ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

استاندار خراسان رضوی گفت: باید در طرح بهسازی و نوسازی بافت فرسوده اطراف حرم مطهر، پیوستگی بین هسته کانونی با بافت پیرامونی و بقیه شهر حفظ شود.

 

 به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا علیرضا رشیدیان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از دهه 1370 که بحث ضرورت بازسازی بافت اطراف حرم مطهر مطرح شد طرح های مختلفی ارائه شد و تا امروز که بخش هایی از این طرح اجرایی شده دیدگاه های مختلفی در این زمینه طرح شده است.

وی عنوان کرد: اکنون مجموعه های مختلفی بر روی این طرح کار می کنند و در وزارت راه و شهرسازی هم سئوالات جدی پیرامون این طرح و کمیت و کیفیت آن مطرح است ضمن آنکه در نشست های اخیر با تولیت آستان قدس، حجت الاسلام رئیسی نیز نسبت به این امر نگرانی های جدی را مطرح و در زمینه همفکری و همکاری در این موضوع اعلام آمادگی کرد.

وی با تاکید بر پیوستگی و همخوانی بافت پیرامونی با هسته کنونی حرم مطهر و بقیه شهر، گفت: برای این منظور کارگروه هایی برای بررسی طرح موجود با دعوت از صاحب نظران برجسته معماری ایرانی، اسلامی کشور تشکیل شده است.

وی اظهار کرد: از جمله دغدغه ها و نگرانی هایی که در زمینه اجرای این طرح که امروز بیش از 50 درصد پیشرفت داشته مطرح شده، خالی کردن منطقه از جمعیت و تخریب آثار تاریخی و ارزشمند منطقه و عدم توجه به برخی از ضرورت های فرهنگی آن چون مدارس و حوزه های علوم دینی و برخی مراکز و نیازهای فرهنگی که باید به نوعی در اطراف حرم طراحی و دیده شود، است.

وی تصریح کرد: نباید حرم مطهر رضوی و بافت پیرامونی آن در محاصره هتل ها ، پاساژها و مراکز اقتصادی صرف باشد، ضمن آنکه فضای سبز لازم هم برای آن دیده نشده است.

استاندار خراسان رضوی گفت: ما نمی توانیم در بخش هایی که کار اجرا شده چون شارستان کار را نیمه تمام رها کنیم بلکه باید کار با حداقل آسیب ها و خسارت ها به سرانجام برسد.

رشیدیان در بحث ضرورت حفظ و مرمت مراکز تاریخی این محدوده ها گفت: با توجه به اهمیت این موضوع تلاش شده در نشست اخیر استانداران در مشهد طی مذاکرات با استانداران یزد، فارس، آذربایجان شرقی و کرمان از ظرفیت های آنها در زمینه مرمت آثار تاریخی بهره بگیریم.

وی گفت: بر این اساس پیگیری شد تا با تفاهم وهمکاری مشترک استان با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و استانها از ظرفیت های موجود برای حفظ و مرمت آثار تاریخی این بافت استفاده کنیم و در این خصوص مقدمات کار فراهم شده است.

وی ادامه داد: اقداماتی هم توسط شهرداری منطقه ثامن مشهد در این زمینه در دست انجام است و بحث تملک این آثار هم توسط وزارت راه و شهرسازی در بخش هایی انجام شده و موضوع بازسازی هم توسط میراث فرهنگی آغاز شده است.

رشیدیان افزود: نگرانی موجود در بحث طرح بهسازی و نوسازی این بافت درست است اما این به معنای آن نیست که این طرح به طور کامل زیر و رو شود که در بسیاری از این محدوده ها کار تسهیل حریم انجام و قرارداد منعقد شده و نمی توان آنها را سست و لغو کرد.

وی اظهار کرد: بنای ما آن است با حفظ این تعهدات و تکلیف های قانونی بتوانیم ملاحظات لازم در بحث بافت تاریخی و حفظ جمعیت و جنبه های فرهنگی منطقه در محدوده های اطراف حرم را رعایت کنیم.

بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی 360 کیلومتر است که طرح بهسازی و نوسازی آن از حدود 22 سال قبل آغاز شده و اکنون پیشرفت فیزیکی این طرح حدود 50 درصد است و تسهیل حریم و ساخت مجتمع های تجاری و هتل ها در بخشی از این محدوده ها انجام شده است.