به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی ، مهندس توحید اخلاقی مدیر کل راه و شهرسازی استان آذربایجان شرقی به تشریح برنامهها و اقدامات این ادارهکل پرداخت .
مهندس اخلاقی درباره آخرین وضعیت سکونتگاههای غیررسمی استان آذربایجان شرقی گفت: مساحت سکونتگاههای غیررسمی استان که شناسایی شده ۳۵۶۴ هکتار است که هفت درصد از سکونتگاههای غیررسمی کشور را تشکیل میدهد.
وی اشاره به جمعیت ساکن در سکونتگاهای غیر رسمی کرد و گفت: در همان مکانهایی که این نوع اسکانها شناسایی شده جمعیتی بالغ بر ۵۰۹ هزار و۶۹۴ نفر زندگی میکنند که این آمار هشت درصد از جمعیت ساکنان سکونتگاهای غیر رسمی ایران را تشکیل میدهد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان آذربایجان شرقی ادامه داد: از آمار کل سکونتگاههای غیررسمی در استان، ۲۰۰۰ هکتار متعلق به تبریز است که در این مساحت ۴۰۰هزار نفر زندگی میکنند.
مهندس اخلاقی با بیان اینکه مساحت بافتهای فرسوده استان ۵۸۰۰ هکتار است، گفت: این میزان ۱۳ درصد از محدوده شهرستان های آذربایجان شرقی را تشکیل میدهد همچنین این آمار معادل هشت درصد کل بافتهای فرسوده کشور است و حدود یک میلیون نفر از جمعیت استان در سطح شهر ساکن هستند. ۲۵۲۲ هکتار مساحت بافتهای فرسوده موجود در تبریز واقع است که ۴۴ درصد از آمار کل بافتهای فرسوده استان را تشکیل میدهد که بعد از کلانشهر تهران رتبه دوم را در بافتهای فرسوده دارد و حدود نیم میلیون نفر در این بافت های فرسوده زندگی میکنند.
مهندس اخلاقی تاکید کرد: یکی از اولویتهای اصلی ما احیای بافت فرسوده خصوصا در مرکز استان است که در این راستا برنامههای مختلف خصوصا طرح اسکان پایا را برای محلههای هدف پیشبینی کردهایم و با کمک تسهیلات درنظر گرفته شده طرحهای مصوب نوسازی بافت فرسوده را درشهرهای مختلف درحال مطالعه و اجرا داریم. ازجمله در شهرهای مرند، سراب و اهر درحال تهیه برنامه بازآفرینی شهری و بهسازی بافت فرسوده هستیم. از ۵۸۰۰ هکتار بافت فرسوده شناسایی شده در آذربایجان شرقی ۲۵۰۰ هکتار در تبریز واقع شده است و ۱۸ محله درشهرهای استان به شرکت عمران و بهسازی شهری معرفی شده و در زمره ۲۷۰ محله هدفگذاری شده درسال جاری برای نوسازی بافت فرسوده هستند.
وی با بیان اینکه برنامههای جامعی در حوزه بازآفرینی پایدار شهری در بافتهای ناکارآمد شهری استان برای سال ۹۶ تدوین شده و درحال اجراست، عنوان کرد: در سال ۹۶ اداره عمران و بهسازی شهری علاوه بر ارائه تسهیلات بانکی جهت احداث مسکن در بافتهای ناکارآمد شهری، در حوزه برنامه بازآفرینی شهری ضمن تشکیل ستادهای بازآفرینی شهری پایدار استان و شهرستانها و کارگروههای تخصصی مربوطه و پیگیری پروژههای جاری، در راستای اجرائی کردن رویکرد محله محوری، برنامهریزی اهرمی و همافزایی منابع، تهیه برنامه اقدام مشترک با دستگاههای اجرایی عضو ستادهای بازآفرینی استانی و شهرستانها را در دستور کار دارد که در این راستا محلات اولویتدار شهرهای استان مشخص شده است و به منظور ساماندهی حاشیه شهرها و از محل اعتبارات ملی پروژههای احداث دبستان دخترانه محله علیآباد مرند، آسفالت معابر محله ملازینال تبریز، احداث مدرسه و بهسازی و آسفالت معابر محله انزاب مراغه، احداث مدرسه، ساماندهی حاشیه رودخانه و مسیل و ایجاد زمین بازی روباز در محله پاسگاه بناب، احداث مدرسه، بهسازی و آسفالت معابر، احداث و توسعه شبکه فاضلاب محله حاشیه شهرک ولیعصر میانه بهعنوان پروژههای شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران با اعتباری بالغ بر ۹۴ میلیارد ریال تعریف و مقدمات اجرائی آنها فراهم شده است.
وی اضافه کرد: اداره عمران و بهسازی شهری استان برای سال ۹۶ در حوزه مطالعات علاوه بر پیگیری اتمام مطالعات طرحهای ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی شهر اهر و پروژه ساماندهی پیرامون مسجد جامع هشترود، تهیه طرح مطالعات بازآفرینی شهری پایدار و مطالعات بافت تاریخی شهر تبریز را نیز در برنامه خود دارد.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی اجرایی کردن توافقنامه احیای مجموعه تاریخی صاحبآباد تبریز و همچنین پیگیری ادامه اقدامات اجرایی در خصوص تفاهمنامه ساماندهی و جابهجایی ۳۰۰۰ خانوار ساکن در سکونتگاههای غیررسمی لرزهخیز و پرخطر محدوده ۴۸ هکتاری ضلع جنوبی اتوبان پاسداران تبریز را جزو برنامههای شاخص اداره عمران و بهسازی شهری استان اعلام کرد.