به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران جلسه ستاد استانی بازآفرینی پایدار محدوده ها و محلات هدف برنامه های احیاء، بهسازی و نوسازی استان اصفهان در مورخ 30/3/94 در محل استانداري اصفهان با حضور استاندار اصفهان، مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان، مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار و کارشناس دفتر و اعضای ستاد استان برگزارگرديد.
در ابتدای جلسه آقای مهندس غلامی مديركل راه وشهرسازي استان اصفهان به عنوان دبير جلسه در خصوص قانون حمایت از احیاء، بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد مصوب 1389 و سند ملی راهبردی احیاء، بهسازی و نوسازی و توانمندسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد مصوب 16/6/93 هیات دولت به ارائه توضیحاتی پرداختند. در ادامه آقای مهندس مصطفایی مدیر کل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری خلاصه ای از پیشینه شکل گیری سند توانمندسازی و سند جدید احیاء، بهسازی و نوسازی و توانمندسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد و ساختار تشکیلاتی ستاد ملی، استانی و شهرستانی را ارائه نمودند. ایشان سند جدید را فراقوه ای و مرجع رسیدگی به کل محدوده های هدف احیاء، بهسازی و نوسازی دانسته و ایجاد شبکه همکاری در دستگاههای مدیریت شهری با توجه به رویکردهای سند را خواستار شدند. ایشان توانمندسازی در همه ابعاد، خروج از ابعاد صرفاً کالبدی و پرداختن به ابعاد اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی، فقر شهری و تاب آوری شهری، پیشگیری و پیش نگری از گسترش این محدوده ها را از دیگر محورهای سند حاضر عنوان نمودند.
وی همچنین خواستار برگزاری منظم ستادها به صورت ماهانه و تشکیل کارگروههای تخصصی زیرمجموعه ستاد، تشکیل صندق بهسازی و نوسازی به منظور تامین مالی پایدار اقدامات بهسازی و نوسازی، قرار دادن برنامه های بهسازی و نوسازی و توانمندسازی در شورای برنامه ریزی و توسعه استان و توجه به این محدوده ها در شورای مذکور و استفاده از ظرفیت سازمان های غیردولتی در این محدوده ها شدند.
در ادامه آقای دکتر زرگرپور استاندار اصفهان از تهیه سند راهبردي بازآفريني شهري استان طي يكماه آينده خبر دادند كه مي تواند بافت هاي ناكارآمد شهري را در يك برنامه ي زمانبندي معقول به بافت هاي كارآمد و قابل سكونت تبديل كند. ایشان از تشكيل كارگروهي در رابطه با تدوين اين سند خبر داد و افزود: اين كارگروه موظف است ظرف يكماه با توجه به مجموعه اي از تجربياتي كه شهرداري هاي استان، اداره کل راه و شهرسازي و نهادهاي مختلف دارند سند را تهيه كند. به گفته وی 5 محدوده هدف سند که شامل اسکان غیررسمی، بافت فرسوده، بافت های با پیشینه روستایی، بافت های تاریخی و پهنه های ناهمگون می باشد چالش و تنگناي اساسي در بافت های شهري استان می باشد. همچنین ایشان برنامه های بازآفرینی شهری در محدوده های هدف را جز اولویت های توسعه استان مطرح نمودند و از دستگاههای مدیریت شهری درخواست نمودند سوالات و ابهامات خود را در خصوص سند جدید و تشکیل کارگروههای تخصصی زیرمجموعه ستاد مطرح نمایند تا در ستاد بعدی استان در دستور کار قرار گیرد.