ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

 

مدیركل راه و شهرسازی گلستان، تلفیق هویت و بن مایه‌های تاریخی و سنتی را با دستاوردهای نوین دانش بشری؛ مهمترین عامل در ایجاد و تداوم بازآفرینی شهری پایدار بویژه برای شهر تاریخی گرگان مركز استان بیان كرد.

 

به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از  پايگاه خبری وزارت راه وشهرسازی ، مهندس"ابراهیم مبارك قدم مدیركل راه و شهرسازی گلستان  در چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران در دانشگاه آزاد اسلامی گرگان به تحولات شهرنشینی فعلی اشاره‌ای كرد و گفت: در دهه ۳۰، جمعیت ایران كمتر از شش میلیون نفر بود و در سرشماری سال ۹۰ به بیش از ۵۵ میلیون نفر رسیده به عبارتی، ظرف ۶۰ سال گذشته به بیش از ۹ برابر افزایش یافته است.

مهندس مبارک قدم كه سوابق تحصیلی و شغلی متعددی در رشته شهرسازی و معماری دارد، افزود: هجوم بی‌رویه جمعیت شهری منجر به این شد كه شهرهای سنتی ایران طی سده‌های گذشته كه به تكامل در ساختار محیطی، اقلیمی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی رسیده بودند به یكباره هویت تاریخی خود را، رو به فراموشی بسپارند.

وی ادامه داد: جمعیت ۵۰ درصدی شهری استان و بیش از ۷۰ درصدی شهری كشور، اگرچه فرصت‌هایی را برای توسعه فراهم كرده اما قابلیت‌های مسكونی، حمل و نقل و ترافیك را با چالش‌های هویتی روبرو ساخته است.

مدیركل راه و شهرسازی گلستان  اضافه كرد: قابلیت زندگی، مساله‌ای مهم در تجدید هویت و بازآفرینی پایدار شهری است چرا كه ملت ایران، هویت تاریخی سرافرازی را در جهان دارد.

به گفته مهندس  مبارك قدم، ساخت، ایجاد و پایداری خدمات روبنایی و زیرساختی از قبیل احداث مساجد، مدارس، پارك محله‌ها و مراكز بهداشتی درمانی در مناطقی كه هدف ستاد بازآفرینی شهری است از جمله سایت‌های مسكن مهر و حاشیه شهرها، و مطابق با همان مدرنیته و سنت؛ مفهوم شهر با كیفیت از نظر فیزیكی و كالبدی و همان ایران شهر با هویت ایرانی اسلامی را تداعی می‌كند.

وی ادامه داد: بازآفرینی شهری، مفهوم زندگی را دوباره در كالبد و بافت مناطق شهری هدف باز می‌گرداند و هر كدام از این نمونه‌ها، می‌توانند تمدن و زندگی ایران شهری را نشان دهند.

دبیر ستاد بازآفرینی شهری گلستان گلستان خاطرنشان كرد: توسعه‌های شهری فاقد ارزش كه فقط پاسخگوی جنبه‌های مادی شهر باشند، بلافاصله چالش‌های اجتماعی متعددی را در كیفیت زندگی مردم ایجاد می‌كند.

 مهندس مبارك قدم یادآورشد: درك صحیح و عمیق این مفهوم؛ خمیرمایه اصلی تمدن، هویت و فرهنگی است كه متاسفانه امروزه نگاه صرف كالبدی و به بهانه توسعه به شهرها و بساز و بفروشی با هر كیفیت و در هر منطقه‌ای؛ شهرسازی و معماری را به كلافی سردرگم تبدیل كرده است.

به گفته وی، بازخوانی آنچه كه در بافت تاریخی گرگان دیده می‌شود و تلفیق آن با دستاوردهای دانش بشری، می‌تواند به بازآفرینی شهرسازی و معماری در كشور ختم شود.

چهارمین کنگره تاریخ معماری وشهرسازی ایران از دیروز هشتم دی ماه در سالن ابن‌سینا دانشگاه آزاد اسلامی گرگان در حال برگزاری است و امروز پنجشنبه ۹ دی ماه جاری به كار خود پایان می‌دهد.