، به شهرهای مشهد و سبزوار اولویت داده شود.

مسئول دفتر عمران و بهسازی شهری خراسان‌رضوی ابراز امیدواری می‌کند: در پایان این جلسه مصوباتی سهم استانمان شود که به تامین منابع اعتباری طرح‌ها و برنامه‌ها بینجامد. البته در این جلسه اولویت ما پیگیری سهم مشهد از بودجه سامان‌دهی و توانمندسازی سکونتگاه‌های غیررسمی‌ شهرهای مذهبی است که با توجه به مساحت حاشیه و بافت ناکارآمد شهری مشهد، باید بیش از دو شهر دیگر رقم بخورد.