به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی مهندس مجید روستا عضو هیئت مدیره شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی با اشاره به آغاز تعیین صلاحیت اشخاص حقیقی و حقوقی براساس ماده ۴ قانون حمایت از احیاء بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری گفت: مجریان طرحهای احیاء، بهسازی و نوسازی که شامل وزارت راه و شهرسازی و شهرداریهاست میتوانند قسمتی از اختیارات خود را به شرکتها یا سازمانهای وابسته به خود یا اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی صاحب صلاحیت فنی، مالی و اجرائی واگذار کنند.
وی افزود: صلاحیت این اشخاص را وزارت راه و شهرسازی و شرکت عمران و بهسازی شهری ایران تعیین میکند. در واقع وزارت راه و شهرسازی به عنوان بخشی از بدنه دولت میتواند اقداماتی را که جنبه تصدیگری دارد به مجریان حقیقی و حقوقی از جمله دانشگاهها، مهندسان مشاوران و مراکز علمی پژوهشی برونسپاری کند مشروط بر اینکه این گروهها بتوانند صلاحیت ماده ۴ را اخذ کنند.
عضو هیئت مدیره شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با بیان اینکه متن دستورالعمل مربوط به تعیین صلاحیت منتشر شده است سه شاخص را در این فرایند دخیل دانست و گفت: این صلاحیتها در سه رتبه با موضوعات «توانایی اجتماعی و توانمندسازی»، «مسائل اقتصادی و سرمایهگذاری» و رتبه «انجام اقدامات عمرانی و اجرایی» مجریان تقسیمبندی شدهاند و صلاحیت داشتن در هر رتبه به مدارک و تخصصهای خاصی نیاز دارد.
وی ادامه داد: مجریان حقیقی و حقوقی متقاضی با توجه به امتیازی که اخذ میکنند در سه پایه ۱، ۲ و ۳ تقسیمبندی میشوند و نحوه همکاری و فعالیت آنها در بافتهای فرسوده بر این اساس تعیین خواهد شد. البته اخذ صلاحیت به این معنا نیست که شرکت عمران و بهسازی شهری ایران موظف است به طور قطع کار یا پروژهای را به آنها واگذار کند. در واقع تایید صلاحیت مجریان نوعی گواهی مبنی بر این است که امکان واگذاری امور بهسازی به این افراد یا شرکتها وجود دارد و برای واگذاری کار به آنها اولویتها بر اساس ارزیابی کیفی انجام میشود و فضای رقابتی بین آنها به وجود میآورد. ضمن اینکه هر یک از این رتبهها تا سقف مالی مشخصی میتوانند به فعالیت در بافتها بپردازند.
لازم به ذکر است متقاضیان دریافت گواهی صلاحیت ماده ۴ قانون حمایت از احیاء بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری جهت تعیین صلاحیت میتوانند به سامانه مذکور به نشانی http://udro.org.ir/new_made4/login.php مراجعه کرده و مشخصات و قابلیتهای خود را ثبت کنند.
روستا با اشاره به اعطای تسهیلات نوسازی و بازسازی بافت فرسوده توسط هفت بانک گفت: علاوه بر بانکهای ملت، سپه، ملی، رفاه کارگران و تجارت که پیش از این برای پرداخت تسهیلات اعلام آمادگی کرده بودند، بانکهای مسکن و قوامین نیز به این فهرست اضافه شدهاند که بر اساس سهمیه اعلام شده به ارائه تسهیلات بافت فرسوده میپردازند.
وی همچنین درباره پیامکهایی که به طور انبوه مبنی بر نوسازی خانههای کلنگی و تخریب و ساخت آنها در مناطق مختلف تهران مطابق با سازههای روز اروپا ارسال میشود گفت: بخش زیادی از این پیامکها از سوی مشاوران املاک یا سازندههای مختلف تهیه شده و مربوط به تکپلاکهایی است که فرسوده و کهنه شدهاند. شرکت عمران و بهسازی شهری ایران برنامههای مدونی برای بهسازی پلاکهای واقع در بافت فرسوده دارد اما در حال حاضر بهسازی و نوسازی تک پلاکهای خارج از بافتها اولویت کاری شرکت نیست. ضمن اینکه در راستای مشارکت مدنی و همچنین با توجه به قانون پیش فروش ساختمان و مشارکت در ساخت که این روزها تاکید زیادی بر آن میشود بخش خصوصی میتواند در این فرایند همکاری و مشارکت داشته باشد./