مدیر عامل نوسازی استان تهران از اعطای تسهیلات قرض الحسنه ۵۰ میلیون تومانی برای نوسازی بافت های فرسوده در شهر تهران خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، عبادالله مهندس فتح اللهی مدیر عامل سازمان نوسازی شهرداری تهران در گفتگو با برنامه «تیتر امشب» با اعلام این خبر گفت: این تسهیلات به واحدهایی پرداخت می شود که زیربنای آنها بیش از 150 متر باشد و بافت هایی که کوچک تر از این متراژ را دارند باید تجمیع کنند.
وی با بیان اینکه هزینه ساخت هر متر مربع مسکن در تهران یک تا یک میلیون و 200 هزار تومان برآورد شده است افزود: در تهران 50 میلیون تومان تسهیلات نوسازی اماکن و 20 میلیون تومان بابت ودیعه مسکن به متقاضیان پرداخت خواهد شد.
فتح اللهی گفت: ستاد بازسازی بافت های فرسوده متشکل از 32 نهاد دولتی، بسته های مختلفی را در بعد انشعابات، عوارض، وام از سوی وزارت راه و شهرسازی را طراحی کرده تا شهروندانی که زیر 150 متر مسکن در بافت فرسوده دارند از طریق تجمیع آن بتوانند از یک وام قرض الحسنه بهره مند شوند. دولت و شهرداری هر کدام 9 درصد از این وام 20 درصد را تقبل می کنند و 2 درصد باقی مانده نیز به صورت یارانه از سوی ستاد در اختیار آنان قرار می گیرد.
این مسئول شهرداری تهران تصریح کرد: درحالی که 5 تا 7 درصد هزینه ساخت واحد های مسکونی شامل انشعابات می شود، شهرداری تهران همه عوارض ساخت و ساز را رایگان کرده است. اما برای کسانی که واحدهای تجاری می سازند 50 درصد هزینه پروانه، اخذ خواهد شد. هزینه های مربوط به صدور مجوز صفر خواهد بود. همه اعداد از اول خرداد ماه صفر خواهد بود. انشعابات آب و برق و گاز نیز رایگان می شود.
وی با اشاره به آمار نوسازی بافت های فرسوده در تهران و سایر شهرهای کشورمان گفت: در تهران 205 هزار پلاک در بافت فرسوده قرار دارند. در تهران 33 درصد نوسازی صورت گرفته است. ما نسبت به برنامه عقب ماندگی دارم. در کل کشور عقب ماندگی ما بیشتر است. این رقم در سایر استان ها 2 درصد است.
مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران افزود: این رقم در کل کشور 8 درصد و از برنامه چهارم و پنجم توسعه عقب تر است.
فتح الهی گفت: در تهران 147 محله بافت فرسوده هستند که شهروندان تهرانی می توانند باوارد کردن شماره پلاک منزل خود در سایت شهرداری تهران یا مراجعه به دفاتر خدمات نوسازی از فرسوده بودن یا نبودن واحد مسکونی خود مطلع شوند.
وی با بیان اینکه مناطق 12 و 15 تهران در اولویت نوسازی هستند افزود:در منطقه 12 ، 62 هزار بهسازی محیطی انجام شده است.
فتح الهی با بیان اینکه دولت پس از زلزله بم 5 میلیارد دلار برای جمیعت یکصد هزار نفری آن هزینه کرد گفت: باید پیش از حادثه با هزینه کردن مبلغی از هزینه های بسیار پس از حادثه جلوگیری شود.
مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران افزود: برای ایجاد زیرساخت های شهری صندوق بهسازی و نوسازی محلات با حمایت دولت و شهرداری ایجاد شده است.
دکتر مجید روستا عضو هیات مدیره شرکت عمران و بهسازی شهری در برنامه تیتر امشب شبکه خبر درباره نوسازی بافت های فرسوده با اشاره به سند ملی بازآفرینی و احیای شهرها افزود: 32 دستگاه و نهاد کشور عضو ستاد بازسازی و نوسازی بافت های فرسوده هستند و در دو سال گذشته 15 جلسه این ستاد برگزار شده است.
او گفت:براساس مصوبه دولت 14 ابزار برای تامین مالی سند بازسازی بافت های فرسوده پیش بینی شده است.
دکتر روستا افزود: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی برای سال 95 ، 150 هزار تسهیلات نوسازی ، مسکن تصویب کرده است.
عضو هیات مدیره شرکت عمران و بهسازی شهری گفت:بر اساس این مصوبه در کلان شهرها 50 میلیون تومان در شهرهای بالای 200 هزار نفر و مراکز استان ها 40 میلیون تومان و به بقیه مناطق 30 میلیون تومان تسهیلات بازسازی بافت های فرسوده اختصاص می یابد.
وی گفت: 40 درصد تسهیلات که شامل 60 هزار فقره در سال می شود، به واحدهایی که به صورت تجمیعی در این بافت ها ساخت و ساز انجام دهند اختصاص داده می شود. وی افزود: مقرر شد 320 میلیارد تومان را دولت در اختیار بانک ها قرار دهد تا مجدد به متقاضیان اعطا شود.
ایشان افزود: 10 درصد سود این تسهیلات سهم دولت و 12 درصد سهم متقاضیان خواهد بود که 25 درصد به انبوه سازان و توسعه گران، 20 درصد به تعاونی ها و 15 درصد نیز به خیران فعال و انجمن های نیکوکاری داده می شود.
دکترروستا گفت: مجموعا 150 هزار میلیارد تومان تسهیلات 45 میلیون تومانی برای نوسازی بافت های فرسوده در سایر شهرها به غیر از تهران در نظر گرفته شده است. صرفا مسئله بافت فرسوده نیست. این تسهیلات به هر سه بافت تاریخی، فرسوده و حاشیه ای پرداخت خواهد شد.
علیرضا دائمی معاون وزیر نیرو نیز در این برنامه گفت: این وزارتخانه به طور حتم با طرح نوسازی اماکن فرسوده همکاری می کند اما اینکه انشعابات این واحد ها رایگان ارائه دهیم امکان پذیر نیست.
وی گفت: البته برای ایجاد زیرساخت ها هزینه ای از اشخاص نمی گیریم و در این زمینه با شهرداری تهران تهاتر می کنیم.