حضور مهندس سپهری مشاور مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران و همزمان با افتتاح دفتر بهسازی و احیای بافت تاریخی گرگان، از چند تن از شهروندان حامی و خیرین یاری گر در اجرای پروژه های بازآفرینی شهری در این بافت تجلیل شد.
در این مراسم که همزمان با نکوداشت هشتاد و چهارمین سالگرد ثبت ملی بافت تاریخی گرگان در روز بیست و پنجم شهریورماه سال جاری در خانه تاریخی کبیر در محله دوشنبه ای صورت گرفت، مهندس سپهری در سخنان کوتاهی خرسندی وافر خود از حضور در این تجلیل را ابراز نمود.
محمود اخوان مهدوی مؤسس انجمن مردم نهاد حامیان بافتهای تاریخی هم در سخنانی گفت: این تشکل فعالیتهایش را به طور کاملاً مجزا از دولت انجام میدهد. وی ضمن اشاره به رویه تعاملی انجمن در انتقادات از بخش دولتی و همکاری های مستمر برای بهبود موضوعات مربوطه گفت: در حال حاضر به واسطه حضور دفتر احیا و بهسازی بافت تاریخی گرگان برای این بافت کورسوی امیدی ایجاد شده است که امیدواریم به نتیجه برسد.
این پژوهشگر اسناد تاریخی ادامه داد: از زمانی که دفتر بهسازی کارش را آغاز کرده است زمان زیادی نمیگذرد. اما در همین مدت کوتاه، شهروندانی به ما اعتماد کردند و در کنار ما بودند.
وی برای نمونه به همکاری های بی شائبه حجت الاسلام غلامحسین سپهر استرابادی اشاره کرد و افزود: زمانی که ما به این موضوع فکر میکردیم که چطور ایشان را برای پیش بردن مرمت اصولی مسجد «ملا اسماعیل» متقاعد و یا توجیه کنیم، دیدیم ایشان خودشان بر این محورها تاکید دارند. این اتفاق در حالی بود که به ایشان پیشنهادهای زیادی برای گسترش مسجد مذکور به شیوه تخریب و نوسازی ارایه شده بود اما وی مرمت و حفظ اصالت این مسجد تاریخی را انتخاب کرد.
اخوان ادامه داد: حاج ابراهیم حزینی، یکی از شهروندان خیری که هم به واسطه امور خیریه در گرگان و هم تربیت فرزندانی مانند دکتر حزینی -که مایه افتخار ملی هستند- شناخته شده هستند، بخشی از هزینههای مرمت این مسجد را متقبل شدند. و ایشان هزینههای مرمت و بهسازی تکیه حزینیها در مرکز محله سبز مشهد در طرح بازآفرینی شهری آن محله را هم تقبل کردند.
اخوان همچنین ضمن تقدیر از حضور دکتر رزازی مدیر کل اسبق میراث فرهنگی گیلان در مراسم و بیان کوتاهی از خدمات ایشان در خطه گیلان، از زحمات مهندس سید محمد امینی مدیرکل اسبق میراث فرهنگی استان گلستان تشکر کرد و از وی به عنوان مدیری که بافت تاریخی گرگان به وی مدیون و اصولی ترین کارهای مرمتی در زمان مدیریت وی رخ داده است، یاد کرد.
در این مراسم لوح تقدیر مشترکی از سوی دفتر بهسازی و احیای بافت تاریخی گرگان به آقایان سپهر استرابادی، حزینی و امینی اهدا شد.
در این مراسم همچنین حسین کتولی کارگزار شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در بافت تاریخی گرگان گفت: ما در حوزه طراحی، در کارهای بهسازی و اجرا، تملک و نهاد سازی و بستر سازی فعالیتهایمان را دنبال خواهیم کرد. پیش از اقدام در حوزههای مختلف طرحهایی را تهیه کرده و خواهیم کرد که به جرات می گویم از بهترین مشاروان سطح کشور استفاده میکنیم.
وی بیان کرد: در کارهای بهسازی و اجرا که از تیرماه آغاز شده در دو حوزه خانههای تاریخی و محورهای تاریخی مانند محور مسجد جامع به سبزه مشهد، همچنین محور دربنو تا دوشنبه ای با اولویت مرکز محلات که از تکایای خانوادگی تشکیل شده است کارمان را ادامه خواهیم داد.
این عضو هیأت علمی دانشگاه و دانشجوی دکترای مرمت افزود: شرکت عمران و بهسازی شهری ایران به مدیریت دکتر ایزدی با رویکرد حفظ و حراست ابنیه تاریخی اقدام به تملک آنها کرده و آنها را مرمت و برای کاربری آماده میکند. در بخش آخر یعنی نهاد سازی و بستر سازی، باور داریم که بافت تاریخی یک موجود زنده است بنابراین برای تداوم حیات آن باید بستر سازی کرد. چرا که اگر مردم نخواهند هیچ کس نمیتواند با صرف سنگینترین هزینهها، اقدامی پایدار انجام دهد.
وی در پایان تاکیدکرد: اینجا یک نهاد اقتصادی نیست. من از تمام نهادهای مرتبط با بافت تاریخی میخواهم که تا جایی که میشود برای پیشبرد فعالیتهایشان برون سپاری کنند. امیدواریم بتوانیم روندی را که آغاز کردهایم ادامه دهیم.