جلسه هماهنگی ستاد بازآفرینی، بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و نارکارآمد شهری استان با حضور استاندار، معاون عمرانی استاندار، مدیر کل راه و شهرسازی ، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران بهسازی ایران و شهردار قزوین در سالن جلسات برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین، دکتر ایزدی معاون وزیر راه وشهرسازی در این جلسه با تاکید بر همراهی همه دستگاههای متولی و توافق بر یک برنامه اصولی در خصوص بازآفرینی شهر قززوین عنوان کرد: جلسات ستاد بازبینی به صورت مرتب تشکیل شده و در هر جلسه تحقق مصوبات قبلی مورد پیگیری و پایش قرار گیرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: اولویت کار در این حوزه تمرکز بر روی طرح های زود بازده و کوچک مقیاسی است که در مدت کوتاهی مردم تاثیر اجرای آن را در زندگی خود ببینند و در اجرای طرح های بزرگتر مشارکت کنند.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران بهسازی شهرسازی ایران با اشاره به حرکت های خوب انجام شده در قزوین و تهیه برنامه های مدون و مصوب بازآفرینی شهری اظهار کرد: مطالعات انجام شده برای زنده سازی محله دیمج و طرح های پیش بینی شده بسیار قابل توجه است و می تواند به عنوان یک الگوی مناسب در این حوزه در جلسات ستاد بازآفزینی سایر استانها نیز مطرح شود.
مرتضی روزبه استاندار قزوین با تاکید بر اهمیت موضوع بازآفرینی بافت های ناکارآمد شهری در این جلسه عنوان کرد: اولین گام برای ورود به این حوزه و هرگونه اقدامی، اعتماد سازی بین مردم است چرا که اگر مشارکت و حمایت اهالی بافت را نداشته باشیم توفیقی در کار نخواهیم داشت.
استاندار در این راستا افزود: طرح و برنامه ها طوری هدایت و اجرا شوند که علاوه بر لذت بخش بودن محلات و بافت های تاریخی برای گردشگران و علاقمندان، ساکنان و اهالی این مناطق از زندگی در محله خود احساس رضایت و آرامش داشته باشند.
روزبه با اشاره به چند موضوع خاص در شهر که ظرفیت و قابلیت نوسازی و بهسازی را دارند اظهار داشت: تصمیمات و برنامه ها باید کوتاه مدت بوده و در زمان کوتاهی نتیجه خود را نشان دهند، بنابراین باید از حرکت به سمت کارها و پروژه های بزرگ و نشدنی خودداری کرد.
مدیر کل راه و شهرسازی نیز در این جلسه با ارایه توضیحاتی در خصوص فعالیت ها و اقدامات انجام گرفته در این حوزه اظهار داشت: همه نیروها و ظرفیت ها باید بسیج شده و از انجام کارهای جزیره ای پرهیز شود.
مانی فر افزود: در این جلسات برنامه ای تدوین میشود، به تایید همه اعضا میرسد و بعد از آن همه نهادهای متولی بر اساس همان طرح و برنامه حرکت میکنند.
دبیر ستاد بازآفرینی بافت های ناکارآمد شهری گفت: مقرر گردید کمیته ای متشکل از معاون عمرانی استاندار، مدیر کل راه و شهرسازی، شهردار و مدیر کل میراث فرهنگی در زیر مجموعه ستاد بازآفرینی بافت های فرسوده و نارکارآمد شهری استان تشکیل شده و پیش از برگزاری جلسات اصلی ستاد، مسایل مختلف را مورد بررسی و توجه قرار داده و موارد را رفع نماید.
در پایان مانی فر با ارایه توضیحاتی در خصوص مطالعات و برنامه ریزی انجام شده بر روی طرح بازآفرینی محله دیمج افزود: به کار بردن این طرح در قزوین زمانی آغاز شده که این مبحث ها در سطح وزارت خانه نیز مطرح نبوده است ولی متاسفانه با توجه به جامع بودن و کاربردی بون طرح فرصت مناسبی برای اقدام فراهم نشده است.
مدیر کل راه و شهرسازی ابراز امیدواری کرد که با توجه به سیاست های وزارت خانه و حمایت های استانی بتوان سیاست های کلی در مورد بافت های هدف را تعیین کرده و پس از ارایه طرح و اجرای آن، برنامه های پایشی نیز بر روی آن صورت گیرد.