ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

بعد از وعده تک‌رقمی شدن نرخ سود تسهیلات مسکن از سوی حسن روحانی، رئیس‌جمهوری، دیروز نرخ سود تسهیلات خرید مسکن در بافت‌های فرسوده به هشت درصد و در سایر بخش‌های شهری به 5/9 درصد کاهش یافت تا دغدغه خانه‌اولی‌ها برای تهیه مسکن کاهش یابد؛ اما سوال این است که کاهش این نرخ چه تاثیری بر بازار مسکن خواهد داشت؟ مقامات ارشد وزارت راه‌وشهرسازی معتقدند با کاهش نرخ سود تسهیلات مسکن، هم تقاضا برای پس‌انداز بیشتر می‌شود و هم درآمد کمتری صرف تسهیلات خرید مسکن می‌شود.  این مقامات در گفت‌وگو با «فرهیختگان» تاکید می‌کنند با این اقدام، تعداد خانوارهای بیشتری وارد بازار مسکن می‌شوند و بازار مسکن زودتر از دوره رکود خارج می‌شود.

 

  جذب سرمایه بیشتر

تک‌رقمی شدن نرخ سود تسهیلات خانه‌اولی‌ها باعث می‌شود خانوار بخش کمتری از درآمد خود را صرف پرداخت تسهیلات مسکن کند. حامد مظاهریان، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه‌وشهرسازی با اشاره به این مطلب به «فرهیختگان» می‌گوید: «این رقم در بخش شهری به هشت درصد رسیده که حدود 800 هزار تومان از میزان اقساط آن کم می‌شود. در بخش بافت‌های فرسوده نیز نرخ سود به 5/9 درصد کاهش یافته است، یعنی حدود 900 هزار تومان از اقساط مسکن کم می‌شود بنابراین چون تقاضا برای پس‌انداز بیشتر می‌شود، خانوار درصد کمتری را صرف پرداخت تسهیلات مسکن می‌کند بنابراین سرمایه بیشتری جذب بازار مسکن می‌شود.» او این را هم اضافه می‌کند که کاهش نرخ سود تسهیلات این بخش، کمک قابل توجهی به رونق بازار مسکن می‌کند.

 

منبع : روزنامه فرهیختگان / یکشنبه 14 شهریور 1395

 

  بی‌تاثیر در قیمت

تک‌رقمی شدن نرخ سود تسهیلات خانه‌اولی‌ها، گروه زیادی از خانوارها را وارد بازار مسکن می‌کند اما تاثیری بر قیمت‌ها ندارد. علی چگینی، مدیرکل برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی با این توضیح به «فرهیختگان» می‌گوید: «تک‌رقمی شدن نرخ سود تسهیلات خانه‌اولی‌ها، یک نوع توانمندسازی برای خانوارهاست که گروه بیشتری را جذب بازار مسکن می‌کند.»

او د رعین حال تاکید می‌کند که اثر کاهش این نرخ بر قیمت‌ها خیلی معنی‌دار نیست. علت نیز از نگاه مدیرکل برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی این است که این وام برنامه‌ریزی شده است؛ چراکه فرد اول باید پس‌انداز کند و حداقل 6 ماه انتظار بکشد و بعد وارد بازار شود بنابراین به لحاظ قیمتی خیلی تاثیری برجای نخواهد گذاشت. چگنی اما این توضیح را می‌دهد که کاهش این نرخ در فضای بازار تاثیر‌گذار خواهد بود، چون عده زیادی می‌توانند وارد بازار شوند و تقریبا به ازای حدود دو درصد حدود 100هزار تومان از بازپرداخت کاهش می‌یابد بنابراین چون بازپرداخت کمتر می‌شود امکان‌پذیری بازپرداخت بیشتر می‌شود و تعداد خانوارهای بیشتری وارد بازار می‌شوند.

با توضیحات این دو مقام ارشد وزارت راه‌وشهرسازی به‌‌نظر می‌رسد با کاهش نرخ سود تسهیلات مسکن که از دیروز اجرایی‌شده، هم بخش زیادی از خانوارها وارد بازار مسکن شوند و هم مسکن که از سه سال گذشته تاکنون در رکود بوده، رونق گیرد.